Üstadım uv yatırım başlığında tüm yazılarınızı okudum yani sizi tanıyorum.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Al-sat ayrı bir beceri istiyor elinde milyonlar yoksa da o iş çok zor geliyor bana. Milyonların döndüğü Ereğli hissesinde bizim tradeimiz çölde kum bile değil. Gerçekten iyi bir algoritmaniz var ve bu sıkıntılı ortamda zararınizi cikardiysaniz bana şapka çıkarmak düşer.
Fakat matematik yeteneğim çok zayıf. işin gerçeği pek öğrenmeye niyetim de yok 😁
Temettü konusunda ki fikirleriniz doğru olabilir hisse temettü verdiğinde değer kaybediyor fakat temettüden gelenleri hisseye gomersek lot miktarimizi arttırmış oluruz.
Hem temettü veren hisseyi uzun süre baskılamak bence çok zor.
Aynı örnekten gideyim Ereğli bu yıl ki temettüsunu yüzde 20 daha arttirsa verimlilik yüzde 10 unda üzerine çıkıyor hesabımda hatalar olabilir şimdi bu hisseyi daha ne kadar baskilayabilirler ki.
Bir de temettü yatırımındaki en büyük handikap enflasyon.
Yüksek enflasyon ve faizler(dolar değil )
Yatırımın cazibesini yok ediyor. Son on yılda hisselerin böyle primlenmesinin sebebi sadece abd nin para basması değildi enflasyonun tek hanelere indirilmiş olmasıydı.
Örneğin enflasyon yüzde 5 olsa ben birikimimi bitirdikten sonra örneğin hepsini isyata gomsem hisse fiyatının ne önemi var temettume bakarım.
Temettü bu işin olmazsa olmazı çünkü biz bu parayı 20 yıl bozmak için biriktirmeyecegiz temettü için biriktirecegiz. Zamanı geldiğinde de afiyetle yiyeceğiz. Ha bu esnada 20 yıl biriktirme süresinde temettü hisselerinden daha verimli bir hisse bulurum diyorsanız ona da şapka çıkartırım. Birikiminizi yapar emekliliginizde temettuye gomulursunuz. Fakat baktığımızda en çok getirilerin temettü hisselerinde olduğunu görüyoruz.
Algoritmalardan ve çizgilerden gerçekten anlamıyorum ayirabilecek zamanımda yeteneğim de yok.
İyi niyet dolu yazınız için teşekkür ederim 😁

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri