Erhan bey ornek olarak bu resimdeki aselsani ayni zamaninda banvt afyon yorumladiginiz gibi yorumlayabilirmisiniz?
Ben baktigimda normal bir ilerleyis goruyorum. Ama senin bakis acin nasil?
Simdiden cok tesekkur ederim.
Tosunpasa hocam aselsi koymamissin portfoyune
HTC_2Q4D100 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
benim yorumlarým yeni bilanco gelinceye kadar geçerlidir.
yeni bilancoda geldiðinde programa iþlenir eðer bu grafiklerin yukarý trendý kendýný bükmüþse aþaðýya dogru.
orada benim hikayem biter.
ne zman tekrar yukarý bükülür ozman tekrar bakarýs.
þu andada benim gördüðüm kadarýyla aselsan karlýlýklarý cok ýyý lakýn zaten fýyatlarýn ýcýnde
pd/dd deðerine baktýgýmda bir sonraký gelecek býlancoyu fýyatlarýn ýcýne sokmuþlar olarak görmekteyim.
dolayýsýyla býr sonraký býlancoda benzer býr artýþla gelsede hissede yukarý yonde pek fazla atak görecegýmýzý sanmýyorum.
yani 2019/12 bilancosu iyi gelecekse bunu satýn almýþlar zaten kötü gelirse düþer. kötüden kastým yukarýdaký resýmdeký ivmenin yataya sarmasý veya düþmesi anlamýnda.
dolayýsýyla 2019/03 gelinceye kadar ben yukarý potansýyel çok fazla görmemekteyim.
2019/03 bilancosunda tekrar deðerlendirebiliriz.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
[QUOTE=erhanacikgoz1;2919602]yanlýz çimentoda sektorunde býr sýkýntý var genel anlamda.
vakýt baya daraldý ve uzun soluklu býr gorusme oldugu ýcýn cok fazla hýsse ýnceleyemedýk.
zaten amaç hisse incelemekten ziyade, nasýl yapýlýr ne yapýlýr neye gore alýnýr vesaire gibi konularda býlgýlendýrmektý.
hem tsounpasaya hemde diðer arkadaþlara bir bilgi olmasý açýsýndan anlatýlan seyýn genel kýsa ve öz asýl olayý aþaðýdaký atacgým resýmle alakalý diyebiliriz.
bazý hisseleri ýncelemedýk vaktýmýz kalmadý ama tosunpasa hocam ne anlatmak ýstedýgýmý resýme bakýnca anlamýstýr dýye düþünüyorum.
pd/dd olayýna girmeyeyým dedým sýmdý býr suru resým cýkartmak gerekecek.
genel manada hangi karakterdeki hisseleri begendýgýmýzýn resmýný aþaðýdaký resýmden kontrol edýp býrseylerý kafanýzda olustarabýlýrsýnýz.
[/QUOT
Merhaba Erhan bey,
dokuz aylýklara göre bu karakterdeki hisseler hangileridir?çýkartma imkanýnýz varmýdýr?
Erhan hocam kendince bir yol çizmiþ. Sanýrým günlük al-sat deðil de 3 ayda bir tabloya göre yapýyor. Saygý duyarým, her yiðidin bir yoðurt yiyiþi vardýr. Para kazanabiliyorsan sorun yok zaten.
Benim izlediðim yol ise; ortak olacaðým þirketin son 5-10 yýllýk verilerine bakarým, daha sonra sene baþýndaki bilançosuna ve faaliyet raporuna bakarým. (Özellikle sene baþý faaliyet raporu çok önemli, þirketin gelecek planlarý yani hikayesi burada olur.) Daha sonra þirkete ortak olmaya karar vermiþsem her ay düzenli bir þekilde hisseyi toplarým. Þirket ile ilgili haberleri takip etmeye baþlarým. her bilanço dönemimde faaliyet raporunu ve bilançosunu en ince ayrýntýsýna kadar incelerim. Þirketin temel göstergeleri bozulmadýðý sürece ortaklýðýmý bozmam. Þirketin vermiþ olduðu temettüyü de yine hisseye çeviririm. Böylece ortaklýðýmý büyütmüþ olurum.
Al unut stratejisini zaten yanlýþ. Ortak olduðun þirketi her zaman takip edeceksin. Ortak olduðun þirket karýný artýrýrsa senin kazancýnda artacak, o yüzden takip önemli. Baktýn 2-3 çeyrek karlýlýðý, satýþlarý, yönetim yapýsý bozulmaya baþladý iþte ozaman ortaklýðýný bitireceksin. O yüzden köklü, yýllardýr iyi yönetilen, dürüst þirketleri seçmek önemli.
Ben ve benim gibi beyaz yakalýlar için günlük, haftalýk, aylýk al-sat iþi çok mantýklý deðil. Benim amacým tasarruf ettiðim parayý akarý olan bir iþe kanalize ederek artýrmak. Yani benim asýl iþim borsa deðil. Benim zaten bir iþim var. Ben biriktirdiðim paranýn hem deðer kaybetmemesini hem de büyümesini istiyorum. Birikimimi faiz ve türevleriyle deðerlendirmek istemiyorum. Benim için en mantýklý yatýrým temeli saðlam, satýþlarý ve karý büyüyen ve bunu yatýrýmcýsýyla paylaþan þirketlere ortak olmak. Tabi þirketin faaliyet gösterdiði alan da çok önemli. Bankacýlýk, alkollü içecekler vb. sektörleri tercih etmiyorum.
Erhan bey tesekkur ederim. Ulkenin durumu iyiye giderse buralari iyi bir alim firsati olarak goruyorum. Mumkun oldugunca aylik bireysel emeklilik gibi topluyorum.
HTC_2Q4D100 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri