aha geldi bir uvyci. :D
Ahh ahh ne zman biri uvyci olacam dese baka uvyyciler hemen gelip nasl satarsn hani uvyciydin diyerek psikolojk bask kurmaya devam ediyor.
te bu yuzden bastan beri diyorum mesele uvyci olmakm para kazanmak m diye.
ou uvycinin para kazanmakla alakas oldugunu hi sanmyorum. Para kazanacak adam kt hisseyi satar iyi hisseyi alr yanl bir karar alm olabilir ve bunu dzeltebilir bu onun elinde.
Bu psikoljk basky herzman her yerde gryorum hall buhur hisse deitirmi listesinde vahy efendm nasl deitirirsin yaw ktye giden bir hisseyi srf uvyci olacam diye elindemi tutacaksn.
Demekki mesele uvyci olmak para kazansanda olur kazanmasanda aldgn kt bir hisseyi elinde tut yeter.
BU mudur mantkl olan. Tabik deil o yzden cevabnz eletirmek zorunda kaldm.
Mgrosu birde ben inceleyeyim dedim gerekten ktm yoksa idare eder bir hissemiymi diye.
Grnt size neyin doru neyin yanl oldugunu zaten anlatacaktr.
Bir tarafa TAVHL koyaym Bir tarafa MGROSU koyaym. aradaki farka bakn TAVHL koyma sebebim topkte bahsedilmesinden dolay.
Sokaktan geen herhangibirine u iki resmi gsterseniz ne oldugunuda soylemeseniz hangi resim houna gitti deseniz eminim soldakini seer.
Yaplan sat gayet yerinde bir sat tebrik ederim sizi. Bir hata yapmsnz ve bunun farkna da erkenden varabilmisin.
Pd/dd deerine bak 10 a ckm 10 diyorum yani 10 defter degerinin 10 katnda. sebebi ne z kaynaklarn erimesi.
2017/12 z kaynak rekora dayanm 1.470,49 m TL
2018/09 z kaynak 256,36 M TL
glermisin aglarmsn boyle br erme yok. irket erimi bitmi yaw resmen
Zaten bu hissenin neresine yatrm yaplr anlam deilim. Ltfen siyah renkli net kar izgisine bir bakn 0 blgesinin bir stnde bir altnda Allah var EFK dzenli ama net kar yok be baba Yaptg iten iyi kar elde etsede bunu doru duzgun degerlendremeyp abuk subuk yerlere yatrm yapp borlanp Net kar batryor.
Byle bir patronun neyine yatrm yaplr byle bir ceonun yneticinin hani diyorlar ya temett gven verir vesair. irketin karlarn bu seklde abuk subuk yneten bir ynetici %500 temett versede bana yaranamaz. Ben buna not veriyorum ite karlarn iyise istikrarl ve dzenli isen benm bu yonetceye verecegm oy 10 uzernden 10 dur. Temett vermi vermemi umrumda degl.
Ama mgros karlar gb abuk subuk yonetlen br srketn yonetcsne kusura bakmasn ister bedelsz ver ster temett ver benden geer not alamazsnz. Net kar olmaynca z sermayeden boyle yersn ste.
Sakncas yoksa @tosunpasa ltfen mgrosu nasl ve hangi sebeplerle aldgn acklarmsn bize bylece yeni yatrmclar ne tr hatalarla yanl hisseleri alablyor hem bizler hemde dierleri belki benzer hatayla hisse semi olabilir onlarda bu tarz yanllara sayende dmezler.
Sanrm MGROSUN berbat bir hisse oldugu konusunda herkes hem fikir olmutur. BU konuda bir tereddt olan kald m ?

Yer mleri