Bu uyariyi bulamadim.. pazartesi isyatirimi arayacam.. duser varanti izirj i viop duserken 90dan 60a indirdiler...2000 zararim oldu..
SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu uyariyi bulamadim.. pazartesi isyatirimi arayacam.. duser varanti izirj i viop duserken 90dan 60a indirdiler...2000 zararim oldu..
Uyarý sanýrým mobilden girince çýkmýyor ama PC de çýkýyordu
Ben bý kaç örnek vericem þimdi ama resim atacak vaktim yok elinde derinlik programý olanlar inceleyebilir zaten programý olmayan kesinlikle ama kesinlikle varantta iþlem yapmasýn kör kuyuda kalsanýz daha güvenli en azýndan insan içgüdüsü sizi kurtarir.
Mesela garan varanti vade sonu bu ay kullanýma en yakýn fiyat 9.70 varant çoktan sýfýrlanmýþ gözüküyor hadi cilginlik yapicam dediniz birden almanýz gerekir en fazla dün iþlem görülen en yüksek fiyat 21 en düþük 13. Hadi adam 13 ten aldý diyelim bu varanttan para kazanabilmek için 31 günü kapanýþý 9.85 olmasý gerekir ki 2 kuruþ kazanabilsin buda %25 kabataslak artýþ gerektirir
Hadi diyelim bu ayki riske girmek istemiyorsunuz Nisan vadeli en yakýn kullaným fiyat 10.80 lik grikkv olmasý gereken varant satýþ fiyatý 0 koca bir 'sýfýr' oynaklýk 88 kuruþ yani %10 yükselmesi gerekli ki varant kuruþ kuruþ çýksýn dün görülen en yüksek fiyat 55 düþük fiyat 46 ve kademeler dolu.
Umarým çarpýlan olmamýþtýr
Ýnceleyebilirsiniz verileri
Herkese hayýrlý günler dilerim Miraç kandiliniz mübarek olsun
GM 8 d cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Varantci arkadaslar yarin nutlaka isvarant sayfasindaki teli arayalim.. dogru düzgün iþ yapin diyin..2gundur alim varanti borsa duserken dusuyor.. duser varantida borsa duserken dusuyor diyelim... cuma günu +3000 den aldigim 0.70 den izirj duser varanti viop 2000dusmesine ragmen varant fiyati 0.60 geldi.. foyat ayatlamasini kafalarina gore yaptilar
Hocam varantiniz düzelmiþ gözüküyor bol kazançlarGM 8 d cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir dayanak varlýðý, önceden belirlenen bir fiyattan belli bir tarihte alma veya satma hakký veren sermaye piyasasý araçlarý varant olarak tanýmlanýr. Ayrýca menkul kýymet haline getirilmiþ opsiyonlardýr.
Yani A hissesini B fiyatýndan 1 hafta sonra alma veya satma hakkýný size veren ürünlerdir. Bu noktada en sýk verilen örnek ise uçak biletidir.
Örneðin; Temmuz ayýnda gideceðiniz bir tatil için Þubat ayýnda bilet fiyatlarýna baktýnýz. Ancak Temmuz ayýnýn hangi gününde gideceðine henüz karar vermediniz. Tarih yaklaþtýkça bilet fiyatýnýn yükselebileceðini de biliyorsunuz.
Bu durumda bir miktar prim ödeyerek, Temmuz ayýnýn belli tarihlerindeki fiyatlarý sabitleyebilirsiniz. Böylece uçak bileti fiyatýndaki yükseliþe karþý önlem almýþ olursunuz.
Belli bir miktar prim sayesinde bileti, iþlemi yaptýðýnýz günkü fiyattan alma hakkýný elde edersiniz. Varantlar da buna benzer olarak çalýþmaktadýr.
Bir hisse üzerinden de örnek vermek gerekirse;
Diyelim ki THY hissesinin yükseleceðini düþünüyorsunuz. Ancak þu an almak için yeterli paranýz yok ve ileri bir tarihte almak istiyorsunuz. Ama bu sürede hisse fiyatý yükselebilir ve avantajý kaçýrabilirsiniz.
Bu durumda THY hissesinin dayanak varlýk olduðu alým varantýný alabilirsiniz. Bu varantý alarak, THY hissesinin belli fiyatýn yani kullaným fiyatýnýn üzerinde olma riskine karþý korunabilirsiniz.
Varantlar bu özellikleri ile borsanýn sigorta ürünleri olarak görülürler. Çünkü ileri tarihte gerçekleþebilecek beklenti dýþý hareketlerden korunma imkaný saðlarlar. Buradan da tüm ayrýntýlarýyla öðrenebilirsiniz.
GSM operatörleri güya rekabet ortamý saðlayacaktý. Birisi çýkýyor 5 Gb, 1000 dk, 1000 sms 35 diyor, diðeri 4GB, 750 dk 30 diyor. Aslýnda hepsi ayný kapýya çýkýyor. Birine kýzýyor diðerine geçiyoruz, 3- 4 ay sonra baþlýyor sms göndererek % 20 - 30 zam yapmaya.
birde operatör deðiþtirince tüm bankalarda bloke oluyor, günlerce uðraþýyoruz bloke kaldýrmaya. Dün E devlet üzerinden rekabet kurumu, BTK ve ulaþtýrma bakanlýðýna ayrý ayrý þikayet formu gönderdim. SESSÝZ KALMAYALIM. LÜTFEN YAPILAN HER ORANTISIZ ZAM ÝÇÝN ÞÝKAYET OLUÞTURALIM.
Ýþ Yatýrým Nisan vadeli 120.000 kullaným fiyatlý alým varantý IZIGF, Viop 102.000 iken 0,70 idi. Viop geçen hafta 109.000'i gördü, varant fiyatý 0,52'ye kadar düþtü. Viop 103-104 aralýðýnda 0,68 ortalamayla aldýðým varant, þu anda 0,43... Seans açýlýþýnda acayip dümenler dönüyor. Gün boyu bu dümen devam ediyor. Viop ne kadar yükselirse yükselsin, alým varantlarý süzüle süzüle aþaðý iniyor... Bu nasýl iþ diye arýyorsun, diyorlar ki alým satýma biz karýþmýyoruz, web sayfamýzda varantýn gerçek deðeri var. Siz almýyorsanýz kim alýyor bu varantlarý? Bunlarý her gün iç edenler kim? Elbette yalan söylüyorlar... Twitter, inwesting her yerde insanlar bu durumdan maðduriyetlerini yazýyor. SPK ne kadar ilgilenir bilmiyorum ama çokça þikayet olursa belki dönüp bakarlar. Yoksa tarumar edecek insanlarý dolandýrýcý Ýþ Yatýrým.
SM-J610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben SPK'ya "Piyasa Dolandýrýcýlýðý" konusunda þikayet baþvurusunu yaptým. Bir sonuç gelir mi bilmem ama en azýndan "öylece eli kolu baðlý oturup bekledik" demekten iyidir...
Yer Ýmleri