Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 13/152 ÝlkÝlk ... 311121314152363113 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 97 - 104 arasý.

Konu: U.v. Temettü yatýrým planým(portföyüm)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. gecenin bir vakti hevesli uyvcileri görünce üþenmeyip excel algorýtmasýný guncelledým.

isteyenlere download lýnkýný atarým özelden. bugun guncelledim.

bir hatýrlatma algorýtma modelýndeký PUANLAMALARIN genel krýterleri sunlar

ÖZ SERMAYE BÜYÜKLÜÐÜ SAÐLIKLI KAR BÜYÜMESÝ ÖZ SERMAYE BÜYÜME ORANI NET KAR BÜYÜME ORANI EFK BÜYÜME ORANI CÝRO BÜYÜME ORANI SAÐLIKLI PD/DD ORANI GEÇMÝÞ PD/DD ÝLE BUGÜNÜ KIYASLA GÜNCEL SEKTOR PD/DD ÝLE BUGÜNÜ KIYASLA GEÇMÝÞ SEKTÖRLE PD/DD ÝLE BUGÜN KIYASLA GÜNCEL SEKTOR PD/DD ÝLE BUGÜNÜN FARKINI KIYASLA GEÇMÝÞ HÝSSE PD/DD ÝLE BUGÜNÜN FARKINI KIYASLA GÜNCEL PD/DD SÝ 0 OLANLARDAN PUAN KIR GEÇMÝÞ PD/DD SÝ 0 OLANLARDAN PUAN KIR GÜNCEL PD/DD SÝ 10 DAN BÜYÜK OLANLARDAN PUAN KIR EKSÝK BÝLANÇO SORGULAMASI SEKTÖR PD/DD 8 ÝN ÜZERÝNDEN PUAN KIR ZARAR VARMI - KAR STANDART SAPMASI EFK STANDART SAPMASI SATIÞLAR STANDART SAPMASI PÝYASA DEÐERÝ STANDART SAPMASI TOPLAM ST SAPMA

Bunlarýn hepsýnde beným kendý kafamca belýlrý puanlar verýlmýþtýr.

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    gecenin bir vakti hevesli uyvcileri görünce üþenmeyip excel algorýtmasýný guncelledým.

isteyenlere download lýnkýný atarým özelden. bugun guncelledim.

bir hatýrlatma algorýtma modelýndeký PUANLAMALARIN genel krýterleri sunlar

ÖZ SERMAYE BÜYÜKLÜÐÜSAÐLIKLI KAR BÜYÜMESÝÖZ SERMAYE BÜYÜME ORANINET KAR BÜYÜME ORANIEFK BÜYÜME ORANICÝRO BÜYÜME ORANISAÐLIKLI PD/DD ORANIGEÇMÝÞ PD/DD ÝLE BUGÜNÜ KIYASLA GÜNCEL SEKTOR PD/DD ÝLE BUGÜNÜ KIYASLAGEÇMÝÞ SEKTÖRLE PD/DD ÝLE BUGÜN KIYASLAGÜNCEL SEKTOR PD/DD ÝLE BUGÜNÜN FARKINI KIYASLAGEÇMÝÞ HÝSSE PD/DD ÝLE BUGÜNÜN FARKINI KIYASLA GÜNCEL PD/DD SÝ 0 OLANLARDAN PUAN KIR GEÇMÝÞ PD/DD SÝ 0 OLANLARDAN PUAN KIRGÜNCEL PD/DD SÝ 10 DAN BÜYÜK OLANLARDAN PUAN KIREKSÝK BÝLANÇO SORGULAMASISEKTÖR PD/DD 8 ÝN ÜZERÝNDEN PUAN KIRZARAR VARMI-KAR STANDART SAPMASIEFK STANDART SAPMASISATIÞLAR STANDART SAPMASIPÝYASA DEÐERÝ STANDART SAPMASITOPLAM ST SAPMA

Bunlarýn hepsýnde beným kendý kafamca belýlrý puanlar verýlmýþtýr.

Emeginize saglik. Cok degerli bir calisma. Guncellemeyi bekliyordum. Ozelden linki atmanizi rica edecegim.

HTC_2Q4D100 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. bir filitre örneði:

puaný 100 ün üzerinde olan hisselerden
    bilanco standart sapmasý %10 un altýnda kalan hisselerden
    piyasa defter deðerini kucukten buyuge sýrala.

bunun tercümesi;

iyi puan alabilmiþ, bilanco karlýlýklarý oynak olmayan genelde düzenli þekilde giden hisselerden.

piyasa defter deðerine göre en ucuzdan pahalýya dogru sýrala

listeye bir yatýrýmcý gözüyle bakarsak ilk gozume carpan eregli olacaktýr. þirket zaten baya büyük öz sermayesiyle yeþil bir renk almýþ yani diðerlerine göre oldukça büyük eksik bilanco yok son býlancoda karda. öz sermaye büyümesi cok iyi. kar artýþlarýda pozitif. fakat hisse fiyatý düþmüþ. buldugu sektorun pd/dd deðerine göre ucuz. geçmiþ pd/dd ortalamasýna görede ucuz oldugu ýcýn yeþil rengý almýþ. geçmiþ bilanco karlýlýklarýda oldukça düþük bir standart sapmadayani karlýlýk bir 500 bir 800 gelmiyor 500 550 600 500 520 vesaire þeklinde daha doðrusal gidiyor karlýlýklar. e þu andada ucuz olduguna göre iyi bir hisse.

en yükske puaný almýþ bir hisse daha var goody niye almýþ bir incelyek.

þirket cok buyuk degýl ortalama buyuklukte bu yuzden rengý sarýmtrak. öz sermaye büyümesi fena deðil. karlýlýklar pozitif eksýk veya zararda deðil. pd/dd degerleri týpký ereglý gýbý düþük kalmýþ bilanconun standart sapmasý ise eregliden cok daha düþük. oldukça istikrarlý ve ucuz kalmýþ bir hisse diyebiliriz.

birde sistemin 101 puan verdiði en alt limitteki hisseyi inceleyelým akcns.

þirket ortalama buyuklukte eksik veya zararda bilanco yok. öz sermaye büyümesi pek iyi diyemeyiz.

karlýlýklar pozitif ancak çok yüksek karlar acýklamamýþ öncekine göre pd/dd degeri eh iþte nisbeten ucuz. istikrarlý bilancolar konusunda iyi. genel anlamda istikrarlý bilancolara sahip olsa da, kar artýþ hýzý ve öz sermaye büyüme hýzý yeterli seviyede görünmüyor pd/dd deðerleride yeteri kadar ucuz görünmüyor.

Yani attýðýn taþ kurbagayý ürkütecek kadar potansýyel içeriyormu biraz soru iþareti.

listeye söyle bir uzaktan bakýnca cemtaþýn renklendýrmesýde genel anlamda yeþilimsi diye yorumlamak istedim.

ortalama büyüklükte evet eksik veya zararda bilanco yok öz sermaye büyümesi oldukça iyi karlýlýklarýn buyumesýde cok ýyý hisse bu sure zarfýnda yaný hemen hemene 3 ayda %29 cývarý yukarý gýtmýþ bilanconun standart sapmalýrýda yeterlý düzeyde düþük. puanda fena degýl 128 lakýn su anký pd/dd oraný kýrmýzý renkte sebebi ise sektoru 0,95 iken kendýsý 1,68 e kadar cýkmýþ geçmiþ pd/dd ortalamasý 1,49 oldugu halde kendý geçmiþ pd/dd oranýnýda geçmiþ. geçmiþte sektorun pd dd oraný 1,50 iken onuda geçmiþ pd/dd oraný.

BU hisse gelecek bilancoda karlarý artarak devam ederse pd/dd oraný gevþer belkýde bu beklentýyle þimdiden satýn aldýlar. veyahutta mevcut karlýlýklar cok ýyý gelýnce pýyasa abartarak satýn aldý. yakýnda gevþemesi veya yataya sarmasý muhtemel ancak býlanco ýyý gelecekse fýyatlama normal dýyebýlýrýz. yani genel anlamda cok iyi hisse olarak goze çarpsada fiyatlama þu anký býlanco degerlerýnýn uzerýnde göründüðü için iyi bir puan almýþ görünse bile getiri potansýyelý taþýmadýgýný düþünerek almazdým ben mesela.

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

4. Dikkat gelecek býlancoda puanlamalardaký marjýnal degýsýmler sebebiyle liste deðiþiklik gösterebilir.

bu lýstedeký hýsseler uvy yatýrýmýna uygundur diyemeyiz biliyorsunuzký ben uyvci deðilim uyv yatýrýmcýsýna saygý duyup yardýmcý olmaya calýssamda.

Gerçek manada uyv yatýrýmý yapan birinin olmayacagýný ve bu stratejýnýn borsa ýcýn uygun olmadýgýný düþünenlerdenim.

UVY yatýrýmý yaptýgýný idda eden birisine UVY yatýrýmý nasýl birþey tanýmýný yap dediðim herhangibir taným yapamýyorlar.

UVY nin tanýmý bir hisseyi alýp en az 3 yýl getirisi olmasa bile elinde tutmaksa piyasada bir sürü uyv ci bulabilirsiniz. zarardayýz beklýyoruz diyenler bu tanýma giriyor 3 yýl býr hýsseyý tutabýldýklerý için.

Yok uvyci demek bir hisseyi en az 3 yýl tutacak 3 yýl sonunda da totalde faiz veya faize yakýn getiri elde etmiþ yatýrýmcýya uvy yatýrýmcý denir. diyorsanýz. Ben gelecek 3 yýlda karýna kar katacak ve büyüme gösterecek bir hisseyi þimdiden belirleyemem. Belirlediðimi düþünsem dahi çok büyük bir risk almýþ olurum. Çünkü þirket zarar açýklayacak olursa veya fabrika üretimi durur veya fabrikaya el koyarlarsa veyahutta fabrikada bir patlama olursa. þirket kar üretemeyecek ve büyük ihtimall hisse fiyatýda düþecektir.

UVY ci olabilmek adýna bu hisseyi en az 3 yýl tutacagým için bu durum baþýma gelse bile satmamayý tercih etmeliyim. Çünkü satarsam UVY ci olmamýþ olacaðým. Satmazsamda 3 yýllýk 5 yýllýk getirim faizin altýnda kalacak yine tam olarak UVY ci olamamýþ olacaðým. BU büyük bir risktir.

Yok buda deðil UVY ci adam bilancolara haberlerede bakar ters bir durum varsa hissesini deðiþtirir diyorsanýz UVY ci olamazsýnýz bugun aldýgýnýz þirket 3 ay sonra býlanco acýkliyor yani 3 ay sonra gelecek býlanco kotu ise hisse deðiþtirmeniz gerekecek veyahutta hisseyle ilgili el koyma kararý gelýrse hisse belkide aldýktan 1 ay sonra satmanýz gerekecek o halde yine uvycý olamazsýnýz.

Peki nedir gerçekten UVY yatýrýmcýsý kime denir bilancolarýn karlýlýk durumuna göre hisse deðiþtiren bir yatýrýmcýya piyasadaki diðer yatýrýmcýlar trader gözüyle bakýyor. Mesela benim bu konuda yaram var. Ben hisse senedi alýp sattýgým sýralarda yani bilanco odaklý gittiðim sýralarda 1 senede en fazla 4 adet hisse deðiþtirirdim. çünkü bir senede 4 kere bilanco yayýnlanýr. bazý hisselerim 3 bilanco dönemi boyunca sürekli istediðim þekilde bilanco acýkladýgý için 9 ay elimde tutardým yani yýlda ortalama olarak 2 kere al sat yapardým.

Yaptýgým þey mantýklý mý mantýklý býlanco ýyý gýdýyorsa elýnde tut býlanco kotuleþiyorsa sat bilanco 1 sene iyi gider 1 sene elýnde tut 3 sene ýyý gýder 3 sene elýnde tut gayet mantýklý. her yeni bilanco 3 ayda bir geldiðine göre 3 aydýr elýnde tutugun hisse bilancosu kötü geldiyse deðiþtir.

Ancak bu mantýklý stratejiyi kullandýgýnýzda "TRADER KUMARCI" "AL SATCI" gibi yakýþtýrmalara tabi tutuluyorsunuz. Bunlarda hoþ cümleler deðil.

Bende uvyci nasýl olunur acaba ne demek uvy ci olmak diye sordugum kýmse bana uvyci þu demektir diyemedi.

çünkü en az 3 yýl hisseyi elýnde tutmazsan uvyci olamýyorsun. trader veya kumarcý deniliyor.

gerçek uvyci en az 3 yýl elýnde tutmuþ ve faiz üzerinde getiri saglamýþ kiþi ise bunun þans/tesadüf eseri uvy tanýmýna girdiðini söyleyebiliriz. peki bu denlý tesaduf eseri yatýrým yapmak ne kadar sürdürülebilir bir mantýk içeriyor. gerçekten bu sayede her 3 yýllýk periyotlarla hisse seçsem gelecek 15 yýlda þansým bu kadar yaver gidecek mi.

Çünkü bilanco bakmýyorum, bakmam anlamsýz cunku 3 yýl tutmam gerekiyor hisseyi e þirket haberlerýnede bakamam fabrika üretimi durdurursa satmamalýyým cunku 3 yýlým dolmadý. bu seferde 3 yýlýn sonunda iyi bir getiri elde edemem yine olmadý. Tek yapmam gereken öyle bir hisse seçmeliyim ki gelecek en az 3 yýl þirketin baþýna kötü birþey gelmeyeceðini ve bilancolarýn iyi gideceðini ayriyetten bu þirketin en az faiz kadar getiri saðlayacaðýný umut ederek yatýrým yapacaðým.

SÝZCEDE ÇOK FAZLA þey istemiyormuyum bu sadece ilk 3 yýl içinde gecerli deðil gelecek 3 yýllarda da ayný seyý umarak geçireceðim.

en sonunda geldiðim yer þu oldu.

Gerçekten UVY yatýrýmcýsý yok bir yatýrýmcý UVY ci olmak isteyebilir. Ancak UVY ciyi UVY yapan þey kendisi deðil aldýgý hissenin en az 3 yýl iyi gitmesidir. Yani UVY cý olmanýza siz deðil aldýgýnýz hisse karar veriyor.

Hepimiz borsaya para kazanmak için geliyoruz kimisi bahsettiðim gibi bir hisse alýyor o hýsse 3 yýlda ýyý býr getýrý saglýyor uvyci diyoruz kýmýsý alýyor zarardayým dýye beklýyor bazan bunada uvyci diyoruz.

Peki biz ne için gelmiþtik borsaya ? Para kazanmak için mi ? yoksa birilerinin bize UVY yatýrýmcýsý demesi için mi geldik ?

Ne için geldiðimizi unutmamak adýna hayýrlý gunler bol kazançlar dilerim.

5. Paradokslarla kafanýzý karýstýrmak istemem ancak ben gerçekten bu þekilde bir felsefeci gibi bazý þeyleri araþtýrýrým. Gerçeklerin ne olup ne bittiðini öðrenmek isterim.

SOn bir paradoks daha var bunuda yazýp kapatalým bu konuyu

temettü yatýrýmcýsý paradoksu.

Normalde temettü yatýrýmcýsý temettü veren hýsselere yatýrýmýný yapar her yýl temettüsünü alýp harcar. Fakat geleneksel temettü yatýrýmcýsý aldýgý temettü ile gerisi geri yatýrým yapýyor. normalde aldýgýnýz temettüyü tekrar ayný hýsseye soktugunuz da matematiksel olarak o hisse hiç temettü daðýtmamýþ oluyor. Yani Bir þirketin temettü vermemesini istiyorsunuz ancak o hisse yinede temettü dagýtýyorsa bu hýssenýn temettü vermeyen versionunu matematiksel olarak yaratmak istiyorsanýz aldýgýnýz temettü ile gerisin geri ayný hýsseye yatýrýrsanýz ayný hissenin temettü vermeyen kopyasýný yaratmýþ olursunuz.

Eleþtiri gibi olacak ama alýnmayýn lütfen. Temettü için yatýrým yapan birisinin aldýgý temettüyü ayný hisseye yatýrmasý temettü vermemiþ bir hisseye yatýrým yapmakla ayný þey. cunku getiriler asla deðiþmiyor matematiksel formullerle ýspatlanmýþtýr bu durum.

Bu duruma gerekçe olarak geleneksel temettü yatýrýmcýsý önce porfoyu büyütüyoruz sonra temettüleri alýp harcayacagýz ne yani böyle yapamazmýyýz diyorlar. Tabiki yapýlabýlýr cokta mantýklý.

Peki paradoks baþlýyor temettülerini alýp portfoy buyusun dýye ayný hýsseye sokan yatýrýmcý temettü almadýgýný kabul edýyor ve gelecek 10 yýl sonra bu hissenin temettü dagýtacagýný umarak elinde tutuyor peki ya gelecek 10 yýl sonra hisse temettü vermemeyi tercih ederse ? nasýl temettü yatýrýmcýsý olacaksýn ? Bu bir paradoks.

Ýkinci paradoks ise madem þu anda aldýgýn hisselerin temettülerini gerisin geri hisseye sokarak temettü almamýþ gibi yapýyorsun. O halde þu anda temettü dagýtmayan ancak iyi kar eden herhangibir hisseyi alýp gelecek 10 yýl sonra bu hissenin temettü daðýtabileceði beklentýsýyle elýnde tut. nasýlsa diðer turlude gelecke 10 yýl sonra oteký hýssenýn temettü dagýtmaya devam edecegýný umuyordun ayný þey.

diyeceðim o ki þu an temettü veren dediðimiz hisselerin gelecekte temettü daðýtacagý belirsizlik içeriyor þu anda dagýtmayan hisseninde 10 yýl sonra daðýtmayacagýnýn bir garantisi yok. Þu anda temettü veren hisselerin geçmiþine gidip bir baktýgýnýzda borsaya girer girmez temettü dagýtmadýklarýný görürsünüz aradan 10 yýllar geçtikten sonra temettü daðýtmaya karar vermiþler. Dolayýsýyla þu an dagýtmayan veya az dagýtan hisselerde gelecekte bir temettü hissesi olmaya aday. Ayný sekýlde su an dagýtanlarda gelecekte temettü dagýtmayan hisse kategorýsýne gýrmeye aday. O halde gerçek temettü yatýrýmcýsý þu an temettüyü alýp harcayan kiþilerdir.

Buda bir paradoks diye yazdým mesele temettü þudur budur tartýsmak deðil bu konuya gýrmek dahi istemiyorum.

ben sizlere yardýmcý olayým güzel güzel gitsin ne uvy tartýsmak ýstýyorum ne temettü ;) enerjým kalmadý.

temettü yatýrýmcýsý olarak, þu anda hiçbir hisseyi ucuz göremiyorum. Yanlýþ anlaþýlmasýn gördükleri dip noktalarý kastediyorum. Hepsi diplerden çok uzaklaþtý hatta bazýlarý dip fiyatlarýný ikiye katladý. Bu nedenle portföyümü arttýramýyorum. Belki bir fýrsat doðar diye bekliyorum açýkçasý.

Uzun vade yatýrýmcýsý olup da farklý düþünen var mý?

7.  Alýntý Originally Posted by esramarka Yazýyý Oku
    temettü yatýrýmcýsý olarak, þu anda hiçbir hisseyi ucuz göremiyorum. Yanlýþ anlaþýlmasýn gördükleri dip noktalarý kastediyorum. Hepsi diplerden çok uzaklaþtý hatta bazýlarý dip fiyatlarýný ikiye katladý. Bu nedenle portföyümü arttýramýyorum. Belki bir fýrsat doðar diye bekliyorum açýkçasý.

bazý hisselerde dediðiniz doðru olabilir ama ýsrarla takip ettiðim akçansa, ecýlc, selec, çimsa gibi hisseler bi araþtýrýlabilir. Yatýrým Tavsiyesi deðildir ...

8.  Alýntý Originally Posted by esramarka Yazýyý Oku

Blok alým için herkesin kendi açýsýndan beklediði bir yer vardýr, bana uygun gelen baþkasýna pahalýdýr o yüzden bir þey diyemem ama aylýk düzenli alým için (10 yýl ve üzeri biriktirme senaryosunda) her ay yeni fýrsattýr.

Sayfa 13/152 ÝlkÝlk ... 311121314152363113 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •