Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 55/153 ÝlkÝlk ... 545535455565765105 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 433 - 440 arasý.

Konu: U.v. Temettü yatýrým planým(portföyüm)

Bak buradanda hemen tosunpasaya bir ders daha verelim tüm hisseleri incele tosunpasa hocam. öyle fýrsatlar varký yaný hep klasýk býlýndýklerýn dýsýnda býrde fýrsat hýsselerý vardýr.

Onlarý taramak ölüm erhan hocam 😀

guzel yorumlar.... [emoji41]

3. Cemtsýn yonetýmýnýde begendým adamlar hemen dolara yüklenmýþ valla dolar döviz borçlarýný indirip bir sürü dolar almýþlar resmen

adamlar gelecegý iyi okuyor. cunku bencede gelecekte dolar güçlenecek. þimdiden hazýr adamlar e karlarda cok ýyý.

Gelecek tavhl bimasý aselsaný mý gelýyor acaba ? Akýllý yontilen þirket böyle yönetilir iþte helal olsun adamlara.

Yabancý para varlýklarýný 1 senede 41 milyondan 178 M cýkarmýþlar. yemeyýp ýcmeyýp paso döviz almýþlar.

--------------------

tosunpasa hocam listende dýrek kotulerden bahsedecegým bahsetmedýklerým ýyý gorduklerýmdýr.

En alttan baslayarak gýttým.

TTKOM ne alaka abi net kar grafiðinin üstünde ne yazýyor ? negatif bir deðerde zararda olan þirketle bizim iþimiz olur mu ? olmaz e ya düzelecek edecek acak ecek lerlede iþimiz olmaz bizim zaten her dönem tek tek 400 tane þirketi inceleyeceksýn. Düzeldimi illaký gozune carpar gerek yok. at gýtsýn

TCELL net karýn boynu nere bakýyor ? ayrýca öz sermaye büyümeleri Ahh pardon küçülmelerini farketmemiþsin sanýrým DÝkkat!

diðer okurlarda bilsin bari 2014/09 tcell öz sermaye 16.538,47 bugun 14.802,68 hadi dedim belký son donemlerde buyuyordur.

2017/09 14.766,56 bugun 14.802,68 ne bu þimdi bu buyumemý ? %0,3 büyümüþ 1 senede öz sermaye þirketi sat faize koy parayý daha iyi.

SASA ONEYDI GIZ :D diyesim geldi biranda (https://www.youtube.com/watch?v=qumZaS4kagY)

Karlar elon musk roketlerýný geçmiþ. öz sermaye eh iyi sayýlýr pd/dd biraz fazla izlemede bekletýlebýlýr gibi.

KORDS kötü oldugu için deðil cok ýlgýmý cektýgý ýcýn yazdým ýyý manada sýký takýp et bu hýssenin karlarýný. fýrsat hissesi olabýlýr. ucuz sayýlmaz pahalýda sayýlmaz, ama hayal etsene karlýlýk burnunu kaldýrmýs devamý gelýrse neler olacagýný býlýyorsun. 2018/06 pd/dd sine ve hisse fiyatýna bakarsan ilk ýþýgý nerede yaktýgýnýda görmüþ olursun. Ýþte kastettiðim tamda boyle birþey 2018/06 da kar boynunu yukarý kaldýrýr pd/dd düþmüþ tik diye o býlanco geldýgýnde. öz sermayeye para gýrdýgý için hissede hafif o donemde yumusamýs pd/dd direk fýrsarý sunmuþ Adeta gel beni al diye bagýrmýs (https://www.youtube.com/watch?v=flV25Uf9yxg) karlýlýgýnda devamýda gelýnce ohhh deme keyfýne
    %80 cepte. ne kadar sürede 6 ayda mis kebap?

Ahhh yýllarýn ýstýrarlý sýrketlerý arasýnda adýný saydýgým ADEL'i eskiden eser kalmadý kendýsýnde týkýr týkýr ýncý gýbý iþlerdi bilancolarý. SOnra bunun býlancolar býr sapýtmaya basladý o gün bugundur kendýne gelemedý hisse bu karlýlýklarla bu iþ olmaz. uzun vadede zor duzelýr en az 1 sene hiç bakma býle derým bunun býlancolara bu oynaklýgý býtýrmeli.

ECÝLC biz inceleyemeyýz borfýnden bu yatýrým sýrketýmý ne diye geçiyor satýþ ve karlýlýk anlamsýz biraz borfunu kurcala tek tek hýsselere bak borfýnde bazý sektorlerý ýnceleyemezsýn yatýrým fýnans gyo bankalar vesaire gibi kurumlarý. az vakýt gecýr zamanla anlayacaksýn zaten. incelemeyemedýgýmýz býr sektorun listede de iþi yok.

AKSA satýþ ve karlýlýk nere gýdýyor ? fazla söze gerek yok liste dýþý direk

ALKIM kötü manada demýyorum bunuda bunuda sýký takýp et muskun roketlerýne cok benzýyor karlar :D

hmm egeen musk kadar olamasada nasa roketýne benzýyor sýký takýp ;)

PSDTC analiz dýþý borfinden incelenemýyor ben her türlü incelerým dersen saygý duyarým

HEKTS kendýsýnýn karlarýný nasa roketýne benzetýp ýstkrarlý sýrketler arasýnda yaný tavhl býmas vb gýbý hýsselerle neredeyse býr tutsamda pd/dd iþi bozuyor üzgünüm geç kalmýþsýn

PETUN mu ????????? ciddi ciddi biraz sorun gormeye basladým artýk hocam.

------------------tosunpasa----------------

Genel anlamda seçtiðin hisselerin bazýlarýný yakýstýramadým. Genel anlamda gördüðüm sorun þu iyi bir back test oldu bu arada sana verdýgým kýsa özet ders için.

Tek birþeye biraz fazla odaklanmýþsýn bu sorun olur senýn için sanký sadece pd/dd ye bakmýþsýn gibi geldi. pd/dd ucuzsa tamam yaw götürür demiþsin listeye eklemýþsýn gýbý yaný genel agýrlýgýn o yonde olmuþ.

Öz sermaye büyümelerine hem son 5 dönem hemde yýllýktada göz gezdir derim. petun ne abý ? öz sermaye %50 erimiþ ? karlardada sýkýntý var.

net kar'a neredeyse pek bakmýyor gýbýsýn býrde net karý yamulmuþ hisselerden uzak dur.

Ben anlattým sanýyorum NET KAR bolumundeký sýyah renklý çizgi yataya bile dönse ertesi gün hisseden cýkarým. ben acýmam yukarý gýttýgý surece sorun yok yavas veya hýzlý yukarý gýtsýn tamam yýne kabulum ama yukselýþ hýzýnda barýz býr yavaslama hele hele yataya donme olursa dýrek ertesi gün satarým ya yaný býlanco geldýgý gunun ertesý borfýnde gordukten sonra sabahtan satar geçerim. Hissemi yok daððð dolu.

sen de ise boynunu aþaðý buken net kar çizgisine ragmen izleme listesine aldýgýn hýsseler var. aman dikkat

Öz sermayeyý bakmayýda sakýn ha unutma.

3 adet menuye bakacaksýn výdeoda baktýgým gýbý satýþ karlýlýk pd/dd öz sermaye 3 þarttanda okey almalý hissen.

boþ vakitlerinde aç borfýný bütün hisseleri tek tek tek bu 3 menusunude kontrol et zaten satýþ ve karlýlýgý aþaðý bukulený dýrek ele zaman kaybetme iyi olanlarýn öz sermayesý ýle pd/dd sine bak. Ýlgini çeken hisselerin gir geçmiþ grafiklerine bak. borfýndeký donem bolumunede 45 yazarsan daha geçmiþi görürsün.

birde fýrsat hýsselerýne cok calýs kendýni test et bu sure zarfýnda geliþtir mesela yeni bilancolar gelýnce tek tek butun hýsselerý ýncele fýrsat hýsselerý gordugun hýsselerý býr yere not et sanal portfoy gýbý bir sonraký býlancoya kadar hýsse napacak ýzle gor neye bakýnca neye dýkkat edýnce hýsse gýdýyor veya gýtmýyor dýye kendýný test etmýs olursun isabetli kararlar vermeye basladýkça gelecekte bu senýn ýsýne yarayacak.

Her hisse incelemeye deðerdir bunu unutma yaný hep býlýndýk þirketlere odaklanayým aman kurumsal olsun vesaire gibi düþünme olayý unutma felsefemýz þuydu hocam önemli olan para kazanmak ha x hissesinde kazanmýþsýn ha y hissesinde para kazandýn mý kazandýn buna bakacaksýn her hisse senin gözünde X olacak bu tcell kurumsal ýyýdýr bu demek yok ismi cismi hiç duyulmadýk hissede olsa X hissesi ismi duyulan bimasta olsa senýn gozunde X hissesi.

Hiçbir hisseyle duygusal býr bagýn olmasýn tavhl cok ýyý hýsse ya muazzam ýyýde para kazandýk yýne duzelýr bu þirket bir yerden sonra cok ýhale aldý vesaire YOKKKKKKKK karlýlýk yamuldumu kaçacak delýk arayacaksýn.

Ben bimasýn gözünün yasýna bakmadým yatay geldý net kar dýye ertesý gun sattým düþün ne kadar acýmasýzým. Yani böyle biraz gözün pek olacak sana para kazandýracak hýsseye okey para kazandýrmayacagý gün gelirse sen bený tanýmadýn bende sený tanýmadým diyip çekip gidecen. SOnra topýklerde gezen satmayacam lan sený dýye inat eden adamlara dönersin. adam ýnat edýyor :D ulan sýrket erýmýþ bitmiþ satmam sený sen ýyýydýn ýhalelerýn vardý býlmem ne yapacaktýn falandý fýlan duygusal býr aska donusmus artýk :D sonra 5 sene mecburen uzun vadecý olursun.

hisseyle aranýzdaký ýlýský su sarkýdakýne benzemesýn bak petuncular yýllarýn cok guzel hýssesý ýdý ama aþk yaþayanlarý batýrdý sýmdý muhtemelen nalanýn aþaðýdaký parçasýný soyluyorlardýr býrbýrlerýne.

UZUN LAFIN ÖZETÝ

satýþ ve karlýlýga bakacaksýn mumkunse yukarý gýdecek hadi yatay gittiðini düþünelim hadý onada okey dýyelým yatay gitsin. sonra öz sermayeye bakacak öz sermaye büyüyormu buyume hýzý nasýl bir dönemden bir döneme ne kadar büyüyor aþaðý yukarý % kaç büyüyor býr senede % kaç buyuyor yýllardan yýllara geçmiþte ne kadar hýzda büyümüþ bunlar kafanda puanlayacaksýn.

senýn kafanca bunlar okey aldýysa en son pd/dd den ucuz olup olmadýgýna karar vereceksýn. Neden boyle bir sýralama var acýklayayým mantýklý düþünmeye calýs bir hisse önce kar ediyor olmalý yani negatif daha dogrusu zarar eden hýsseye zaten hiç bakma bu yuzdne once karlýlýklara bakýyoruz bir þirket once kar etmelý doðrumu.

Kar ediyor olacak sonra bunun trendýne bakacaz kar yerýndemý sayýyor yoksa yukarý dogru roketlýyor mu yoksa düþüyor mu yataysa eh kabul edýlebýlýr oz sermaye büyümesi iyi ise ama en iyisi yukarý dogru gýtmesý olacaktýr. aþaðý bükülmüþse karda bile olsa ilerde zarar edecem bak karlarým düþe düþe azala azala gidiyor kötü birþeyler yaþýyorum mesajýný verýyor mesela CÝMSA karý aþaðý bükük yarýn zarar yayýnladýgýnda þaþýrma neyse satýþ ve karlýlýga baktýk okeyý aldýk bu karlarý öz sermayeye yansýtamýyorsa yaný býr yerden kar edýp dýger taraftan kredi çekiyorsa nolur oz sermaye büyümez veya yeterli hýzda büyümez o halde ikinci olarak öz ssermayelerý kontrol etmelýyýz karlýlýk kriterimizi saglamýþsa. öz sermaye büyümezse karýn hiçbir anlamý kalmaz cunku. peký buradanda okeyý aldýk herþeyimiz tam gönlümüz rahatladý derýn býr nefes aldýk ohh içim rahat inceledýgým sirket hem büyüyor hemde kar edýyor. peki alýnacak sevýyedemý alýnmayacak sevýyedemý iþte sýra pd/dd de.

Ýþin en zor kýsmýda burasý neden zor. çünkü ucuzun ucuzu veya pahalýnýn pahalýsý vardýr. Bir hisse ne zman ucuzdur ne zman pahalýdýr karar vermek kolay degýldýr. cunku bu kavramlar görecedir. yani yarýn gýttýn toyota býr araba aldýn 40 býnlýraya ýkýncý el ilanlarýn genel ortalamasýnýn altýnda almýþ olsan býle birileri kardes kaça aldýn40 a pahalý almýþsýn yaw bunun ayarýnda arabalar 38 lerde gezýyor 40 cok bu arabaya der. bir baskasý ýse hadý ya ýyý almýssýn valla kýmden aldýn sýkýsýkmýydý paraya fýlan der.

MANTIKEN ne anlýyoruz ucuzluk pahalýlýk görece býr kavram. yani bu iþin %100 ü yok zaten borsanýn kendýsýnýn de %100 ü yok fludur borsa ne beyazdýr ne siyah. ikisinin karýsýmýdýr zaten boyle olmasa ya herkes para kazanýr yada kýmse para kazanamaz flu olmak zorundadýr biri satmalý býrý sýyah demelý ký sen beyaz dedýgýn ýcýn onun lotlarýný alasýn. KAPÝÞ ))))))))))))))) hehehe yaþýnýz büyük benden kafiye uysun dýye yazdým.

aklýna takýlan sana ters gelen veya beným anlattýgýma ters gelen noktalar oldugunda soru sor hatta bana deký erhan sen boyle demiþtin bak burada boyle olmuþ bana bunu acýkla de beni azarla mesela. Bnde yanlýþ yapýyor olabilirim. herkes hata veya yanlýs yapabýlýr birileri gösterecekký bende sende býrbýrýmýzý gelýstýrelým. oturup ýnceleyelým nerede hata yaptýgýmýzý.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. ne yazý yazmýþým be kým okuyacak bunlarý þöyle kýsa ve öz yazmayý bir becerebilsem.

Alýntý Originally Posted by 0101 Yazýyý Oku
    repo faizleri dususe gecmekte.
    BIM kazandiklarindan kaybetmez mi?
    sen zaten a101 ciye benziyon nickinden belli :D hocam bizim rakýbýmýzsýn sen hehehe þaka yapýyorum hocam alýnmayýn aman haaa sen filan yazdýgýma ;) bimin o kadar detayýna ýnmedým ben acýkcasý onada sýz karar verýn.

Alýntý Originally Posted by 0101 Yazýyý Oku
    dolarýn yükselme hýzý kesildi. bundan sonra enflasyon kadar çýkacaðý varsayýlýrsa...
    dolar borcu olan þirketlerin önü açýlabilir mi ?
    Dolarýn ateþi nisbeten sönükmüþ gibi duruyor eskýye nazaran bu býlancolarýn býr kýsmýna olumlu olarak yansýyacak 2019 da þimdikinlerde pek etký goremezsýnýz ancak herþeye ragmen ciddi bir düzelme gorulmeyecektýr cunku mesele sadece dolarda sýnýrlý degýl ekonomý durdu butun iþler kesat bu dolar borcu olanlar iþ yapamaz mal alamaz hale geldý uretenler uretýmý kestý veya pahalýya mal satmaya calýstý zýncýrleme býr reaksýyonla hersey alt ust oldu ýnsanlarda harcamalarý kestý faýzler artýnca talep ýyýden ýyýye düþtü zzaten borç içinde yüzen þirketler býrde talep eksýklýgý yaþayýnca borcunuda odeyemez hale düþtüler. ASIL KRÝZÝ DAHA YAÞAMADIK. BENCE

Alýntý Originally Posted by tosunpasa Yazýyý Oku
    Bak buradanda hemen tosunpasaya bir ders daha verelim tüm hisseleri incele tosunpasa hocam. öyle fýrsatlar varký yaný hep klasýk býlýndýklerýn dýsýnda býrde fýrsat hýsselerý vardýr.

Onlarý taramak ölüm erhan hocam 😀
    Ben bilanco iþinden niye algorýtmýk trade iþine geçtim sanýyorsun hocam.

Her dönem yaný her 3 ayda bir 400 tane þirkete tek tek bak bak bak bütün vaktým bunlara gýdýyordu. birde teknýk meknýk bakýyordum soyle dedým kendý kendýme ulan bu mezýyetý ömrümün sonuna kadar cekemem. bu iþi daha pasif gelýre daha kolay býr sekle sokayým dedým excelde býrseyler tasarladým fýlan ama cektýgým verý sýnýrlý oldugundan býr fýkýr verýyordu en azýndan atýyorum hýsse sayýsý 100 e düþürüyordu. ama yýne buda cýddý vakýt alan býr ýstý nihayetinde algorýtmýk trade ýle istediðime ulastým bir kere sýstemý tasarlayýp oturtacan sonra ona býrakacak ne halý varsa gorsun. tabi bu iþte daldan atlama olmuyormuþ 4 senemý heba ettýkten sonra oturttum ama 4 yýl emek harcamama deðdi. artýk can sýkýntýsýndan forumlarda takýlýyorum analýz edecek býrsey yokký herþeyi o yapýyor caným sýkýldý cok boþlukta ýyý degýl ýste boyle duzinelerce yazý yazýyorsun sonra

hehehehe
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

borsada kac kisi varsa o kadar farklý yatirim davranisi var.

reelde görüþtüðüm yatýrýmcýlar var. hepimizin portfoyü farklý. bazen 1 ya da 2 hissede yollarýmýz bulusuyor. onlarda da portfoydeki aðýrlýklar cok farklý.

bu aksam bu topiði okumaktan zevk aldým.
    tesekkurler ..bea!

Takip listesine attýðým hisseleri topigin ilk açýlýþýnda oluþturdugum listeden yaptým. Temettü odaklý þirketlerdi.
    Hepsini analiz ettim desem yalan olur.
    Hatta petuna bakmadým bile.
    Bir de þöyle bir þey var kriz bittiðinde bu fiyatlarý mumla aramayacak mýyýz?
    Sasa mesela net kâr harika satýþlar harika yatýrýmlar harika pp/dd pahalý benim de hep gözümde bu hisse ama kriterlerin birinden gecemiyor. Uzun vadede inanýlmaz yerlere gelebilir.
    Cimsa mesela dediðin gibi bir tek efk sýnda sýkýntý var. Geri her þeyi çok iyi gibi duruyor.
    Kords mesela harika grafikleri var bu zaten tavhl bimle beraber alýþ yapacaðým þirketti.
    Dediðin gibi sadece defter deðerine takýlmamak lazým. Tüm kriterleri hissenin saðlamasý gerekiyor. Ama tüm þartlarýn süper olduðu hisse bulmakta zor biraz.
    Cemts mesela fevkaladenin fevkinde ama defter deðeri pahalý biraz.
    Hisse bulmak zor zanaat azizim 😀😀

7.  Alýntý Originally Posted by tosunpasa Yazýyý Oku
    Takip listesine attýðým hisseleri topigin ilk açýlýþýnda oluþturdugum listeden yaptým. Temettü odaklý þirketlerdi.
    Hepsini analiz ettim desem yalan olur.
    Hatta petuna bakmadým bile.
    Bir de þöyle bir þey var kriz bittiðinde bu fiyatlarý mumla aramayacak mýyýz?
    Sasa mesela net kâr harika satýþlar harika yatýrýmlar harika pp/dd pahalý benim de hep gözümde bu hisse ama kriterlerin birinden gecemiyor. Uzun vadede inanýlmaz yerlere gelebilir.
    Cimsa mesela dediðin gibi bir tek efk sýnda sýkýntý var. Geri her þeyi çok iyi gibi duruyor.
    Kords mesela harika grafikleri var bu zaten tavhl bimle beraber alýþ yapacaðým þirketti.
    Dediðin gibi sadece defter deðerine takýlmamak lazým. Tüm kriterleri hissenin saðlamasý gerekiyor. Ama tüm þartlarýn süper olduðu hisse bulmakta zor biraz.
    Cemts mesela fevkaladenin fevkinde ama defter deðeri pahalý biraz.
    Hisse bulmak zor zanaat azizim 😀😀
    Arayan bulur. Zaten borsada herkes nýye ýyý kazanamýyor veya ýyý kazandýracak hýsseyý bulamýyor cunku calýsmaya aramaya ve bakamya eriniyorlar.

Kendini sürekli test edip denemen lazým yöntemlerýnýn saglýklý calýsýp calýsmadýgýný olcmen lazým.

Sanal borsa diye bir uygulama var google playde bulursun.

verileri 15 dk gecikmeli çekiyor. 50,000 TL para veriyor sana sende bu parayla istediðin hisseleri istediðin zaman alýp satabiliyorsun.

programý ilk kurdugumda algorýtmýk trade yapmaya devam edýyordum ancak hem kendýmý denemek hemde diðer insanlarla yarýsmak için biraz hýrs yaptým. çok takip edemesemde yöntemlerýmýn calýsýp calýsmadýgýný test etmenýn en kolay yollarýndan býrýydý.

Parayý kýsa surede iyi büyütünce caným sýkýldý :D bu sefer rasgele baska ýndýkatorlere baska durumlara gore hýsse alýp satmaya basladým programa gýrmeyýde unuttum oyle kaldý gýttý aman boþver dedim býraktým. Þimdi aklýma gelýnce programa gýrýp tavhl aldým oyle dursun bakalým diye.

Zaten amacýma ulastým. hem yöntemým calýsýyordu hemde sýralamada Top100 aylýk en çok kazananlarda ilk 3 e girdim.

Program genel hatlarýyla düzgün calýsýyor yanlýz bedelsýz ve temettülerde para/lot eklenmýyor. alýs malýyetýde düzelmediði için zararda olarak hesap yapýyor. Bu programýn eksý yaný, o yuzden temettü ve bedelsýz verýlecegý gün hisseni satýp temettü/bedelsiz sonrasýnda gerisin geri alman gerekýyor. Ben cok sýký takýp etmedýgýmden çok önemsemedým bunlarý.

daha once twttarda ve forumdada paylasmýstým

videoda anlattýgým yontemle elde ettým aþaðýdaký sanal portfoyun getýrýlerýný

Ayrýca gerçek zamanlý oldugu için bu programda hýle yapmam ýmkansýz geçmiþe dönük iþlem yapamýyorsun. Yani bir hayal ürünü deðil bu sureclerýn hepsý yasanarak yapýlan ýslemler.

Diyeceðim o ki bana göre hisse tarafý cepte bir yatýrým yani hisse tarafýnda bence kazanmak kazanc saglamak cok basit geliyor. zarar etmek neredeyse cok az ve cok düþük bir risk... BU sebeple ben hem daha rýsklý hemde daha cok kazanç vadeden tarafta vioptayým orayýda çözdüm sayýlýr 5 yýl geçti ama nihayet oturttum.

9 Ayda 3.8 kat büyütmüþüm portfoyu.

Kimisine göre þans kimisine göre analizin bir eseri bilmiyorum siz karar verin. Ancak þöyle bir düþün 30,000 TL portfoyunu 9 ayda 3,5 kat büyüttüðünde toplam paran 105,000 TL oluyor ana parayý cýk 104,000 TL sadece kar.

104,000 / 9 ay = 11,500 Tl aylýk kazanç demek. ayýrdýgýn mesai ne bu iþ için bilanco günlerinde 1 2 haftalýk sürede bütün hisseleri taramak. diðer gunler hýsselerýný alýp gelecek 3 ayý beklemek. karsýlýgýnda alacagýn odul her ay için 11 bin TL senin ana parayla ee sen her gun ýse gýdýp gelýyor ve ortalama 8 saat calýsýyorsun elde ettýgýn kazanç aylýk olarak hadý 5000 TL olsun ? onca mezýyete katlanarak fakat burada yaptýgýn iþ ise 3 ayda bir 2 hafta calýsmak. calýsmak dedýgýmde evde oturdugun yerden. her gün 2 saat bilanco donemýnde calýssan yeter. toplam 10 15 saat te her ay ortalama 10 bin tl kazanabýlecegýn bir iþ yani ben o gözle bakýyorum portfoy buyudukçe kazançlarýn dahada artacak oyle sabýt ucrette yok.

EE bunun için calýsmaya deðmez mý abi þurayý 3 metre derinliðinde kaz sana 10,000 TL para verecem desem gider saatlerce kazarsýn.

Bundan cok daha ýyý performans sergýlerdým aslýnda ama onemsemedým. ciddiyim yani cok daha ýyýsýnýde basarýrdým.

Ben borsa ve yatýrým iþlerine böyle bakýyorum ya amacým calýstýgým iþte geçirdiðim mesai ile buraya ayýrdýgým mesaiyi ölçüyor ve hangisinde iþimden daha cok nasýl aylýk gelýr elde ederým dýye yarýsmaya calýsýyorum. EN son gelecegým noktada da ise iþten istifa edip aylýk faiz geliriyle yaþamýmý rahat býr býcýmde sürdürecek kadar para elde etmek. ömrümün sonuna kadar pýyasalarda gezmek gýbý býr nýyetýmde yok. belký býr kýsmýyla yýne devam ederým ama býr hedefým var en az aylýk 5000 TLlýk pasif gelir yani faiz geliri elde etmek. bu oluncaya kadar durmak yok

8. Þu an borsa ýcýn cok krýtýk býr donemdeyýz ya donecez yada gocecez bence göçme ýhtýmalýmýz daha yüksek 2019 ortalarý veya sonlarý asýl fýrsat zamanlarý olabýlýr su an ýcýn fýrsat oldugu konusunda tereddutlerým var evet cýzgýlerýmýz kýrýlmadý dýrenýyor yani hala bir umut var. Ama ben inanmýyorum bu kez o býlýndýk donuslerýn dýsýnda býrsey olacak.

Yani ben þu donemde hisseci olsam faize geçer biraz beklerdým ne olup ne býtecek dýye. biraz risk alýrým kazancýmda ýyý olsun dersem dolar alýrdým beklerdým. seçim olsun bý bakalým secým sonrasý nereye gýdecegýz secýme kadar borsa tutunacak mý tutunmayacakmý vesaire.

Hisseler kacýyormu evet kacýyor ancak normal býr zaman degýl normal býr zaman olsa rýsk alýnabýlýr ama normal býr zamanda degýlýz.

Þu ana kadar hýc krýz beklentýsý ýcerýsýnde olmadým gezi parký olaylarýnýn en dibinde bile borsa en dipte iken tutuklamalarýn oldugu gun alým yaptým. Cunku býr krýz sernayom yoktu fakat bu kez farklý bu kez sýkýntý goruyorum ýlk defa yýllarca calýsan cýzgýlerýn týpký 2008 deký gýbý kýrýlmasýný beklýyoorum nedense.

hissler bu derece ucuzlamýþken alým yapmak konusunda tereddutluyum býr tarafým al dýyor býr tarafým bu kez cýzgýlerýn kýrýlacak dýyor. Daha once hýcbýr zaman bunu yasamamýstým 2017 de 2016 da 2015 de 2014 de hiç bu hýssýyat olusmadý halbuký herkes gocecek dýye dýye ulkeyý batýrýyordu. Ama bu kez bence zamaný geldý.

Ama herzman býr yanýlma payý olmalý belkýde donup tekrar rally yapacaz bilmiyorum bu ýhtýmalde var ama sanký &60 ihtimalle göçmeliyiz diye düþünüyorum býr resesyon gerekiyor göstergeler herþey sapýtmýþ durumda bunlarýn düzene gýrmesý ýcýn resesyon gerekýyor cunku bu olunca butun hersey sýfýrlanýp yenýden baslýyor. BU aslýnda içinde bulundugumuz sýstemýn býr ýhtýyacý sýsýp sýsýsp patlamasý gerekýyor. sistem istikrarlý ve sürdürülebilir bir sistem deðil.

Sayfa 55/153 ÝlkÝlk ... 545535455565765105 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •