Bekleyin su baskýnlarý geçsin o zaman alýrsýnýz.
http://aksarayegemengazetesi.com/Su-...ti-haber-19678
Cumhurbaþkaný Erdoðan: Dolar düþtü mü, düþtü. Borsa yükseldi mi, yükseldi. 100 bini yakaladý. Ama benim bir ricam var. Çarþý pazarda, marketlerde fiyatlar üreticiden alýndýktan sonra týrmandýrýlýyor. Fiyatlar birbirini tutmuyor. Belediyelerin bunlarý hesaba çekmesi lazým.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Rabbim afatý verdikçe veriyor verdikçe veriyor. Yazýnda pahalý idi sebze hastalýklardan. Üstüne organize olamamýþ, plansýz tarým sonuç kuzular kurt olmaya baþladý üstüne hýrlamaya baþladýlar. Sonra berat belgesi falan daðýtmaya baþla. Þýh arsa satýyor aðam durumu...
Üzülerek ifade etmeliyim ki;Laf olsun diye gönderi yapmýþsýnýz...
Kooperatifçilik yukardaki zincirde hangi yaraya merhem olacak söylermisiniz?
Kooparatifçilik 3-4-5-x li satýþ zincirlerinde/kanallarýnda (çok) bir iþe yaramaz...
Kooparatifçilik tekli zincirlerde/satýþ kanallarýnda (daha çok) iþe yarar...
Örneðin Antalya nýn bir ve bir kaç köyünden sütü toplar,Antalya merkezde bir þube açar satarsanýz iþe yarar
Veya Antalya nýn 5-10 köyünden sütü toplar,soðuk zinciri bozmadan depolar,Pýnar a satarsanýz burda kooparatifçilik iþe yarar...
Ama bizim konumuzla çok alakasý yok ve/veya çok merhem olmaz yaraya...
Çok önemli Not:Bu gönderinin hiç bir yerinde kooparatifçilik kötüdür denilmemiþ,hatta imasý bile yapýlmamýþtýr...
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Zaten çok zor yeten hatta çoðu zaman yetmeyen üretim en ufak bir doðal afette ürün hiçden yetemez hale geliyor ve fiyatlar fýrlýyor...
Üretim ve tüketim arasýndaki saðlýklý akýþ bozuluyor...
Ama "Genelde Ocak da fiyatlar böyle artar" söylemide iktidarýn deðirmenine su taþýyan bir söylemdir...
Çünkü bizde yýllardýr gýda fiyatlarý yükseliþ trendindedir...
Gýda fiyatlarýndaki artýþý sadece sýcak/soðukla açýklayanlar ya yandaþlardýr yada cahillerdir....
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Yer Ýmleri