teþekkürler arkadaþlar. sizin mesajlarýnýz da bana motivasyon katýyor. bu süreç zor ve sýkýntýlý bir süreç. hem sürekli kenara para atmak zorundasýn hem de türkiye gibi küresel ve yerel sýkýntýlarýn bitmediði ve temettü kültürünün tam oturmadýðý bir ülkede yatýrým yapmak zorundasýn. temettü veren hisse uzun süre baskýlanamaz bu bir gerçek. daha önceki msjýmda da belirttiðim gibi çok fazla teknikten anlamýyorum o yüzden bu konuda forumda diðer konularý takip edebilirsiniz. ben temettü veren, güçlü altyapýya sahip, saðlam sahibi olan, þirketlere yatýrým yapmaya çalýþacaðým. bu konuda koç grubu þirketleri zirveyi oynuyor. hisseyi aldýðýnýz fiyatta önemli tabi ki. emekliliði kazanana kadar büyüme potansiyeli olan þirketlere daha fazla yatýrým yaparken, beklenen zaman geldiðinde tüm hisselerimizi çimento vb. yüksek temettü veren þirketlere yöneltebiliriz. bu konuda herhangi bir sýkýntý yok. benim hisseler karþýsýnda ki deðerlendirme aracým altýndýr. faize bulaþmayý istemiyorum ama sürekli paranýza gelen faize de alýp yeniden faize yatýrcaksanýz bileþik faizin gücüyle belki daha fazla kazanma ihtimaliniz olabilir. ama dediðim gibi o yol beni pek ilgilendirmiyor. siz araþtýrabilrisiniz kafanýza yatýyorsa oraya yönelebilirsiniz. ben düþünmüyorum o yolu.
diðer fon vs. onlardan da pek anlamýyorum--sanki borsada çok ustaymýþým gibi-- o yüzden kafama yatan bu temettü yatýrýmýný incelemeye devam ediyorum. vaktimiz bol. bu vakti ekran takibinde ve al-sat yaparak deðil uzun vadede bize hangi hisseler getiri yaratabilir bunlara bakacaðýz. mesela ereðli de ciddi bir düþüþ var yüzde 50 zirveden geri geldi. dibi bilmek gibi bir þansýmýz yok o yüzden alýma baþlayabiliriz. belki bir miktar daha düzeltem yapabilir.

-- o yüzden kafama yatan bu temettü yatýrýmýný incelemeye devam ediyorum. vaktimiz bol. bu vakti ekran takibinde ve al-sat yaparak deðil uzun vadede bize hangi hisseler getiri yaratabilir bunlara bakacaðýz. mesela ereðli de ciddi bir düþüþ var yüzde 50 zirveden geri geldi. dibi bilmek gibi bir þansýmýz yok o yüzden alýma baþlayabiliriz. belki bir miktar daha düzeltem yapabilir.
Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri