Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 51/153 ÝlkÝlk ... 41495051525361101151 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 401 - 408 arasý.

Konu: U.v. Temettü yatýrým planým(portföyüm)

1.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Evet bu olmasi lazim uzun bir yaziyla beraber guncelleyip atmistim once ozelden atiyordum sonra ugrasamadim herkese verdim

Buradaki listedeki hisselerden yuksek puanlilari brofinde inceleyebilirsiniz mesela 50 puan uzeri her hisse borfinde ayrintili analizo hak ediyordur negatif almislara bos yere hic bakmayin
    Sorry, the file you have requested does not exist.

Erhan bey dosyayý kaldýrdýnýz mý, linkten yukarýdaki mesaj dönüyor, tekrar paylaþabilir misiniz?

Teþekkürler...

Kýt kafayla biraz da ekonomi yorumlayak 🤣
    Fed'in faiz arttýrým kararý bekleniyordu. 2019 da anladýðým kadarýyla en az iki arttýrým daha yapacak. Doyum noktasý 2020 yi bulacak gibi görünüyor. Para babalarý trump falan sallamýyor tahminimce. Her ne kadar sarý kafanýn çok zeki olduðunu düþünsem de.
    Bu arttýrýmlar dolar/tl üzerindeki baskýnýn devam edeceði anlamýný taþýyor. Sarmal olarak düþünüldüðünde faizler artmaya devam edecek veya bu seviyede surunecektir. Bu da yeni yatýrýmlarýn önünü tikayacaktir. Büyüme rakamlarýnda ciddi bir iyileþme beklenemez kýsa vadede.
    Þirketler açýsýndan olumsuz seyrin devam edeceðini düþünmekteyim.
    Öte yandan ecb de parasal sýkýlaþtýrmalara baþlayacaðýný duyurmuþtu. Ki bu önümüzdeki süreçte sýkýntýlarý katlanarak arttýracaktýr.
    Þu anki konjonkturel durum geliþmekte olan ülke piyasalarýný ciddi olarak tehdit etmekte.
    Bir de Türkiye'nin kendi açmazlarý var tabi. S400 füze alýmlarý Suriye ve pkk operasyonlarý orduda ciddi teknolijik yatýrým üretim ve satýþlar bu süreçte Türkiye'nin önünde ciddi bir engel olarak durmaktadýr.
    Zaten bu dönemsel sýkýntýlarýn büyük bir kýsmýnýn ekonomiden ziyade malesef siyasi anlaþmazlýklardan kaynaklandýðýný düþünüyorum.
    Parasal geniþlemenin sona ermesiyle ekonomik sýkýntýlarýmýz en az bir kaç yýl daha süreceðe benziyor.
    Dünyada bol para dönemi bitti dolarýn deðeri arttýrýlarak þu an abd þirketleri bedava fiyatýna bir çok yerel þirketi satýn aldý ve alýyor. Ýstenen elde edilince de yeniden bir gevþeme dönemi baþlayabilir. Çünkü bu iþten uzun vadede abd tarafý da ciddi zararlar görebilir.
    Ýþin borsa tarafýna gelirsek en azýndan nisana kadar herhangi bir beklentiye girmemek lazým.
    Uzun vadede düþünenler için buralar ciddi alým fýrsatý oluþturuyor zaten bir çok þirket çok ucuz hale gelmiþ durumda. Borsada ise genel anlamda 90 bin aylardýr oluþmuþ psikolojik bir sýnýr ve bu sýnýrýn çok altýna inmeye izin verilmiyor. Mart ayýndan sonra borsada belki bir toparlanma sürecine girilebilir ya da benim daha çok ihtimal verdiðim bir kaç yýllýk yatay bir seyir izleme ihtimali yüksek. Söylenen imf anlaþmasý olursa tüm planlar bozulup bir ralli de baþlayabilir.( Ki ihtimal vermiyorum.)
    Bildiðiniz gibi kriz sadece geliþmekte olan piyasalarý vurdu hatta yýktý geçti diyebiliriz. Fakat dünya çapýnda bir kriz ise çok uzakta gibi durmuyor 2008 benzeri bir kriz borsada bekleyenler için eðer gerçekleþirse ciddi bir sýnav olacaktýr.
    Þahsen düþtükçe alýmlara devam edeceðim zira benim gibi uzun vade düþünenler için buralar fýrsat oluþturabilir. Dibi kimse bilemez belki daha da aþaðýlara salýncaðýz. Önümüzdeki 5 yýllýk süre içerisinde altýnýn onsunu 3000 dolar olarak görürsek de çok þaþýrmamak lazým. Faiz arttýrýmlarý bittikten sonra altýnda büyük bir vurgun olabilir. Devletler þu an ciddi anlamda altýn gümüþ stokladiklarýni okuyorum. Ýleride ciddi bir altýn rallisi görebiliriz.
    Bir yerde okumuþtum bu kriz ''v''degil ''u'' krizi olacak diye.
    Buradan çýkýþýmýz kolay olmayack umarým ''L''krizi olmaz. Çünkü Türkiye gerek küresel gerek yerel tüm krizlerden yeni fýrsatlarla çýkmýþ bir ülke.
    Hükümetin þahsi kanaatimce 2002 den beri vereceði en ciddi ekonomik sýnav bu.
    Tek ümidim bu sarmalýn beklediðim büyük bir savaþa dönmemesi ki tüm askeri yatýrýmlar biraz bunu destekler nitelikte.
    Selametle...

3. silmedim linki yanlýs kopyalamýssýnýz

https://drive.google.com/file/d/1Qsk...ew?usp=sharing

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. Dün iþ yerindeyim yanýmda tanýmadýðým birisi oturuyor. Borsaya bakýyordum o sýra bana sordu borsamý oynuyorsun dedi.

Ardýndan geçen konuþmayý size bahsetmek istedim bu kadar mý olur. Daha 1 haftaya kadar bu topikte bahsettiðim þeyi hatýrlýyormusunuz. Ýnsanlar zarar ediyor sonrada borsayý kötülüyorlar demiþtim. Hah daha dün yaþadým dinleyin bakýn;

-evet borsayla uðraþýyorum abi sizindemi ilgiliniz var sizdemi borsacýsýnýz?
    -evet bende zamanýnda çok oynadým þimdi býraktým yaw hatta bak programda vardý bende (android telefondan uygulama gösterdi)
    -hmm anladým abi hayýrdýr niye býraktýn ya noldu ? diye sordum.
    -kardeþim borsa sakat iþ para kazanamazsýn ben zoren aldým biliyormusun zorlu enerjiyi
    -biliyorum abide kaçtan almýþtýn
    -grafiðini hatýrlamýyorum 2 liramý 1,70 mi neydi.
    -dur ben sana grafiðini açayým. dedim.
    -hah iþte þuralardanmý ne girdiydim çok oldu tabi eskiden girdim ben zararýna çýktým. biz büyük oynuyorduk 200 300 bin lýrayla oynuyorduk. borsada kazanma þansýn yok paran büyük olacak girdiðin paraya deðecek zaten büyük paran olmayýnca kazanamýyorsun mesela bak borsada þöyle birþey vardýr. 1 kere düþer 2 kere düþer 3. de mutlaka tepki verir. paran büyük olacak mesela 50 girdin düþtü bi 50 daha gireceksin düþtü bidaha sýkmalýk mermin kalacak. 3. de nasýlsa yukarý gider. Bunun kuralý böyledir. Ayný þey yükselirkende geçerli. Milletin eline tepeden malý veriyorlar. Bu spekilatörler falan var. Bunlardan kaçamazsýn adamý yiyorlar. bana sorarsan borsaya hiç bulaþma abicim gerek yok ya kazanma sansýn yok çünkü.
    -Büyük balýk küçük balýðý yermi diyorsun abi.
    -aynen onun gibi küçük yatýrýmcý yerler. Brisa sabancýnýn hissesi batar mý batmaz sabancý dersin ama zararýna satmak zorunda kaldým yedirmiyorlar sana bana. O yüzden bence hiç bulaþma. sende ne var vobmu dedi (bilgisayardan ekraný görünce)
    -Evet abi ben vioptayým, borsada deðilim.
    -hmm o nasýl oluyor kaldýraçlý deðilmi orasý.
    -evet abi kaldýraçlý 10 kaldýraç var mesela 1000 TL paran var diyelim 10,000 Tl imiþ gibi iþlem görüyor.
    -Hmm yaw kaldýraçlý dahada sakat hemen batarsýn.
    -Öyle abi riskide var getirisi de var hisse senetleri yavas kazandýrýyor o yüzden kaldýraçlý piyasadayým ben.
    -Nasýl iþlem yapýyorsun sen
    -abi benýmký robota baðlý robot alýp satýyor.
    -nasýl robot mesela nasýl iþlem yapýyor suradan al buradna satmý diyor.
    -abi sen yazýyorsun mesela %3 yükselirse al %3 düþerse sat diyorsun sistem onu kendý kendýne sürekli yapýyor sen hiç ekrana filan bakmýyorsun.
    -anladým Mesela hisse alacaksan ben sana söyleyeyim halkb bak aç grafiðini taa nerelerde tam alýnacak kaðýt. DÜþermi düþer ama iþte sýkýlacak mermin olacak dedim ya düþtükçe gireceksin maliyeti aþaðý çekeceksýn avantajlý duruma düþeceksin.
    -abi iyi ama bu abd davasýndan ya kötü þeyler çýkarsa ne olacaðý belli deðil genel ekonomýde sakat gibi görünüyor sen ne düþünüyorsun sence ekonomýmýz iyimi.
    -çýkabilir senin sýkýmlýk mermin olacak 250 binin olacak 50 siyle girecen az duþtü diyelim 50 daha az düþtü 50 daha bu þekilde yapacaksýn. ekonomý tabi kötüye gidiyor dolarýda böyle yapýyorlar bak az daha düþürürler sonra birdaha alýrlar tepeden býrdaha verirler.
    -anladým doðru abi genel anlamda tepeden veriyorlar hep dedim.
    -ben sana soyleyeyým bak borsadan para kazanamazsýn biz baya bir tecrübe kazandýk bu iþte bak ben esnafým ne paralar yedim. Esnaf arkadaþým var oda 7/24 borsacý adam binip þehir dýþýna gidiyor tiyo haber almak için gidiyor þehir dýþýna iþi gücü borsa saat 10 da kalkýp 5 te bitiriyor hergün Zor yani yapamazsýn paran büyük olacak vesaire derken telefonu çaldý.

Daha sonrasýnda tekrar gelip ayný yere oturdu bende iþlerime bakýyordum bilerek tekrar muhabbete girmedim. Çünkü öðrenilmiþ çaresizlik sergiliyordu. Aslýnda çok malzeme çýkartýrdým bir ders niteliðinde sizlerle paylaþmak için. Daha bilanco biliyormusun abi filan diye girip bilanco bilgisini ölçmek istiyordum. Ancak tahmin edeceðiniz gibi bilançolardan bir haberdi konuþmanýn hiçbiryerinde bilanço kelimesi geçmedi aldýðý hisselerden de belli zaten bilanço bilgisi olan adam resminide paylaþýrým zoren alýr mý ? Þimdi birde abi bir baþladý bana tavsiye vermeye atýmlýk mermin olacakta büyük parayla girecende edecende halkbank alacan da falan filan diye girince ben zaten saygýsýzlýk etmemek adýna artýk kendimden hiç bahsetmedim saf yatýrýmcýymýþým rolünü oynadým ne kadar kazandým viopta borsada ne zamandýr varým bilanco býlgým ne düzeyde vesaire vesaire hiçbirinden bahsetmedim. Muhtemelen bu abimiz bana acýmýþtýr yazýk gitmiþ parasýný borsaya viopa filan sokmuþ büyük ihtimal dediðim gibi batacak demiþtir içinden.

----------------

Neyse alýnmasý gereken ders þu daha 1 hafta önce ne konuþtuk yatýrýmcýlarýn çoðunluðu aslýnda bilgisiz kafasýna göre hisse alýyor birilerinde duyuyor falan sonra zarar ediyor speklere baþkalarýna büyüklere birilerine suç buluyor sende hiçmi hata yok hangi hisseyi hangi karlýlýða göre aldýn sattýn teknýk yaptýn mý temel yaptýn mý yok. Alýn iþte tek bildiði 2 kere düþer 3. de çýkarmýþ. Böyle bir ihtimale nasýl oynayayým back test geçmiþe dönük test ettin mi bunu. bir kuralý varmý mesela 1. de %25 ikinci %25 3. de yukarý gibisinde. yoksa tasaraya göz kararýmý karar verecez göz kararý karar verýyorsak zaten bu stratejý patlar. Stratejiyle ilgili bir dayanagýn kuralýn yok bilanco desen 0 teknik biliyordur belki dedim ondan da hiç bahsetmedi.

aldýðý zorenýn bilancosuna býr bakýn þirketin karlarý çoðunlukla 0 ýn altýnda. 2012 yýlýnda öz sermaye negatife dönmüþ.

Ben insanlara bilmiyor ama çok tecrübe kazanmýþçasýna anlatýyor en sonundada aman borsamý batarsýn diye borsayý kötülüyor deyince uyduruyorum zannedýlýyor egoluyum zannediliyor. alýn iþte daha dün yaþadým býktým yaw býktým kardeþim kendi bilgisizliðinizi borsanýn tümüne mal etmeyin yaw. Bunu bir kötü reklam aracý olarak kullanmayýn yaw sanki siz süper analiz yaptýnýz da batmýþsýnýz gibi anlatýyorlar. Ben harika oyuncuydum senden filan harika analizler yapardým cok tecrübeliydim ben ama battým yaný ben býle becerememiþsem sen hiç beceremeyecen biliyorum o yüzden hiç bulaþma bak batarsýn. Evet kötü niyetli olmadýgýnýn farkýndayým beni kurtarmak istediðinin de farkýndayým lakin elindeki dayanaklar ne sorusuna gelince iþte 2 ker edüþer 1 kere çýkar deyince anlýyorsun zaten ne kadar üst düzey donanýmda bir borsacý olduðunu ondan sonra kýzdýmý da kýzdý egolumu egolu deniliyor kardeþim kýzýyorum tabi ya her onume gelen adam borsayý harika analiz edip batýyor sonra aman borsamý kumar batarsýn yaþatmazlar. Benim temel analiz teknik analiz bilgim az cok var hiper düzey bilgiliyim filan demiyorum ama sýradan yatýrýmcýlara göre bu iþi araþtýrýp öðrendim dahada öðrenmeye devam ediyorum bitmiyor ogrenme sureci ama ben bile yarýn batsam vallaha borsadaki spekler beni bitirdi algoritmalar beni bitirdi onlar yaptý bunlar yaptý demem abi suçu hep kendýmde ararým nerede hata yaptýgýma bakarým yaw. BU ne ya. Daha ne diyeyim. Lütfen okuyanlar varsa olurda bir gün zarar ederseniz veya batma noktasýna gelirseniz suçlayacak birileri bulmaya çalýþmayýn tek yapmanýz gereken nerede hata yapmýþ olduðunuzu araþtýrmak olsun. Uydurmasyon hayali düþmanlar yaratmayýn spekmiþ hani speðin kanýtý speðin oldugu hisse zaten adam gibi hisse deðildir ki.

Neyse buyrun buda zoren.

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

5. Bir zorene bakýn birde bimasa bakýn.

birinin 0 bölgesi nerede diðerinin nerede.

Daha kýzgýnlýgýmý atabýlmýþ deðilim. Zoren alarak gelin beni batýrýn diye davetiye gönderiyorsunuz adamlara. Sonra yok yaw benmý ben harika borsacýyým abi 2 kere düþer 3. de vururm valeyi.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýzmir
    Gönderi
    1,037
     Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    Çok faydalý bir çalýþma ...ama eðitim olacaksa ayrýntýlý bir inceleme olmalý...özellikle yatay analiz seçilip bakmak en doðrusu olabilir...burda net kar tahminlerini de öngörmek mümkün olabilir ....ozseemaye karlýlýðý ile net kar a da bakmak þart..çok hisse deðilde az ama ayrýntýlý bakmak lazým.

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    tamamda iþte bu program sayesinde çok hisseye az zamanda bakabiliyorsunuz..
    yatýrým tavsiyesi deðildir.

Ayný þeylere ben biz hepimiz sürekli muhattap oluyoruz erhan hocam.
    Ýnvestte ekran açýk gören vb. durumlarda hemen batarsýn diyorlar haksýz da sayýlmazlar.
    Borsa ilk açýldýðýndan günümüze açýlan hesap sayýsý 1.2 milyonmus aktif hesap sayýsý 300 bin kusurmus
    Bir yerde duymuþtum doðru mu bilmem.
    Halk hem ilgi göstermiyor
    Hem de kýsa yoldan köþe dönücülerin kucaðýna mal kalýnca kol kesip çýkýyor sonra da diðer herkesin kaybettiðini düþünüyor.
    Neden borsamizin yüzde 70i yabancýlarda deyince de bir cevap veremiyorlar.
    Ben mesela konuþacaðým borsa hakkýnda adam arýyorum ama yok mesela birbirimize bildiklerimizi aktaralým ama yok malesef. Sana bakýp acýyorlar. Ben de artýk aramayý býraktým. 🤣
    Her neyse bu tip yatýrýmlarýn konusunu açmamak en iyisi.
    Ön yargýlarý kýrmak zordur bana kalýrsa da sanal paralara yatýrým yapmak büyük cesaret. bu da benim ön yargým mesela.
    Biz iþimize bakalým sýkmayýn canýnýzý.
    Hayýrlý Pazarlar...

8. iyidi bunun sorumlusu borsamý. Kiþilerin kendisi deðilmi bende buna kýzýyorum ki sen doðru dürüst þirket aldýnda mý battýn.

Bilerek bilgilerini sýna naýsl alýyordun hangý dayanakla alýyordun fýlan de Bilerek bilgisizliðini yüzüne vurmaya calýs. Cünkü boyle insanlarýn onu anlamasý lazým kendý hatalarýný yüzüne yüzüne çarpacaksýn ký anlayacaklar.

Bu bir kültür olmuþ sadece borsa da deðil heryerde böyle geçiyor baþarýsýzlýk hep baþkalarýnýn suçu olarak gösteriliyor buda türkiyenin toplumunun geliþmemesini saðlýyor. Mýzýkcýlýk kültürü ya ben yenilmedimde sen oyunda hile yaptýn. kartlarý söyle dagýttýn ondan ben yenýldým. Yoksa yenilmezdim yani böyle bir toplumu nasýl geliþecek hatalarýný görmeyen bir toplumun olan birþeyin üzerine daha iyisini ve daha doðrusunu nasýl inþa edecek en önemlisi nasýl kalkýnacak böyle bir toplum.

5 yýldýr algorýtma tasarlayýp 4 yýldýr zarar ettim. her seferýnde býr yerlerde hata yaptýgýmý düþünerek daha iyisini koydum ortaya deseydim ki ya býrakýn beným üzerime oynuyorlar yedirmiyorlar vesaire bugun oldugum sevýyeyý asla göremeyecektim. Hatalarý düzelte düzelte ilerledim. Batma noktasýna en çok yaklaþtýgým anda dahi hala çözüm üretme peþindeydim. ne yaparýmda bunu düzeltirim diye suçlu aramak çözüm deðil ki beni çözüme kavuþturacak þey bireysel hatalarýmý bulmak. En son noktada artýk herþeyi yaptýgýmý düþünürken bile þunu dedim. herhalde bu iþi ben beceremiyorum yapamadým olmadý herþeyi denedim. Yani kendi beceriksizliðim oldugunu kabulleniyordum. Btama noktasýna geldiðimde formlara yazacagým yazýyý dahi düþünmüþtüm. Sizede aktarayým ben bu iþi yaptým denedým býnlerce cesýtlý algorýtma denedým fakat olmadý býr sekýlde doðru yontemý bulamadým bence kazanmak mumkun ama cok dikkatli ve titiz calýsmak lazým ben elýmden gelený yaptým ve artýk yoruldum daha fazla devam edemeyecegým ancak bu yolda gececekler denemelerýne devam etsýn þu þu yontemlerý denedým daha farklý yolarla ilerlerseniz baþarýyý elde etme sansýnýz var beným gücüm kalmadý buraya kadar. Filan demeyi düþünüyordum.

Farkettýnýzmý pes ettýgýmý acýklayan yazýda dahi tek suçlusu beným. Bunu þu an uydurmadým gerçekten boyle býr metýn yazacaktým forma ama ne var ki o noktadn býr u donusum basladý ve nihayet emeklerýmýn meyvesýný almaya basladým bundan sonrada devam edecegýný umuyorum devam etmese býle yený býr yontem yený býr giriþimle devam edecek bu seruven. Bu arada bu yýlý %1900 le kapatmýþ oldum %1400 idi en son en dipten hesaplýyorum yaný dýbe coktugum noktadan ýtýbaren sermaye artýþý.

bir arkadasýn formdan ýmzasýný gordum cok hosuma gýttý ýste bu felsefe sýzý dogru noktaya götürür.

"Hicbir zaman kaybetmem.Ya kazanýrým ya da öðrenirim."

NELSON MANDELA

Ýçinde bir egoda barýndýrýyor bu cumle ancak baþarý için belkýde býraz olmasý gereken birþeydir.

Kiþisel geliþim þart bu her yönden hayatýnýzý deðiþtiriyor gerçekten sýze uç konusuyormusum gýbý gelebýlýr bütünüyle saptým yaný bam baþka birisine dönüþüyorum bunun farkýndayým. Mesela entelektüel insanlarý bilirsiniz az cok kibar kendýne göre bilgili ancak dýþardan bakýnca havalý sený bený begenmez aslýnda birazda Kaba tabirle "top" erkeklýkten kadýnlýga dogru kaymýþ tipler gibi görülür. ANcak þimdi þimdi anlamaya baþlýyorum o kiþileri nasýl bir düþünce ve beyin yapýsý oldugunu anlamaya basladým adamlar gerçekten okumuþ ve bilgili önünde saygý duruþuna geçeceðim kadar saygýlý kiþiler oluverdý beným gözümde sanký zýhýnlerýný okuyormuþum gibi hissediyorum. halbuký bilgisizken onlarý hep kaba, insanlarý kucukmseyen tipler gibi görürdüm. Yine bana gore ODTU mezunu olmak hangi bölümden oldugunun hiçbir önemi yok ODTUDEN mezunsan benim gözümde en saygýn insanlardan býrtanesýsýn. Odtu mezunu bir çok kiþiyle tanýsmýslýgým ve arkadaþlýgým var. Zeki insanlar oldugunu anlýyorum. Diðerleri gerizekalý demýyorum. Yanlýþ anlaþýlmasýn adamlarýn düþünce yapýlarý zaten baþtan beri evrimleþmiþ farklý düþünebiliyorlar görülmeyeni görebiliyorlar zekiler hissediyorsun yani. Bunun ODTUYU kazanmakla hiçbir ilgisi yok bence o insanlarýn aldýgý eðitimdenmýdýr nedir gerçekten zekalýlar yani öyle böyle deðil. belkide çevrelerý ODTUNUN toplumu o ýnsanlarý deðiþtirdi.

Herneyse kýsacasý bu deðiþim sürecini toplum olarak edinmemiz gerektiðine inanýyorum borsa daki baþarýsýz yatýrýmcýlar aslýnda bu yola giden kaynaðýn sadece bir tanesi bir örneði diyebiliriz.

Burada asýl anlatýlmak istenen onlarýn bilanco ogrenerek veya bilinçlendikten sonra yatýrým yapmasý deðil. Asýl meseleyi kökten çözecek þey felsefenýn damarlarýnda. Yani kiþiye sorgulama yeteneðini kazandýrdýðýmýz da otomatýk olarak zaten doðru yoldan ilerleyebilecek mesela veli þu hisseyi al demiþ acaba neden böyle demiþ elinde ne var hangi dayanagý var doðrumu soyluyor yalanmý soyluyor vesaire sorusunu sordurtabilirsek. Zaten otomatik olarak geliþim ve deðiþim sürecini kendý kendýlerýne baþlatacaklardýr.

Aslen bu topuma gidin bilanco ogrenýn demek sadece mevcut borsa yatýrýmlarýnýn iyileþmesini saglar ama hayata bakýþ acýlarý veya baska iþlerdeki bakýþ açýlarý deðiþmeyecektir. BU da toplumun geliþim sürecine katký saglamayacaktýr.

aþaðýdaki videoyu izleyin az cok ne demek istediðimi anlayacaksýnýz zaten. Ben videolarý normalden býraz daha hýzlý izlerim 1,25 1,50 hýzýnda ilk 1 2 dakýka içinde beyin adapte oluyor ve anlatýlan sey sanký normal hýzda anlatýlýyormuþ gibi hissediyorsunuz bu sayede zaman kazanabýlýr vaktinizi 1 video izlemek yerine 2 video izleyerek kullanabilirsiniz. veya uzun gelen bir videoyu otomatýk olarak kýsaltmýþ olacaksýnýz ayný zamanda výdeodan kopmadan anlayarak ýzlemýþ olacaksýnýz.

Sayfa 51/153 ÝlkÝlk ... 41495051525361101151 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •