Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 12/153 lklk ... 210111213142262112 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 89 - 96 aras.

Konu: U.v. Temett yatrm planm(portfym)

Son 25 ylda 50 irket borsadan kt veya karld.
    Kilit noktalara bakn s ilem hacmine ve dk halka aklk oranna sahip.
    400 bin kiinin 1 milyar dolar buhar oldu.
    Baz irketler yksek bedellerle de borsadan kote olabiliyor ama bu nadir grlen bir durum.
    Fakir fukarann ekmeine gz diken bu akallara yem olmamak lazm.

Alnt Originally Posted by SabitGelirli Yazy Oku
    Uzun vade yatrm iin bu sene ve nmzdeki yl ok gzel bir balang yl olacan dnyorum. Bende bir sredir bu tarz bir yatrm stratejisi gdyorum. Bu sene bandan itibaren de ocuum iin yatrm karar aldk eimle beraber. Yl deerlendirdiimizde haliyle bir miktar zarardaym. Canmz saolsun. Maldan ksn da cana gelmesin. Umarm her ey ok gzel olur adnza. Bu iler biraz disiplin ve salam psikoloji ii. Son yazlarnzdan biraz stresli olduunuzu farkettim (affnza snarak sylyorum). Sabrl olmaya aln. Allah bahtnz ve yolunuzu ak etsin.
    Sayglarmla.
    Sabit Gelirli

lginizi ekerse portfym ve dncelerimi paylatm blogum : https://sabitgelirli.com
    Gzel bir karar tebrikler.
    Belki de yazlarmdan yle grnyor olabilir ama hi stresli deilim. ☺️
    Benim de uv konusunda cekincelerim vard kafamdaki soru iaretlerini bitirmeden bu ie baslayamazdim. nk ciddi tutarlar gomecegim. Aratrdka endielerim de azald veya azalyor.
    Portfy takibi yapmyorum o yzden bakiye de u an ne yazyor onu bile bilmiyorum ☺️ hatta buradaki olumlu yazlar motivasyonumu arttryor.
    Blogunuzu ilgiyle okuyacam gzel yazlar var aratrmay severim.
    Sayglar.

Alnt Originally Posted by Hasan. Yazy Oku
    ki yl olmu be stat.
    2 yldr satamayan neyi beklemi anlam deilim. 2 yl nce ilk sinyani verilmi. Hayrls olsun.
    Kesinlikle al unuttan yana deilim. Takip nemli. zellikle bilanolar , faaliyet raporlar ok iyi okunmal. Rakipler iyi aratrlmal. Yapt iler iyi bilinmeli. Piyasa ile inatlalmamal. Duygusal olunmamal.

Tapatalk kullanarak iPhone araclyla gnderildi
    Hala daha yorumlarda yeni girenler olduu anlalyor zc malesef.
    Dediiniz gibi iyi aratrlmal.

4. Merhabalar buradaki paylamlar i gerekten ok beendim herkesin emeine salk paylasimlariniz iin benim elimde 1 senedir psdtc hissesi var 2014 ylnda borsaya kote olmu bir hisse senedi ve irketin halka arz olurken ki vaadi her sene dzenli olarak temett datmas ve irket bunu baarm sadece bir senesi bedelsiz hisse vermi sirket karnn yzde 60 ni temett olarak datyor ve temett verimi gerekten ok yksek 7,450 milyon sermaye ye karlk 9 aylk da 19 milyona yakn bir kar var geen sene 9 aylk da 5 milyon kar aklam ama fiyat olarak uan 9 TL de fk 2,5 larda dd ise 1,5 larda irket faaliyet olarak d ticaret irketi hazr giyim ihracat arlk li olarak komisyon usul alyor ve Ege Blgesi'nin iki byk hazr giyim ihracatcisinin birlemesi ile olumu bir irket Ege Blgesi'nin pektim den sonra en ok ihracat yapan irketi ama piyasada alg baznda bir takm skntlar var bunlar tannrlk ve faaliyet konusu olarak faaliyet kar esasen komisyon olmasna karn trev aralar ve faz gelirleri yksek olan bir irket bu konuda ki grlerinizi alabilirmiyim acaba

5. gecenin bir vakti hevesli uyvcileri grnce enmeyip excel algortmasn guncelledm.

isteyenlere download lnkn atarm zelden. bugun guncelledim.

bir hatrlatma algortma modelndek PUANLAMALARIN genel krterleri sunlar

Z SERMAYE BYKL SALIKLI KAR BYMES Z SERMAYE BYME ORANI NET KAR BYME ORANI EFK BYME ORANI CRO BYME ORANI SALIKLI PD/DD ORANI GEM PD/DD LE BUGN KIYASLA GNCEL SEKTOR PD/DD LE BUGN KIYASLA GEM SEKTRLE PD/DD LE BUGN KIYASLA GNCEL SEKTOR PD/DD LE BUGNN FARKINI KIYASLA GEM HSSE PD/DD LE BUGNN FARKINI KIYASLA GNCEL PD/DD S 0 OLANLARDAN PUAN KIR GEM PD/DD S 0 OLANLARDAN PUAN KIR GNCEL PD/DD S 10 DAN BYK OLANLARDAN PUAN KIR EKSK BLANO SORGULAMASI SEKTR PD/DD 8 N ZERNDEN PUAN KIR ZARAR VARMI - KAR STANDART SAPMASI EFK STANDART SAPMASI SATILAR STANDART SAPMASI PYASA DEER STANDART SAPMASI TOPLAM ST SAPMA

Bunlarn hepsnde benm kend kafamca bellr puanlar verlmtr.

Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

6.  Alnt Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazy Oku
    gecenin bir vakti hevesli uyvcileri grnce enmeyip excel algortmasn guncelledm.

isteyenlere download lnkn atarm zelden. bugun guncelledim.

bir hatrlatma algortma modelndek PUANLAMALARIN genel krterleri sunlar

Z SERMAYE BYKLSALIKLI KAR BYMESZ SERMAYE BYME ORANINET KAR BYME ORANIEFK BYME ORANICRO BYME ORANISALIKLI PD/DD ORANIGEM PD/DD LE BUGN KIYASLA GNCEL SEKTOR PD/DD LE BUGN KIYASLAGEM SEKTRLE PD/DD LE BUGN KIYASLAGNCEL SEKTOR PD/DD LE BUGNN FARKINI KIYASLAGEM HSSE PD/DD LE BUGNN FARKINI KIYASLA GNCEL PD/DD S 0 OLANLARDAN PUAN KIR GEM PD/DD S 0 OLANLARDAN PUAN KIRGNCEL PD/DD S 10 DAN BYK OLANLARDAN PUAN KIREKSK BLANO SORGULAMASISEKTR PD/DD 8 N ZERNDEN PUAN KIRZARAR VARMI-KAR STANDART SAPMASIEFK STANDART SAPMASISATILAR STANDART SAPMASIPYASA DEER STANDART SAPMASITOPLAM ST SAPMA

Bunlarn hepsnde benm kend kafamca bellr puanlar verlmtr.

Emeginize saglik. Cok degerli bir calisma. Guncellemeyi bekliyordum. Ozelden linki atmanizi rica edecegim.

HTC_2Q4D100 cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.

7. bir filitre rnei:

puan 100 n zerinde olan hisselerden
    bilanco standart sapmas %10 un altnda kalan hisselerden
    piyasa defter deerini kucukten buyuge srala.

bunun tercmesi;

iyi puan alabilmi, bilanco karllklar oynak olmayan genelde dzenli ekilde giden hisselerden.

piyasa defter deerine gre en ucuzdan pahalya dogru srala

listeye bir yatrmc gzyle bakarsak ilk gozume carpan eregli olacaktr. irket zaten baya byk z sermayesiyle yeil bir renk alm yani dierlerine gre olduka byk eksik bilanco yok son blancoda karda. z sermaye bymesi cok iyi. kar artlarda pozitif. fakat hisse fiyat dm. buldugu sektorun pd/dd deerine gre ucuz. gemi pd/dd ortalamasna grede ucuz oldugu cn yeil reng alm. gemi bilanco karllklarda olduka dk bir standart sapmadayani karllk bir 500 bir 800 gelmiyor 500 550 600 500 520 vesaire eklinde daha dorusal gidiyor karllklar. e u andada ucuz olduguna gre iyi bir hisse.

en ykske puan alm bir hisse daha var goody niye alm bir incelyek.

irket cok buyuk degl ortalama buyuklukte bu yuzden reng sarmtrak. z sermaye bymesi fena deil. karllklar pozitif eksk veya zararda deil. pd/dd degerleri tpk eregl gb dk kalm bilanconun standart sapmas ise eregliden cok daha dk. olduka istikrarl ve ucuz kalm bir hisse diyebiliriz.

birde sistemin 101 puan verdii en alt limitteki hisseyi inceleyelm akcns.

irket ortalama buyuklukte eksik veya zararda bilanco yok. z sermaye bymesi pek iyi diyemeyiz.

karllklar pozitif ancak ok yksek karlar acklamam ncekine gre pd/dd degeri eh ite nisbeten ucuz. istikrarl bilancolar konusunda iyi. genel anlamda istikrarl bilancolara sahip olsa da, kar art hz ve z sermaye byme hz yeterli seviyede grnmyor pd/dd deerleride yeteri kadar ucuz grnmyor.

Yani attn ta kurbagay rktecek kadar potansyel ieriyormu biraz soru iareti.

listeye syle bir uzaktan baknca cemtan renklendrmesde genel anlamda yeilimsi diye yorumlamak istedim.

ortalama byklkte evet eksik veya zararda bilanco yok z sermaye bymesi olduka iyi karllklarn buyumesde cok y hisse bu sure zarfnda yan hemen hemene 3 ayda %29 cvar yukar gtm bilanconun standart sapmalrda yeterl dzeyde dk. puanda fena degl 128 lakn su ank pd/dd oran krmz renkte sebebi ise sektoru 0,95 iken kends 1,68 e kadar ckm gemi pd/dd ortalamas 1,49 oldugu halde kend gemi pd/dd orannda gemi. gemite sektorun pd dd oran 1,50 iken onuda gemi pd/dd oran.

BU hisse gelecek bilancoda karlar artarak devam ederse pd/dd oran gever belkde bu beklentyle imdiden satn aldlar. veyahutta mevcut karllklar cok y gelnce pyasa abartarak satn ald. yaknda gevemesi veya yataya sarmas muhtemel ancak blanco y gelecekse fyatlama normal dyeblrz. yani genel anlamda cok iyi hisse olarak goze arpsada fiyatlama u ank blanco degerlernn uzernde grnd iin iyi bir puan alm grnse bile getiri potansyel tamadgn dnerek almazdm ben mesela.

Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..

8. Dikkat gelecek blancoda puanlamalardak marjnal degsmler sebebiyle liste deiiklik gsterebilir.

bu lstedek hsseler uvy yatrmna uygundur diyemeyiz biliyorsunuzk ben uyvci deilim uyv yatrmcsna sayg duyup yardmc olmaya calssamda.

Gerek manada uyv yatrm yapan birinin olmayacagn ve bu stratejnn borsa cn uygun olmadgn dnenlerdenim.

UVY yatrm yaptgn idda eden birisine UVY yatrm nasl birey tanmn yap dediim herhangibir tanm yapamyorlar.

UVY nin tanm bir hisseyi alp en az 3 yl getirisi olmasa bile elinde tutmaksa piyasada bir sr uyv ci bulabilirsiniz. zarardayz beklyoruz diyenler bu tanma giriyor 3 yl br hssey tutabldkler iin.

Yok uvyci demek bir hisseyi en az 3 yl tutacak 3 yl sonunda da totalde faiz veya faize yakn getiri elde etmi yatrmcya uvy yatrmc denir. diyorsanz. Ben gelecek 3 ylda karna kar katacak ve byme gsterecek bir hisseyi imdiden belirleyemem. Belirlediimi dnsem dahi ok byk bir risk alm olurum. nk irket zarar aklayacak olursa veya fabrika retimi durur veya fabrikaya el koyarlarsa veyahutta fabrikada bir patlama olursa. irket kar retemeyecek ve byk ihtimall hisse fiyatda decektir.

UVY ci olabilmek adna bu hisseyi en az 3 yl tutacagm iin bu durum bama gelse bile satmamay tercih etmeliyim. nk satarsam UVY ci olmam olacam. Satmazsamda 3 yllk 5 yllk getirim faizin altnda kalacak yine tam olarak UVY ci olamam olacam. BU byk bir risktir.

Yok buda deil UVY ci adam bilancolara haberlerede bakar ters bir durum varsa hissesini deitirir diyorsanz UVY ci olamazsnz bugun aldgnz irket 3 ay sonra blanco ackliyor yani 3 ay sonra gelecek blanco kotu ise hisse deitirmeniz gerekecek veyahutta hisseyle ilgili el koyma karar gelrse hisse belkide aldktan 1 ay sonra satmanz gerekecek o halde yine uvyc olamazsnz.

Peki nedir gerekten UVY yatrmcs kime denir bilancolarn karllk durumuna gre hisse deitiren bir yatrmcya piyasadaki dier yatrmclar trader gzyle bakyor. Mesela benim bu konuda yaram var. Ben hisse senedi alp sattgm sralarda yani bilanco odakl gittiim sralarda 1 senede en fazla 4 adet hisse deitirirdim. nk bir senede 4 kere bilanco yaynlanr. baz hisselerim 3 bilanco dnemi boyunca srekli istediim ekilde bilanco ackladg iin 9 ay elimde tutardm yani ylda ortalama olarak 2 kere al sat yapardm.

Yaptgm ey mantkl m mantkl blanco y gdyorsa elnde tut blanco kotuleiyorsa sat bilanco 1 sene iyi gider 1 sene elnde tut 3 sene y gder 3 sene elnde tut gayet mantkl. her yeni bilanco 3 ayda bir geldiine gre 3 aydr elnde tutugun hisse bilancosu kt geldiyse deitir.

Ancak bu mantkl stratejiyi kullandgnzda "TRADER KUMARCI" "AL SATCI" gibi yaktrmalara tabi tutuluyorsunuz. Bunlarda ho cmleler deil.

Bende uvyci nasl olunur acaba ne demek uvy ci olmak diye sordugum kmse bana uvyci u demektir diyemedi.

nk en az 3 yl hisseyi elnde tutmazsan uvyci olamyorsun. trader veya kumarc deniliyor.

gerek uvyci en az 3 yl elnde tutmu ve faiz zerinde getiri saglam kii ise bunun ans/tesadf eseri uvy tanmna girdiini syleyebiliriz. peki bu denl tesaduf eseri yatrm yapmak ne kadar srdrlebilir bir mantk ieriyor. gerekten bu sayede her 3 yllk periyotlarla hisse sesem gelecek 15 ylda ansm bu kadar yaver gidecek mi.

nk bilanco bakmyorum, bakmam anlamsz cunku 3 yl tutmam gerekiyor hisseyi e irket haberlernede bakamam fabrika retimi durdurursa satmamalym cunku 3 ylm dolmad. bu seferde 3 yln sonunda iyi bir getiri elde edemem yine olmad. Tek yapmam gereken yle bir hisse semeliyim ki gelecek en az 3 yl irketin bana kt birey gelmeyeceini ve bilancolarn iyi gideceini ayriyetten bu irketin en az faiz kadar getiri salayacan umut ederek yatrm yapacam.

SZCEDE OK FAZLA ey istemiyormuyum bu sadece ilk 3 yl iinde gecerli deil gelecek 3 yllarda da ayn sey umarak geireceim.

en sonunda geldiim yer u oldu.

Gerekten UVY yatrmcs yok bir yatrmc UVY ci olmak isteyebilir. Ancak UVY ciyi UVY yapan ey kendisi deil aldg hissenin en az 3 yl iyi gitmesidir. Yani UVY c olmanza siz deil aldgnz hisse karar veriyor.

Hepimiz borsaya para kazanmak iin geliyoruz kimisi bahsettiim gibi bir hisse alyor o hsse 3 ylda y br getr saglyor uvyci diyoruz kms alyor zarardaym dye beklyor bazan bunada uvyci diyoruz.

Peki biz ne iin gelmitik borsaya ? Para kazanmak iin mi ? yoksa birilerinin bize UVY yatrmcs demesi iin mi geldik ?

Ne iin geldiimizi unutmamak adna hayrl gunler bol kazanlar dilerim.

Sayfa 12/153 lklk ... 210111213142262112 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •