iyidi bunun sorumlusu borsam. Kiilerin kendisi deilmi bende buna kzyorum ki sen doru drst irket aldnda m battn.
Bilerek bilgilerini sna nasl alyordun hang dayanakla alyordun flan de Bilerek bilgisizliini yzne vurmaya cals. Cnk boyle insanlarn onu anlamas lazm kend hatalarn yzne yzne arpacaksn k anlayacaklar.
Bu bir kltr olmu sadece borsa da deil heryerde byle geiyor baarszlk hep bakalarnn suu olarak gsteriliyor buda trkiyenin toplumunun gelimemesini salyor. Mzkclk kltr ya ben yenilmedimde sen oyunda hile yaptn. kartlar syle dagttn ondan ben yenldm. Yoksa yenilmezdim yani byle bir toplumu nasl geliecek hatalarn grmeyen bir toplumun olan bireyin zerine daha iyisini ve daha dorusunu nasl ina edecek en nemlisi nasl kalknacak byle bir toplum.
5 yldr algortma tasarlayp 4 yldr zarar ettim. her sefernde br yerlerde hata yaptgm dnerek daha iyisini koydum ortaya deseydim ki ya brakn benm zerime oynuyorlar yedirmiyorlar vesaire bugun oldugum sevyey asla gremeyecektim. Hatalar dzelte dzelte ilerledim. Batma noktasna en ok yaklatgm anda dahi hala zm retme peindeydim. ne yaparmda bunu dzeltirim diye sulu aramak zm deil ki beni zme kavuturacak ey bireysel hatalarm bulmak. En son noktada artk hereyi yaptgm dnrken bile unu dedim. herhalde bu ii ben beceremiyorum yapamadm olmad hereyi denedim. Yani kendi beceriksizliim oldugunu kabulleniyordum. Btama noktasna geldiimde formlara yazacagm yazy dahi dnmtm. Sizede aktaraym ben bu ii yaptm denedm bnlerce cestl algortma denedm fakat olmad br seklde doru yontem bulamadm bence kazanmak mumkun ama cok dikkatli ve titiz calsmak lazm ben elmden gelen yaptm ve artk yoruldum daha fazla devam edemeyecegm ancak bu yolda gececekler denemelerne devam etsn u u yontemler denedm daha farkl yolarla ilerlerseniz baary elde etme sansnz var benm gcm kalmad buraya kadar. Filan demeyi dnyordum.
Farkettnzm pes ettgm acklayan yazda dahi tek sulusu benm. Bunu u an uydurmadm gerekten boyle br metn yazacaktm forma ama ne var ki o noktadn br u donusum baslad ve nihayet emeklermn meyvesn almaya basladm bundan sonrada devam edecegn umuyorum devam etmese ble yen br yontem yen br giriimle devam edecek bu seruven. Bu arada bu yl %1900 le kapatm oldum %1400 idi en son en dipten hesaplyorum yan dbe coktugum noktadan tbaren sermaye art.
bir arkadasn formdan mzasn gordum cok hosuma gtt ste bu felsefe sz dogru noktaya gtrr.
"Hicbir zaman kaybetmem.Ya kazanrm ya da renirim."
NELSON MANDELA
inde bir egoda barndryor bu cumle ancak baar iin belkde braz olmas gereken bireydir.
Kiisel geliim art bu her ynden hayatnz deitiriyor gerekten sze u konusuyormusum gb geleblr btnyle saptm yan bam baka birisine dnyorum bunun farkndaym. Mesela entelektel insanlar bilirsiniz az cok kibar kendne gre bilgili ancak dardan baknca haval sen ben begenmez aslnda birazda Kaba tabirle "top" erkeklkten kadnlga dogru kaym tipler gibi grlr. ANcak imdi imdi anlamaya balyorum o kiileri nasl bir dnce ve beyin yaps oldugunu anlamaya basladm adamlar gerekten okumu ve bilgili nnde sayg duruuna geeceim kadar saygl kiiler oluverd benm gzmde sank zhnlern okuyormuum gibi hissediyorum. halbuk bilgisizken onlar hep kaba, insanlar kucukmseyen tipler gibi grrdm. Yine bana gore ODTU mezunu olmak hangi blmden oldugunun hibir nemi yok ODTUDEN mezunsan benim gzmde en saygn insanlardan brtanessn. Odtu mezunu bir ok kiiyle tansmslgm ve arkadalgm var. Zeki insanlar oldugunu anlyorum. Dierleri gerizekal demyorum. Yanl anlalmasn adamlarn dnce yaplar zaten batan beri evrimlemi farkl dnebiliyorlar grlmeyeni grebiliyorlar zekiler hissediyorsun yani. Bunun ODTUYU kazanmakla hibir ilgisi yok bence o insanlarn aldg eitimdenmdr nedir gerekten zekallar yani yle byle deil. belkide evreler ODTUNUN toplumu o nsanlar deitirdi.
Herneyse ksacas bu deiim srecini toplum olarak edinmemiz gerektiine inanyorum borsa daki baarsz yatrmclar aslnda bu yola giden kaynan sadece bir tanesi bir rnei diyebiliriz.
Burada asl anlatlmak istenen onlarn bilanco ogrenerek veya bilinlendikten sonra yatrm yapmas deil. Asl meseleyi kkten zecek ey felsefenn damarlarnda. Yani kiiye sorgulama yeteneini kazandrdmz da otomatk olarak zaten doru yoldan ilerleyebilecek mesela veli u hisseyi al demi acaba neden byle demi elinde ne var hangi dayanag var dorumu soyluyor yalanm soyluyor vesaire sorusunu sordurtabilirsek. Zaten otomatik olarak geliim ve deiim srecini kend kendlerne balatacaklardr.
Aslen bu topuma gidin bilanco ogrenn demek sadece mevcut borsa yatrmlarnn iyilemesini saglar ama hayata bak aclar veya baska ilerdeki bak alar deimeyecektir. BU da toplumun geliim srecine katk saglamayacaktr.
aadaki videoyu izleyin az cok ne demek istediimi anlayacaksnz zaten. Ben videolar normalden braz daha hzl izlerim 1,25 1,50 hznda ilk 1 2 dakka iinde beyin adapte oluyor ve anlatlan sey sank normal hzda anlatlyormu gibi hissediyorsunuz bu sayede zaman kazanablr vaktinizi 1 video izlemek yerine 2 video izleyerek kullanabilirsiniz. veya uzun gelen bir videoyu otomatk olarak ksaltm olacaksnz ayn zamanda vdeodan kopmadan anlayarak zlem olacaksnz.
Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer mleri