Madem alüminyum krizi var alüminyum fiyatlarý neden yükselmiyor aksine düþüyor,, ne enteresan bi durum
Madem alüminyum krizi var alüminyum fiyatlarý neden yükselmiyor aksine düþüyor,, ne enteresan bi durum
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...tUhKczlJg&s=19
M2004J19C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Talep az resesyondan dolayý...durumu þöyle izah edelim ..eskiden 100 talep vardý Avrupa'da, bunun 10 unu ithal ediyor 90 nini kendileri üretiyordu ...þimdi 75 talep var ve Avrupalý fabrikalarýný kapattý maliyet artýþýndan ancak yüzde 20 sini karþýlýyor geriye kalan açýk Türkiye gibi ülkelerden karþýlanýr....M2004J19C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sirket muazzam kapasite artisina gidiyor, patentli urunlerinin satisi yeni tam etkisini gosterecek, avrupada ve amerika da uretim durma noktasinda, ve bu fk lardan islem goruyor, ilginc,yakinda goruruz...
Avrupa aðýr sanayisi AB'nin enerji planýný yetersiz buldu
Avrupa'daki çelik ve alüminyum üreticileri, Avrupa Birliðinin (AB) hazýrladýðý tedbirlerin enerji maliyetlerini düþürmekte yeterli olmayacaðýný ve daha fazla önlem alýnmasý gerektiðini bildirdi.
Ata Ufuk Þeker * |16.09.2022

Brüksel
Brüksel merkezli*European Aluminium ve Avrupa Çelik Üreticileri Birliði*(EUROFER),*Avrupa'da yaþanan enerji krizine ve AB Komisyonunun teklif ettiði çeþitli tedbirlere iliþkin bildiri yayýmladý.
Avrupa'daki alüminyum üreticilerinin bildirisinde, AB Komisyonunun açýkladýðý acil önlemlerin gerekli olduðunu ancak alüminyum endüstrisinin hayatta kalmasý için yeterli olmadýðýný kaydedildi.
Bildiride, "Bu tedbirler, enerji yoðun alüminyum endüstrisini daha fazla üretim kesintisine, iþ kayýplarýna ve muhtemelen üretimin tamamen durmasýna karþý koruyamaz." ifadesi kullanýldý.
Önlemlerin aþýrý yüksek enerji maliyetlerini ve özellikle gaz fiyatlarýný düþürecek biçimde yeniden ayarlanmasý gerektiðine iþaret edilen bildiride, "Fabrikalarýmýzý açýk tutmak için daha fazla yardýma ihtiyacýmýz var." deðerlendirmesinde bulunuldu.
Bildiride, alüminyumun Avrupa'nýn yeþil dönüþümün anahtarý konumunda olduðu, bu üründe ithalata tam baðýmlý hale gelme riski bulunduðu belirtildi.
Alüminyum üretim kapasitesinde kayýp yüzde 50'ye ulaþabilir
Alüminyum üretiminin yüksek ve sürekli bir elektrik kaynaðý gerektirdiði anýmsatýlan bildiride, sektörde enerji maliyetlerinin normal koþullarda toplam birincil üretim maliyetlerinin yüzde 40'ýný oluþturduðu ifade edildi.
Bildiride, aþýrý yüksek enerji fiyatlarýnýn Avrupa genelinde büyük üretim kesintilerine neden olduðu hatýrlatýlarak, yýl sonuna kadar birincil alüminyum üretim kapasitesinde yüzde 50 (1,1 milyon ton) kayýp beklendiði kaydedildi.
Çelik sektör temsilcisi EUROFER'in bildirisinde de AB planlarýnýn uygun fiyatlý enerji arzýný güvence altýna almakta yetersiz kaldýðýný ve sektörde üretim kesintilerini ve geçici iþten çýkarmalarý önlemeyeceði ifade edildi.
Avrupa'nýn çelik endüstrisini korumak için daha hýzlý ve etkili tedbirler almasý gerektiðine dikkat çekilen bildiride, acil durum önlemlerinin, enerji fiyatlarýný aþaðý çekmek ve çelik gibi küresel rekabete maruz kalan bir sektörü korumak için yeterli olmadýðý belirtildi.
Bildiride, Avrupa'da çelik sektörünün stratejik öneme sahip olduðu hatýrlatýlarak, otomotiv, inþaat, makine, savunma, saðlýk gibi önemli diðer sektörlerin de çelikle güçlü baðlarý bulunduðu kaydedildi.
AB Komisyonunun bu hafta açýkladýðý acil durum planý, düþük maliyetli elektrik üreticilerinin gelirlerinin sýnýrlandýrýlmasýný, fosil yakýt firmalarýndan katký alýnmasýný, elektrik talebinin düþürülmesini ve enerji þirketlerine likidite saðlanmasýný içeriyordu.
Buradan saðlanacak 140 milyar avro kaynakla da halk ve iþletmelere destek olunmasý öngörülüyordu.
AB Komisyonu plana ithal doðal gaza tavan fiyat getirilmesini dahil etmedi.
Öte yandan, AB üyesi ülkelerin enerji bakanlarý, elektrik ve doðal gaz fiyatlarýndaki artýþa karþý alýnacak önlemleri ve paketteki teklifleri görüþmek üzere 30 Eylül'de Brüksel'de olaðanüstü toplantý gerçekleþtirecek.
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...OUR0mIQBA&s=19
burasý da çok sessiz. Enteresan valla.
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi aklýnýza ve tecrübelerinize göre yatýrýmlarýnýza yön veriniz.
Yer Ýmleri