-

Originally Posted by
tavan150
Birde almanyaya gore hesaplayalim
Kisibasi milli gelir 36000 usd
Asgari ucret. 2280 usd
36000usd/5.30=190.800tl yapar yillik,aylik 15.900tl
Almanyadaki asgari ucretli 2280*5.30=12.084tl
15.900-12.084=3816tl
Bu hesaba gore zengin almanyada da asgari ucretliden caliniyor,
Ne kadar sacma bi hesap yapmisiniz
Almanyada ve fransada asgari ucretli maasinin %60 ev kirasina veriyor mesela boyle kiyaslayalim o zamn.
y.t.degildir..
Bakın arkadaşlar burası çok önemli :D
Almanyada asgari ücretli yani çalışanların %20 den azı diye biliyorum maaşının %60 şını kiraya veriyor diyor arkadaşımız.
Türkiyede neredeyse ücretli çalışanların %70 den fazlası asgari ücretli ve bu insanlar %60 dan fazlasını kiraya veriyor
Bakın bu forumdakiler ekonomi bilgisi olan araştıran okuyan zeki insanlar buradaki insanları kandıramazsınız emeginize yazık olur
-
-

Originally Posted by
elma
Sır değil, elektrik faturalarınıza bakın görün.
Sn.Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay'ımızın işaret buyurduğu gibi,
bir yayın şirketinin "ticari sır"ını niçin faturalarımızda arayalım ki!
-
Millet BIST'de ralli beklerken,sabah sabah benjamin kafayı kaldırmış...
-

Originally Posted by
elma
Sır değil, elektrik faturalarınıza bakın görün.
-

Originally Posted by
tavan150
Katildigim tek cumlen "y.t.degildir..".
Yahu kidemli uyesin az biraz bu isleri bilirsin diye sanacak insanlar; parodi yapiyorsun desem, derdin o da degil gibi duruyor.
Sanirim bu basliktaydi, bir kac sayfa gerilerde var FED nedir yapisi nedir, kim kimi nasil atar, nasil azleder
)
Alintiladigin haberin basligi zaten kendini anlatiyor ama olan sana buna inanlara oluyor. Orada bahsi gecen "nedeni olmak kaydiyla" bizde ki gibi uydurma, ....tan teyyare nedenler degil.
Bitti.
-
Doları aktrol ağları ile düşecek algısı yaratarak örtülü hesaplar üzerinden satışlarla baskılamak anca zaman kaybı oluşturuyor. Ekonomide köklü çözümleri maalesef çok geç almaya başladılar. Ekonomide makro dengeler bozulmuş durumda... KUR+FAİZ+ENFLASYON üçlü sac ayağı gün geçtikçe yükseliyor. yapay tedbirler bu yükselişi asla ön alamıyor. düşünün 1 ayda gıdım gıdım düşürdükleri dolar 1-2 saatte tekrar aynı seviyeleri görüyor. Atalarımız boşuna söylememiş. DÖKME SU İLE DEĞİRMEN DÖNMEZ diye.
-

Originally Posted by
dublerakı
Millet BIST'de ralli beklerken,sabah sabah benjamin kafayı kaldırmış...

dowa kayan bize neler yapar diyecektim ama caponlşara kayan neler yapmaz neler
bir halt olacağı yok.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri