benim yýllar önce okudugum kitaplardan ve izlediðim videolardan vesaireden ve tabiki ekonomýyý ogrenme hýrsýndan, Öncedne öðrendýgým bilgilerin derlemesini olabýlecke en özet ve ispata dayalý býr býcýmde gösteren bir youtubere denk geldým.
Daha bugun keþfettim hemen hemene dünyanýn yönetimi ve ekonomýyle ýlgýlý tum výdeolarýný izledim saat 6 dan 12 ye kadar full výdeolarýný ýzledým.
Halbuký bahsettýgý þeyleri tamamen ve harfýyen ayný kaynaklardan öðrenmiþiz yani daha önceden býldýgým konulardý.
Fakat hem çok güzel bir biçimde aktarmýþ hemde bölüm bölüm gitmiþ.
BU sebeple bende izlemeye devam ettim.
Bana göre düþüncem þudur arkadaþlar bu arkadasýn výdeolarýný ekonomýyle dunya yonetýmýyle vesaire ile ilgili olan videolarýný ýzleyýp sorgulayýp bunlarýn üzerine düþünmeyen insan bana göre
GELÝÞMEMÝÞ insan türüdür. Aðýr konuþtugumun farkýndayým ama gerçekten buna inanýyorum. gidip yarýþma izleyeceðinize haberleri izleyeceðinize veyahutta herhangibir film izleyeceðinize samimiyetle söylüyorum bu adamýn bizimle hatta hayatýmýz ve yaþamamýzla ilgili olan dünya düzeni ekonomý vesaire ile ilintili olan videolarýný ýzleyýn emin olan kiþisel geliþiminizi ve hayata bakýþ açýnýzý deðiþime ugrayacaktýr.
Gözünüz önüne perde çekilmiþ gibi yaþýyorsunuz bir çoðunuz bende böyleydim. Çünkü bunu geliþim sürecimde hissettim. bu geliþim ve deðiþiminizi yarattýgýnýzda emin olan sanki önceden körmüþsünüzde görmüyormuþsunuz diyeceksiniz.
BU kolay bir süreç deðil ama gerçekten bu adam bu konularý öyle güzel ve ýspatlarla anlatmýþ ki insan keyifle izleyebiliyor.
Ben sizlerinde bu kiþisel geliþimi yaratmanýzý istiyorum. Bakýþ açýnýzý cok deðiþtirecektir. Ne kadar koyun gibi sürü halinde yaþadýgýný resmen göreceksiniz.
Ýddalýyým. hep söylerim bu ben çok iyiyim anlamý doðurmasýn. Yanlýþ anlaþýlýyor aslýnda bu cümleyi kullanýnca fakat beynimin þu anký durumunu size aktarabilseydim inanýn hayata olan bakýþ açýnýz 360 derece deðiþirdi. Nerlerde nerelere geldiðimi ve nasýl deðiþtiðimin farkýndayým.
Bu bence güzel birþey ve her insanýn bu deðiþimi yaþamasýný istiyorum. Zihninizin yada beyninizin %20 si çalýþýrken biranda %50 si çalýþýyormuþ gibi hissetirmeye baþlýyor. Belkide bu duruun dezavantajý yazdýklarýma yansýyor bilmiyorum. Belkide beni kibirli kendýný begenmýþ birisine çevirmiþtir. Ama tüm bunlarýn yaynýnda o bakýþ açýsýný elde etmeniz çok daha önemli kalýyor bana sorarsanýz bu konuda bencil deðilim sizin de yani bu level olmayan bir çok insan oldugunu düþündüðüm için bu levele atlamasýný istiyorum.
Sylediklerim size zýrva gibi geliyor ne saçmalýyor bu adam yine çoþmuþ level beyýn geliþim meliþim diyor a.... sanký her boku biliyormuþ gibi zýrvalamýþ saçmalamýþ diyorsunuz.
Gerçekten buyuk býr samýmýyetle anlatýyorum aslýnda. Bu adamýn anlattýklarý bana göre kompla teorisi filan deðil. Bire bir bu gerçekler içinde yüzüyoruz. Bir kýsmýnýza belki inandýrýcý gelmeyecektir. Bunlarýn gerçekliðini araþtýrarak öðrenebilirsiniz. Mesela videonun býr tanesýnde japonyaya abd tarafýndan yardým saglanmadýgýndan bahsediyor.
Baþka bir araþtýrmamdan ben biliyorum ký japonyadaký ýnsanlarýn dünyanýn en uzun yaþayan insanlarý oldugunu bildiðim için videodaký anlatýlanlarý kendý býldýklerýmle birleþtirip puzzleyý tamamlayabiliyorum.
YOutubede national geographic belgeselleri vardýr belki inandýrýcý gelmeyecek ama. Yotuubedeký tüm national geographic belgesellerinin hepsini izledim. Bir tane eksýk izlemediðim videosu kalmadý. Haftada bir veya iki kez national geographic yeni belgeselleri düþmüþmü diye kontrol ederým. Yený düþtü herhalde diye týkladýgým býr cok výdeosunu ýzlemýþýmdýr kalmadý yaný sayfa sayfa gezdým yený býr belgesel bulamadým. Tabiki hayvan belgeselleri deðil. Dünya deðiþim geliþim uzay teknolojý vesaire bu tarz belgeselleri.
Eðitici öðretici kiþisel geliþim yaratabilecek ne varsa hepsini izliyorum. yotuubeden sadece bilgisayar baþýnda 2 saatlýk sesli kitaplarý býle dýnlýyorum. Kim bilgisayar baþýnda oturup seslý kýtap dýnler veya buna vakýt ayýrabýlýr ký.
bilim evren dünya neden böyle yaþadýgýmýz para ekonomý ve hatta hatta neredeyse tüm bilim insanlarý ve düþünürlerin biyografyalarýna kadar saatler süren tüm youtube videolarýný ve belgesellerýný ýzledým.
Vaktim çok oluyor ve bunun çoðunlugunu kiþisel geliþim eðitim ve videolarý ile geçiriyorum.
Bir çoðunuz belkýde hakýmdýr konulara ama ben býlmeyenler için yinede söyleme gereði hissediyorum.
lafý fazla uzattýk bütün videolarýný derleyemedým ama sýz bulun artýk gerýsýný
https://www.youtube.com/watch?v=KZysGEOVHfI
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri