Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 52/152 ÝlkÝlk ... 242505152535462102 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 409 - 416 arasý.

Konu: U.v. Temettü yatýrým planým(portföyüm)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. iyidi bunun sorumlusu borsamý. Kiþilerin kendisi deðilmi bende buna kýzýyorum ki sen doðru dürüst þirket aldýnda mý battýn.

Bilerek bilgilerini sýna naýsl alýyordun hangý dayanakla alýyordun fýlan de Bilerek bilgisizliðini yüzüne vurmaya calýs. Cünkü boyle insanlarýn onu anlamasý lazým kendý hatalarýný yüzüne yüzüne çarpacaksýn ký anlayacaklar.

Bu bir kültür olmuþ sadece borsa da deðil heryerde böyle geçiyor baþarýsýzlýk hep baþkalarýnýn suçu olarak gösteriliyor buda türkiyenin toplumunun geliþmemesini saðlýyor. Mýzýkcýlýk kültürü ya ben yenilmedimde sen oyunda hile yaptýn. kartlarý söyle dagýttýn ondan ben yenýldým. Yoksa yenilmezdim yani böyle bir toplumu nasýl geliþecek hatalarýný görmeyen bir toplumun olan birþeyin üzerine daha iyisini ve daha doðrusunu nasýl inþa edecek en önemlisi nasýl kalkýnacak böyle bir toplum.

5 yýldýr algorýtma tasarlayýp 4 yýldýr zarar ettim. her seferýnde býr yerlerde hata yaptýgýmý düþünerek daha iyisini koydum ortaya deseydim ki ya býrakýn beným üzerime oynuyorlar yedirmiyorlar vesaire bugun oldugum sevýyeyý asla göremeyecektim. Hatalarý düzelte düzelte ilerledim. Batma noktasýna en çok yaklaþtýgým anda dahi hala çözüm üretme peþindeydim. ne yaparýmda bunu düzeltirim diye suçlu aramak çözüm deðil ki beni çözüme kavuþturacak þey bireysel hatalarýmý bulmak. En son noktada artýk herþeyi yaptýgýmý düþünürken bile þunu dedim. herhalde bu iþi ben beceremiyorum yapamadým olmadý herþeyi denedim. Yani kendi beceriksizliðim oldugunu kabulleniyordum. Btama noktasýna geldiðimde formlara yazacagým yazýyý dahi düþünmüþtüm. Sizede aktarayým ben bu iþi yaptým denedým býnlerce cesýtlý algorýtma denedým fakat olmadý býr sekýlde doðru yontemý bulamadým bence kazanmak mumkun ama cok dikkatli ve titiz calýsmak lazým ben elýmden gelený yaptým ve artýk yoruldum daha fazla devam edemeyecegým ancak bu yolda gececekler denemelerýne devam etsýn þu þu yontemlerý denedým daha farklý yolarla ilerlerseniz baþarýyý elde etme sansýnýz var beným gücüm kalmadý buraya kadar. Filan demeyi düþünüyordum.

Farkettýnýzmý pes ettýgýmý acýklayan yazýda dahi tek suçlusu beným. Bunu þu an uydurmadým gerçekten boyle býr metýn yazacaktým forma ama ne var ki o noktadn býr u donusum basladý ve nihayet emeklerýmýn meyvesýný almaya basladým bundan sonrada devam edecegýný umuyorum devam etmese býle yený býr yontem yený býr giriþimle devam edecek bu seruven. Bu arada bu yýlý %1900 le kapatmýþ oldum %1400 idi en son en dipten hesaplýyorum yaný dýbe coktugum noktadan ýtýbaren sermaye artýþý.

bir arkadasýn formdan ýmzasýný gordum cok hosuma gýttý ýste bu felsefe sýzý dogru noktaya götürür.

"Hicbir zaman kaybetmem.Ya kazanýrým ya da öðrenirim."

NELSON MANDELA

Ýçinde bir egoda barýndýrýyor bu cumle ancak baþarý için belkýde býraz olmasý gereken birþeydir.

Kiþisel geliþim þart bu her yönden hayatýnýzý deðiþtiriyor gerçekten sýze uç konusuyormusum gýbý gelebýlýr bütünüyle saptým yaný bam baþka birisine dönüþüyorum bunun farkýndayým. Mesela entelektüel insanlarý bilirsiniz az cok kibar kendýne göre bilgili ancak dýþardan bakýnca havalý sený bený begenmez aslýnda birazda Kaba tabirle "top" erkeklýkten kadýnlýga dogru kaymýþ tipler gibi görülür. ANcak þimdi þimdi anlamaya baþlýyorum o kiþileri nasýl bir düþünce ve beyin yapýsý oldugunu anlamaya basladým adamlar gerçekten okumuþ ve bilgili önünde saygý duruþuna geçeceðim kadar saygýlý kiþiler oluverdý beným gözümde sanký zýhýnlerýný okuyormuþum gibi hissediyorum. halbuký bilgisizken onlarý hep kaba, insanlarý kucukmseyen tipler gibi görürdüm. Yine bana gore ODTU mezunu olmak hangi bölümden oldugunun hiçbir önemi yok ODTUDEN mezunsan benim gözümde en saygýn insanlardan býrtanesýsýn. Odtu mezunu bir çok kiþiyle tanýsmýslýgým ve arkadaþlýgým var. Zeki insanlar oldugunu anlýyorum. Diðerleri gerizekalý demýyorum. Yanlýþ anlaþýlmasýn adamlarýn düþünce yapýlarý zaten baþtan beri evrimleþmiþ farklý düþünebiliyorlar görülmeyeni görebiliyorlar zekiler hissediyorsun yani. Bunun ODTUYU kazanmakla hiçbir ilgisi yok bence o insanlarýn aldýgý eðitimdenmýdýr nedir gerçekten zekalýlar yani öyle böyle deðil. belkide çevrelerý ODTUNUN toplumu o ýnsanlarý deðiþtirdi.

Herneyse kýsacasý bu deðiþim sürecini toplum olarak edinmemiz gerektiðine inanýyorum borsa daki baþarýsýz yatýrýmcýlar aslýnda bu yola giden kaynaðýn sadece bir tanesi bir örneði diyebiliriz.

Burada asýl anlatýlmak istenen onlarýn bilanco ogrenerek veya bilinçlendikten sonra yatýrým yapmasý deðil. Asýl meseleyi kökten çözecek þey felsefenýn damarlarýnda. Yani kiþiye sorgulama yeteneðini kazandýrdýðýmýz da otomatýk olarak zaten doðru yoldan ilerleyebilecek mesela veli þu hisseyi al demiþ acaba neden böyle demiþ elinde ne var hangi dayanagý var doðrumu soyluyor yalanmý soyluyor vesaire sorusunu sordurtabilirsek. Zaten otomatik olarak geliþim ve deðiþim sürecini kendý kendýlerýne baþlatacaklardýr.

Aslen bu topuma gidin bilanco ogrenýn demek sadece mevcut borsa yatýrýmlarýnýn iyileþmesini saglar ama hayata bakýþ acýlarý veya baska iþlerdeki bakýþ açýlarý deðiþmeyecektir. BU da toplumun geliþim sürecine katký saglamayacaktýr.

aþaðýdaki videoyu izleyin az cok ne demek istediðimi anlayacaksýnýz zaten. Ben videolarý normalden býraz daha hýzlý izlerim 1,25 1,50 hýzýnda ilk 1 2 dakýka içinde beyin adapte oluyor ve anlatýlan sey sanký normal hýzda anlatýlýyormuþ gibi hissediyorsunuz bu sayede zaman kazanabýlýr vaktinizi 1 video izlemek yerine 2 video izleyerek kullanabilirsiniz. veya uzun gelen bir videoyu otomatýk olarak kýsaltmýþ olacaksýnýz ayný zamanda výdeodan kopmadan anlayarak ýzlemýþ olacaksýnýz.

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Bugün sen de olduðu gibi bana da oldu erhan hocam ama tam tersi.
    Eleman ne kadar spekülatif hisse varsa toplamýþ kucaðýna milyarlarca liralýk mal býrakmýþlar. Baþta üzüldüm açýklama yapacaktým biraz bir fikir oluþsun diye,bahsettiðim þirketler hoþuna gitmedi. Ona uçan kaçan hisse lazým.
    Bu tip hisselerde þansýn yaver giderse bir kaç kazanýrsýn ama genelde kucaðýna malý býrakýrlar dedim ki zaten öyle olmuþ hepsinde dünya kadar içeri girmiþ. Böyle söyleyince bayaðý bozuldu. .Aldýðý þirketlerin hepsi yýllardýr zarar açýklýyor. En fazla beklerim dedi, 10 yýldýr yerinde sayan bir sürü hisse gösterebilirim dedim daha enflasyonu da var bu iþin dedim. Þirketleri analiz etmen gerekli dedim anlatmaya devam ediyordum fakat anlattýklarýmýn ilgisini çekmediðini
    farkettim. Sonra tosun ne uðraþýyorsun bolþanslar dedim, oradan hýzla uzaklaþtým. Ki zaten o adam o hissede beklemez kol kesip çýkar. O psikolojiyi iyi biliyorum. Öðrenmeye meyilli olmayan bir adamla uðraþamam. Ki ben de çok bilgili deðilim ama seni dinledim ama sen beni doðru belli dinlemedin veya bahsettiklerim cazip gelmediði için burun kývýrdýn. Adam Ereðliyi ve bahsettiðim Türkiye'nin lokomotifi þirketleri beðenmiyor. Bahsettiklerimden sadece bir örnek.o da son köþe dönücülerden.
    Ýleride iki ihtimal var. Ya borsayý öðrenecek ya da sana anlatan kiþi örneðinde olduðu gibi borsadan uzak dur diyecek.
    Her koyun kendi bacaðýndan asýlýr.
    Saygýlar...

Geçen akþam misafirlikte önemli müteahhitlerinden bir arkadaþa misafirliðe gittik ailecek. Çok sevdiðim bir insandýr kendisi tabi malum bu sektör parayla oynuyor çok lüks bir hayatý var.
    sevdiðim bir insandýr her ne kadar bu sektördekilere ve bit gibi türeyen müteahhitlere uyuz olsam da allah daha çok versin iþini hakkýyla yapan bir insan ve malum türemiþ müteahhitlerden deðil.
    Kendisi bildiðiniz gibi batmýþ. Bir yakýný bataktan çýkmasý için vesile olmuþ Türkiye'nin en büyük gayrimenkul zenginlerinden biri yardýmcý oluyor kendisine tabi o da babasýnýn hayrýna yapmýyor win win durumu yani. umarým çýkar kendisi bataktan. Haline üzülüyorum tabi ama çok ultra lüks hayatlar yaþýyorlar ve telaffuz ettiði rakamlarý ben emekli olana kadar kazanamam býrakýn yatýrýmý .
    aslýnda kendi halime aðlamam lazým ama hep þükretmesini bildim. Zaten zengin olmak gibi bir beklentim hiç bir zaman olmadý. Nasibimiz bu kadar demeyi bilmek lazým. Tabi bana karþý çýkanlar olacaktýr.
    ''Sektörde ciddi sýkýntýlar var ödenmeyen çekler sýralý olarak þirketleri patlatýyor''
    dedi. Konkordato baþvurusu yaptýðýnda da komiser atandýðýný ve þirketin sahibi haline geldiðini söylüyor bu yüzden pek yanaþmýyor. Çimento ve konut sektörü için sýkýntýlar bir miktar daha devam edebilir zira konut satýþlarý durmuþ durumda.
    Keza bu akþam arazi emlakçýlýðý yapan arkadaþým sektörün tamamen durduðunu söyledi. Faizlerin piyasayý tamamen durdurduðunu söyledi. Otoparkýnda üç tane arabasý var. Nasýl paralar kazandýðýný biliyorum. Kendisi ve müteahhit arkadaþým her daim þükreden insanlardýr yoksa klasik hep aðlayan esnaflarý hepimiz biliyoruz. Neredeyse agladiðýnda cebimden çýkarýp para
    vereceðim tanýdýklarým da var onlar hep öyle ama ne hikmetse nasýl hayatlar yaþadýklarýný biliyorum. Bazýlarýný da bozuyorum tabi yeri geldikçe.
    Neyse müteahhit arkadaþýmla sohbetimize geri döneyim. sohbetimizde konu borsadan açýldý kendisinin hiç ilgisi yok bu konuya. Ben de þirketler hakkýnda sorular sordum. Türkiye'nin en kurumsal firmasýnýn alarko olduðunu söyledi.
    Sonra koç grubu gelir dedi.
    Türkiye'de çok büyük bir ekonomik buhranda batmayacak tek firma koç grubudur dedi.
    Sabancý bile sallanýyor þu an dedi.
    Ne tesadüf ki borsada en kuvvetli, yatýrýmcýsýný koruyan,bu krizde en az hisse deðeri düþen, döviz fazlasýna sahip olan, en çok temettü veren, büyüme odaklý olan, þirketler hep koç grubu þirketleri.
    Tabi ki hepsini koç þirketlerinden almayacaðýz ama öyle þirketler alalým ki ülke batacaðýnda batacak firmalar olsun. Daha önce de ismini zikrettigmiz çok güzel þirketlerimiz var.
    Zira bu kriz bizim krizimizdi ve kýsa vadede biteceðe benzemiyor ki fed kararlarýyla paralar piyasadan çekilmeye devam ediyor, tetiklenme ihtimali olan uluslararasý bir krize çok az þirketimiz hazýr.
    Selametle...

4. Guzel yazilar hikayeler ben okumayi severim.

Ama bence o bilincsiz yatirimcilarla konusurken sen oneride bulunma sadece onu dinlemeyi tercih et ukala gorunursun ve bozmada onlari bozalim demek istemedim onlari sorgulamaya iteceksin kendilerinin farketmelerini sagla.

Sanki borsadan pek anlamiyorsun ama mantikli sorular soruyormussun gibi davran.

Mesela xxx hissesini aldim zarardayim dedi.

Soyle doyeceksin hmm o bilmme ne isi yapiyordu herhalde degilmi de halbuki bildigin bir sirkettir ama sen herhalde kelimesinide gecir ki seni biomoyor zannetsin.

Sonra noldu noye boyle oldu falan de anlatsin izin ver.

Sonra de ki h abi gecmis olsun da ya bu borsada sirketlerin karlarina filan bakilmoyormu yani kar edoyordur herhalde sizin hisse oype degilmi herhalde kar etmeyen sirkete ortak olunmaz benim bildigim oyoe degilmi abi de.

O bilanco bilmese bile tabo tabi kar edoyordu canim diyecek.

Ama senden ayrildikdan sonra dusunecek ulan adam dogru soyluyor ben hic sirket kar ediyormu diye bakmamistim salak kafam diye diye gidecek yani aslinda konusma esnasinda ona ders vermis olacaksin ogretmis olacaksin kendi kendine seni hakli bulmaya baslayacak.

Ancak direk sen bilmoyormussun bak sunlara bunlara bakacaksin diye girersen seni sallamaz hatta ukala yerine koyar vesaire.

Caktirmadan aba altindan sopa misali yani oyle cumleler kuracaksin ki adam cikinca benden bile bilgisiz ama mantikli seyler soyledi ya hic aklima gelmemisti diye diye ayrilsin yanindan

ben hep oyoe yapiyorum safa salaga yatiyor ardindan da aslinda ders veriyorum. Utancindan bana yalan soyluyor baktim bilancoya abi bakilmazmi hic diyor. Ama hoc vakmadigi kabak gibi ortada ama bende bozuntuya vermiyorum vorsadanda anlamoyormusum gibi davrandigim icin bana yalan soylemesine ragmen nasilsa anlamamistir yalan soyledigimi borsadan pek anlamoyor diye icini rahatlatiyor ve konusmayi surduruyor o konustukca hatalarini gormeye basliyorsun gozunde canlaniyor.

Sonra iste o hatalari farkli sekilde vurmalisin yuzune. Mesela pahali ucuz kavraminda hata yaptigini dusunelim mesela 40 tl den aselsan aldigini dusunelim bunu anlattiginda senin gozunde zaten canlanir pd dd 8 10 da iken almis ozman suradan gireyim diye plan kuracaksin ve soyle diyeceksin.

Abi aselsan bildigim kadariyla iyi sirket acaba pahalimiydi ki hic baktinmi nasil bakiliyor mesela bir hissenin pahali mi ucuzmu olduguna diye sor.

Sen saf ve bilgisiz yatirimci rolunu oynayacaksin once onun bilgisini gorecek sonra kendi bildiginle caktirmadan laf sokacaksin.

Mesela diyecekki 40 lira cok ucuz degil tabi pahalida degil 150 lirada bile hisse var hani 40 lira normal ucuzlukta diyecek.

Hemen kofteyi cakacaksin hisselerin fiyatinin ne oldugunun bir onemi yok bunu biliyorsun sen. Ama ona ne diyeceksin soyle

Evet abi aslinda cok pahalida degilmis ama gecen arkadas bakiyordu ucuz hisselere mynetten bende goz gezdirdim yaninda 1 liranin altinda hisseleri kagida yazmis bir suru herhalde 50 tane filan aslinda abi yani aselsani 40 dan alacagina baksana 75 kurusluk hisseler almak daha iyi olmazmiydo diyeceksin.

Simdi o kavram kargasasina dusecek aslinda ucuz olan hisse onun mantigiyla 75 kurusluk hisse olmasina ragmen 40 liralik hisseye girdigini dusunerek adam hakli bu mantikla 75 kurusluk almaliydim diyecek ama sana ne soyler o noktada bilmiyorum tabi.

Bunun ardindanda pd dd olayiyla ilgili sorulara gececeksin abi birde bu hisselerin lot sayilari filan oluyor dolasimdaki lot filan diyorlar o ne oluyor filan ne ise yariyor bir bilgin varmi filan diye soracan olayi pd dd ye kadar getireceksin cunku ucuzluk pahalilik noktasinda oraya kadar gitmeliyiz ki dersi digru bir sekilde vermis olalim. Boyle boyle sirayla sora sora mantik noktasindan ilerleyerek onun kendi kendine senin tuzaklarina dusmesini saglayacaksin.

Dedigimi az cok anladin senden ayrildiktan sonra giderken dusune dusune gitsin adam aslinda borsadan anlamiyor ama aslinda mantikli seyler soyledi yani soyle bi dusunuyorum da ulan adamin sordugu seyleri aslinda pek bilmiyorum atmasyon cevaplar filan verdim ama bunlari ogreneyim bari yarin birgun biri sorarsa rezil olmayayim en azindan diyerek merakindan ogrenecektir eve gittiginde.

Bunu yap bence boylece ukala gorunmezsin insanlarin ne tur hatalar yaptigini daha net goreceksin hem bilgisizmis gibi olunca insanlar daha da istahla anlatiyor daha rahat anlatiyorlar. Sana tavsiyede bulunup hisse oneriyorlar eve gidip programdan baktiginda anloyorsun zaten bilgi duzeyini.

Bu lar senide gelistiren seyler ayni hatalara dusmuyorsun bunlari ogrendikce cevrene aktararak ayni hatalara dusmelerini engelleyebilirsin ay i zamanda hata yapan kisiyide kirmadan onun dusunmesini ve ogrenmesini tesvik ediyorsun.

Direk.sen bilmiyorsun git sunlari ogren desen hadi canim sende der.

Ama boyle yapinca dedigim.yontem cok ise yariyor adam kendi kendine ogreniyor isin garibi oturup anlatsan bile bu kadar yarar saglamaz kendisi ogrenmek istedigin de aslindw cok daha iyi anliyor ve ogreniyor.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

5. Bak bor tane daha aklima geldi mesela mgros almis ve sana anlatmis olsun soz sana gectiginde soyle doyebilirsin.

Haa sahi abi ya mgros masallah heryer magaz acoyorlar gecenlerde hanimla gittik alisveriste yaptik iceriside kalabalikti sira anca geldi kasada herhalde iyi kazanoyorlar ama hissesi nasil dusmus hayret. Abi acaba bu ekonomik calkantida onlarda zarar filan mi ettiki ? Sen bakmissindir herhalde sonucta hissesi var sende heheheh sahi son bilancosunda ne kadar kar etmis abi

Hani karlari filan iyiyse bende alirim belki diyeceksin

Karsi tarafin bi rengi atacak kizaracak her halukuarda tuzaga dustu ama caktirma

Sana mecbir cevao verecek cunku sen saf ve bilgisiz soru soran yatirimci rolundesin o ise isi bilen super borsaci rolunde oldugu icin mecburen ya yalan soyleyecek yada zararda diye dogriyu soyleyecek.

Her halukuarda senin tuzagina dustu zararda derse.

Buyuk bir sasirmislik ve yuksek bir ses tonuyla hihhhhhhhhh abi zarar mi etmisler e sen noye ortak oldun ki abi zarar etmisler hemen ciksaydin ya doyeceksin

Kar edoyor dersede yalan soyledigini bildigin icin bilancolarda girip sikistirmaya devam et bilancolardan sorular sora sora kizart yuzunu.

En nihayetinde konusma bitince banada arada tiyo ver filan deyip pof poflamaya devam et

Yuzde 99 eve giderken ilk isi bilancolara bakmak olacak

Eyvallah hocam 🤣
    Zaten olay da dediðiniz gibi geliþti. Elemaný dinledim. Yanýndaki de tavsiye istedi, ben de bilançolara þirket karlarýna defter deðerlerine bakmasý gerektiðini analiz programýndan bahsettim.
    Israrla hisse ismi isteyince ben de söyledim o da burun kývýrdý.
    Ama yanýndaki arkadaþ komedi verdiðim hisse isimlerinden direkt alacam dedi.
    Ya benim söylememle gidip hisse alýnýr mý dedim. Bir araþtýr bak nafile. Böyle bir þeyler oldu iþte 😀

http://m.airporthaber.com/havacilik-...-basliyor.html
    Tavhl deðerlendirmesini yapmýþtýk. Konuyla ilgili bir haber.
    http://www.tavyatirimciiliskileri.co...raporlari.aspx
    Burdan da faaliyet raporlarýna ulaþabilirsiniz.

Sayfa 52/152 ÝlkÝlk ... 242505152535462102 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •