iyidi bunun sorumlusu borsamý. Kiþilerin kendisi deðilmi bende buna kýzýyorum ki sen doðru dürüst þirket aldýnda mý battýn.
Bilerek bilgilerini sýna naýsl alýyordun hangý dayanakla alýyordun fýlan de Bilerek bilgisizliðini yüzüne vurmaya calýs. Cünkü boyle insanlarýn onu anlamasý lazým kendý hatalarýný yüzüne yüzüne çarpacaksýn ký anlayacaklar.
Bu bir kültür olmuþ sadece borsa da deðil heryerde böyle geçiyor baþarýsýzlýk hep baþkalarýnýn suçu olarak gösteriliyor buda türkiyenin toplumunun geliþmemesini saðlýyor. Mýzýkcýlýk kültürü ya ben yenilmedimde sen oyunda hile yaptýn. kartlarý söyle dagýttýn ondan ben yenýldým. Yoksa yenilmezdim yani böyle bir toplumu nasýl geliþecek hatalarýný görmeyen bir toplumun olan birþeyin üzerine daha iyisini ve daha doðrusunu nasýl inþa edecek en önemlisi nasýl kalkýnacak böyle bir toplum.
5 yýldýr algorýtma tasarlayýp 4 yýldýr zarar ettim. her seferýnde býr yerlerde hata yaptýgýmý düþünerek daha iyisini koydum ortaya deseydim ki ya býrakýn beným üzerime oynuyorlar yedirmiyorlar vesaire bugun oldugum sevýyeyý asla göremeyecektim. Hatalarý düzelte düzelte ilerledim. Batma noktasýna en çok yaklaþtýgým anda dahi hala çözüm üretme peþindeydim. ne yaparýmda bunu düzeltirim diye suçlu aramak çözüm deðil ki beni çözüme kavuþturacak þey bireysel hatalarýmý bulmak. En son noktada artýk herþeyi yaptýgýmý düþünürken bile þunu dedim. herhalde bu iþi ben beceremiyorum yapamadým olmadý herþeyi denedim. Yani kendi beceriksizliðim oldugunu kabulleniyordum. Btama noktasýna geldiðimde formlara yazacagým yazýyý dahi düþünmüþtüm. Sizede aktarayým ben bu iþi yaptým denedým býnlerce cesýtlý algorýtma denedým fakat olmadý býr sekýlde doðru yontemý bulamadým bence kazanmak mumkun ama cok dikkatli ve titiz calýsmak lazým ben elýmden gelený yaptým ve artýk yoruldum daha fazla devam edemeyecegým ancak bu yolda gececekler denemelerýne devam etsýn þu þu yontemlerý denedým daha farklý yolarla ilerlerseniz baþarýyý elde etme sansýnýz var beným gücüm kalmadý buraya kadar. Filan demeyi düþünüyordum.
Farkettýnýzmý pes ettýgýmý acýklayan yazýda dahi tek suçlusu beným. Bunu þu an uydurmadým gerçekten boyle býr metýn yazacaktým forma ama ne var ki o noktadn býr u donusum basladý ve nihayet emeklerýmýn meyvesýný almaya basladým bundan sonrada devam edecegýný umuyorum devam etmese býle yený býr yontem yený býr giriþimle devam edecek bu seruven. Bu arada bu yýlý %1900 le kapatmýþ oldum %1400 idi en son en dipten hesaplýyorum yaný dýbe coktugum noktadan ýtýbaren sermaye artýþý.
bir arkadasýn formdan ýmzasýný gordum cok hosuma gýttý ýste bu felsefe sýzý dogru noktaya götürür.
"Hicbir zaman kaybetmem.Ya kazanýrým ya da öðrenirim."
NELSON MANDELA
Ýçinde bir egoda barýndýrýyor bu cumle ancak baþarý için belkýde býraz olmasý gereken birþeydir.
Kiþisel geliþim þart bu her yönden hayatýnýzý deðiþtiriyor gerçekten sýze uç konusuyormusum gýbý gelebýlýr bütünüyle saptým yaný bam baþka birisine dönüþüyorum bunun farkýndayým. Mesela entelektüel insanlarý bilirsiniz az cok kibar kendýne göre bilgili ancak dýþardan bakýnca havalý sený bený begenmez aslýnda birazda Kaba tabirle "top" erkeklýkten kadýnlýga dogru kaymýþ tipler gibi görülür. ANcak þimdi þimdi anlamaya baþlýyorum o kiþileri nasýl bir düþünce ve beyin yapýsý oldugunu anlamaya basladým adamlar gerçekten okumuþ ve bilgili önünde saygý duruþuna geçeceðim kadar saygýlý kiþiler oluverdý beným gözümde sanký zýhýnlerýný okuyormuþum gibi hissediyorum. halbuký bilgisizken onlarý hep kaba, insanlarý kucukmseyen tipler gibi görürdüm. Yine bana gore ODTU mezunu olmak hangi bölümden oldugunun hiçbir önemi yok ODTUDEN mezunsan benim gözümde en saygýn insanlardan býrtanesýsýn. Odtu mezunu bir çok kiþiyle tanýsmýslýgým ve arkadaþlýgým var. Zeki insanlar oldugunu anlýyorum. Diðerleri gerizekalý demýyorum. Yanlýþ anlaþýlmasýn adamlarýn düþünce yapýlarý zaten baþtan beri evrimleþmiþ farklý düþünebiliyorlar görülmeyeni görebiliyorlar zekiler hissediyorsun yani. Bunun ODTUYU kazanmakla hiçbir ilgisi yok bence o insanlarýn aldýgý eðitimdenmýdýr nedir gerçekten zekalýlar yani öyle böyle deðil. belkide çevrelerý ODTUNUN toplumu o ýnsanlarý deðiþtirdi.
Herneyse kýsacasý bu deðiþim sürecini toplum olarak edinmemiz gerektiðine inanýyorum borsa daki baþarýsýz yatýrýmcýlar aslýnda bu yola giden kaynaðýn sadece bir tanesi bir örneði diyebiliriz.
Burada asýl anlatýlmak istenen onlarýn bilanco ogrenerek veya bilinçlendikten sonra yatýrým yapmasý deðil. Asýl meseleyi kökten çözecek þey felsefenýn damarlarýnda. Yani kiþiye sorgulama yeteneðini kazandýrdýðýmýz da otomatýk olarak zaten doðru yoldan ilerleyebilecek mesela veli þu hisseyi al demiþ acaba neden böyle demiþ elinde ne var hangi dayanagý var doðrumu soyluyor yalanmý soyluyor vesaire sorusunu sordurtabilirsek. Zaten otomatik olarak geliþim ve deðiþim sürecini kendý kendýlerýne baþlatacaklardýr.
Aslen bu topuma gidin bilanco ogrenýn demek sadece mevcut borsa yatýrýmlarýnýn iyileþmesini saglar ama hayata bakýþ acýlarý veya baska iþlerdeki bakýþ açýlarý deðiþmeyecektir. BU da toplumun geliþim sürecine katký saglamayacaktýr.
aþaðýdaki videoyu izleyin az cok ne demek istediðimi anlayacaksýnýz zaten. Ben videolarý normalden býraz daha hýzlý izlerim 1,25 1,50 hýzýnda ilk 1 2 dakýka içinde beyin adapte oluyor ve anlatýlan sey sanký normal hýzda anlatýlýyormuþ gibi hissediyorsunuz bu sayede zaman kazanabýlýr vaktinizi 1 video izlemek yerine 2 video izleyerek kullanabilirsiniz. veya uzun gelen bir videoyu otomatýk olarak kýsaltmýþ olacaksýnýz ayný zamanda výdeodan kopmadan anlayarak ýzlemýþ olacaksýnýz.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri