Fed/Powell: Þu anda finansal piyasalar biraz daha sýkýlaþtý, büyüme konusunda var olan hava reel ekonomik verilere henüz yansýmýþ deðil
Fed/Powell: Þu anda finansal piyasalar biraz daha sýkýlaþtý, büyüme konusunda var olan hava reel ekonomik verilere henüz yansýmýþ deðil
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Burada yazýlanlarýn hemen hemen çoðuna katýlýyorum.Yalnýz bir noktayý vurgulamak istiyorum amerikanýn devasa borcuna karþý alacaklarý var o yüzden sorun olmaz mantýðýndaki cümle bence yanlýþ.Genelde bu hata hep yapýlýyor.Dolar sisteminin sahibi amerika deðil.Dolar sisteminin sahibi FED yani arkasýndaki global güçler.FED özerk ve özel bir banka amerikan hükümetinin fede dolar bastýrma yetkisi yok.Amerikada ayný bizim gibi borçlarýný ödemek için yüksek faizle dolar bulmak zorunda olan o yüzden de aynen bizim gibi FED tarafýndan esir alýnmýþ bir ülke.Amerikanýn borçlarý neticede FED in hiç umurunda olmaz istediði an sistemi kitler.Ýsterse amerikanýn da canýna okur bizim de.Tüm dünya bu global kan emicilere teslim olmuþ durumda maalesef.Alacaklý olan amerika deðil pek çok global þirket ve banka vasýtasýyla sistemi eline geçiren büyük sermaye,o sermayenin de ülkesi falan yok bence.
EL Erian: Ýlk anda hamle yeterince þahince bulunmadýðý için eleþtirildi, ilerleyen dakikalarda ise eleþtiriler azaldý, ancak þu andan itibaren piyasa oyuncularý bu hamlenin bir politika hatasý olduðunu düþünmeye baþladýlar.
Piyasalarýn nasýl kapandýðýný bekleyip göreceðiz.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
ABD Dow -500
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Türkiye Etf -1.10%
Bu fed memurlarý akbabalarý tanýmamýþ...Þimdi piyasanýn anasýný aglatcaklar...
ABD 10 Yýllýklar -2.75%
Dolar/TL > 5.32
Yer Ýmleri