Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
410,50 9.98% 9,03 Mn 410,50 / 410,50
52,90 9.98% 33,62 Mn 52,90 / 52,90
32,30 9.94% 1,98 Mn 32,30 / 32,30
14,39 9.93% 3,18 Mn 14,39 / 14,39
5,91 9.85% 16,85 Mn 5,91 / 5,91
948,00 -9.97% 1,75 Mn 948,00 / 948,00
12,22 -8.46% 22,57 Mn 12,22 / 12,22
34,16 -8.42% 35,21 Mn 34,16 / 34,16
40,52 -7.91% 1,24 Mn 40,52 / 40,52
40,92 -7.84% 2,36 Mn 40,92 / 40,92
3,23 2.87% 151,09 Mn 3,23 / 3,23
422,00 0.42% 99,74 Mn 422,00 / 422,00
286,25 0.79% 89,84 Mn 286,25 / 286,25
308,50 0.08% 87,23 Mn 308,50 / 308,50
31,22 3.51% 52,03 Mn 31,22 / 31,22
19,08 0.53% 4,00 Mn 19,08 / 19,08
73,35 0.2% 45,72 Mn 73,35 / 73,35
286,25 0.79% 89,84 Mn 286,25 / 286,25
744,00 0.34% 30,12 Mn 744,00 / 744,00
93,95 1.62% 7,26 Mn 93,95 / 93,95
112,20 0.27% 1,99 Mn 112,20 / 112,20
31,38 0% 1,72 Mn 31,38 / 31,38
10,61 0.19% 2,69 Mn 10,61 / 10,61
83,60 1.7% 12,34 Mn 83,60 / 83,60

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 36/153 lklk ... 2634353637384686136 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 281 - 288 aras.

Konu: U.v. Temett yatrm planm(portfym)

1.  Alnt Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazy Oku
    aha geldi bir uvyci. :D

Ahh ahh ne zman biri uvyci olacam dese baka uvyyciler hemen gelip nasl satarsn hani uvyciydin diyerek psikolojk bask kurmaya devam ediyor.

te bu yuzden bastan beri diyorum mesele uvyci olmakm para kazanmak m diye.

ou uvycinin para kazanmakla alakas oldugunu hi sanmyorum. Para kazanacak adam kt hisseyi satar iyi hisseyi alr yanl bir karar alm olabilir ve bunu dzeltebilir bu onun elinde.

Bu psikoljk basky herzman her yerde gryorum hall buhur hisse deitirmi listesinde vahy efendm nasl deitirirsin yaw ktye giden bir hisseyi srf uvyci olacam diye elindemi tutacaksn.

Demekki mesele uvyci olmak para kazansanda olur kazanmasanda aldgn kt bir hisseyi elinde tut yeter.

BU mudur mantkl olan. Tabik deil o yzden cevabnz eletirmek zorunda kaldm.

Mgrosu birde ben inceleyeyim dedim gerekten ktm yoksa idare eder bir hissemiymi diye.

Grnt size neyin doru neyin yanl oldugunu zaten anlatacaktr.

Bir tarafa TAVHL koyaym Bir tarafa MGROSU koyaym. aradaki farka bakn TAVHL koyma sebebim topkte bahsedilmesinden dolay.

Sokaktan geen herhangibirine u iki resmi gsterseniz ne oldugunuda soylemeseniz hangi resim houna gitti deseniz eminim soldakini seer.

Yaplan sat gayet yerinde bir sat tebrik ederim sizi. Bir hata yapmsnz ve bunun farkna da erkenden varabilmisin.

Pd/dd deerine bak 10 a ckm 10 diyorum yani 10 defter degerinin 10 katnda. sebebi ne z kaynaklarn erimesi.

2017/12 z kaynak rekora dayanm 1.470,49 m TL
    2018/09 z kaynak 256,36 M TL

glermisin aglarmsn boyle br erme yok. irket erimi bitmi yaw resmen

Zaten bu hissenin neresine yatrm yaplr anlam deilim. Ltfen siyah renkli net kar izgisine bir bakn 0 blgesinin bir stnde bir altnda Allah var EFK dzenli ama net kar yok be baba Yaptg iten iyi kar elde etsede bunu doru duzgun degerlendremeyp abuk subuk yerlere yatrm yapp borlanp Net kar batryor.

Byle bir patronun neyine yatrm yaplr byle bir ceonun yneticinin hani diyorlar ya temett gven verir vesair. irketin karlarn bu seklde abuk subuk yneten bir ynetici %500 temett versede bana yaranamaz. Ben buna not veriyorum ite karlarn iyise istikrarl ve dzenli isen benm bu yonetceye verecegm oy 10 uzernden 10 dur. Temett vermi vermemi umrumda degl.

Ama mgros karlar gb abuk subuk yonetlen br srketn yonetcsne kusura bakmasn ister bedelsz ver ster temett ver benden geer not alamazsnz. Net kar olmaynca z sermayeden boyle yersn ste.

Sakncas yoksa @tosunpasa ltfen mgrosu nasl ve hangi sebeplerle aldgn acklarmsn bize bylece yeni yatrmclar ne tr hatalarla yanl hisseleri alablyor hem bizler hemde dierleri belki benzer hatayla hisse semi olabilir onlarda bu tarz yanllara sayende dmezler.

Sanrm MGROSUN berbat bir hisse oldugu konusunda herkes hem fikir olmutur. BU konuda bir tereddt olan kald m ?

aklamalarnz yle akc ve mantkl ki size apka karyorum... teekkrler... ama yinede madem bu kadar ktyd sizinde dediiniz gibi nasl bu hata yapld.... neyse sonuta hatadan dnm diyelim uzatmayalm... sayglar Yatrm Tavsiyesi Deildir.
    Son dzenleme : fordmegane; 12-12-2018 saat: 02:08. Sebep: eksik yazm

2. kitap yazsam daha iyimi.

Ben kzyorum stem ediyorum nk boyle hisselere bulam insanlar grnce ne kadar zlsemde hak ediyorlar diye onlara kzma ve azarlamak istiyorum. Aslnda iim acyor zlyorum. Ama baka trl bu nsanlar anlamyor ab hak ettiler diyorum ya daha beter olsunlar diyorum. reneydnde yle gireydin diyorum. Hele suu baskasna atanlar iyice dellendryor beni. @tosunpasa sende aldn bu hisseyi evet sende tpk ben gibi veya bizler gibi yanllar hatalar yapm olablrsn bende kusursuz deglm kmsede kusursuz degil. ANcak en nihayetinde birekilde en azndan hangi hisselerin alnp alnamayacag konusunda az cok blg sahb olabldn bence bu yuzden anslsn.

Eletirilerim acmasz farkndaym ama sana degl eletirilerim. Malesef bilmeyenlere renmeyenlere nce renmeye a olacaksn sonra para arkasndan geliyor. Ve tabi unutulmamas gerken br detay kesinlikle z eletiri yapacaksn kaybettiindede hatalarn soyleyeceksn kazangnda da vne vne gsunu gere gere kar ettim diye extran atacaksn ben herzman her yerde sylyorum 4 yldr viopta algortmk trade yapacam diye zarar yazdm 4 yldrda zarardan ckamadm sebepler saymakla btmez manuel trade yaptm algortmaya getim tekrar algortmadan cktm vesair nhayet 5. yl stedgm elde ettm muths br kar yazdm sstem oturttum. Zarar ettiim dnemde de eskiden tanyanlar bl herkesede ack yurekllkte zararda oldugumu soyluyordum hatta zaman zaman sen daha kendn kurtaramamsn mllete akl veryorsun gbsnden eletirilerde aldm. Ama zeletiri yapp hatalarmla yzlemeseydm hibirzman hatam gremeyecek ve bugunku oldugum sevyeye gelemeyecektm. O bakmdan yazdklarmdan tr stne alnma ack yreklilikle mgros hikayenn nasl baladgn anlat burada hedef sen degilsin maksadmz insanlara rnek olmak ve ayn hatalara dmelerini engellemek.

Merakmdan mgrosun sayfasna gezeym dedm acaba oradan m etklend dye. Buradan sonrak yazlarm MGROS yatrmclarnn sayfasndaklere tosunpasayla bir ilgisi yok o doru yolu bulmu bana gre.

Yatrmclara dkkat edn rasyonel olamyorlar. Elinde mal varsa illa olumlu brseyler gormek styorlar.

Yaw en iyisi varken en ktde ne iiniz var. En ktden medet umuyor nsanlar sen y hssey alda isterse dsn onda umutlan.

AMa bu denle berbat bir hissede hala daha umut peindeler hayr irketin gemii dzenli olurda imdi bozulmutur vallaha billa hak verecem ulan gemite iyidi bu hisse bu donem bozulmu yazk bunlarda ona kanm diyecem.

Ama yok arkadas gemiide abuk subuk imdi gemiten dahada beter ben anlam veremyorum cok afedersnz hibirey bilmeden borsaya giriyorlar ondan sonra eee ben grdmde evm kaybettm aman borsam sakn bulama. Bi B*ktan aktgn yok dalm hisselere sonra suuda baskalarna atyorlar patron yapt spek yapt hukumet yapt ekonom yapt.

Hi kendnde su yok haa sen hep en y hssey alyordun da yazk anszlk br seklde kotu patrona denk gelverdn.

Hadi canm sende kimi kandryorsun.

imdi mgros sayfasndak pembe tablolar inceleyelm. Bunlar szlere br fkr olsun br yol gosterc olsun br deneym elde etms olun bret aln dye yazyorum. Yoksa bana gren ckan yok.

ismi mhim deil alntlyorum.

1-Kipa ile birleim sreci tamamland...... Konsolide edildi.....Bunun faydalar grlecektir....

2-Bu sene 230 civar yeni maaza ald.... 2019 ylnda ciro ve kar olarak geri dnecektir....

3-Borlar dolaysyla 3.eyree zarar ve bor art olarak geri dnen kur fark gideri tersine dnecek , olumlu yansyacaktr.

4-Kiralarn Tl ye evrilmesi nedeniyle faaliyet giderleri nemli oranda artacaktr.

5-Enflasyon nedeniyle artan gda fiyatlar ciro artnda beraberinde getirecektir.

6-Yeni ylda da 200-230 maaza al planlanyor. Bu nedenle ciro ve kar artndaki oransal byklk 2 haneli olarak devam edecektir.

Yani irketle ilgili halihazrda olumsuz hi bir haber olmad gibi btn gstergelerde olumlu bir yln nmzde olduunu gsteriyor...

Olaanst durumlar hari tabi
    1 numaray geelim hakl olablr faydas dokunablr okey.

2 bu sene magza aclm zaten srekli magaza aclyor bu olagann dnda gereklemi birey deil ki bu zaten mgrosun rutini ama bundanda ite kendne iyi birey ckaryor yatrmcmz neyse

3 burada ilerin terse dneceini neye gre varsaym belli deil. Kurun deceinimi dnyor acaba Bizim lkemizde kurun geriledii nerde grm ykselir ama dmez yerinde sayar dolarn gemiine bakn. Belk nceki kadar zarar yazmaz ama yne yazacak nhayetinde.

4 buna ardm cunku buradak fark zaten cok ufak olacaktr. Ama bununda olumlu gorundugunu dnmek istemi. bende keke diyorum ayn ngrlerini ayn sektorun daha y br hssesnde dnseydin. kiralarn TL olmas sadece mgrosa degl benzer s yapan br cok hssede geerli olacak zaten.

5 buras en anlamsz enflasyon artnca malesef harcamalarda azalyor. Hibirzman y olamamtr enflasyon art 5 klo sebze alacagna 3 klo alrsn para yetmez krediler ucar hazr parada yok borlanmada yok zaten borlarla buyuyoruz yce daralacak alveri olay ancak bu olay ble nedense iyi grmeye calsyor enflasyon dse acaba ne diyecek merak edyorum.

6- sanrm blancodanda haber yok. ciro art tmm efk artnada okeym ama kar art yok kar dibe vuruyor bu adamlar magzalardan guzel karlar elde etseler ble bu karlarn hepsn sama sapan yerlerde yiyip bitiriyorlar bir deil 10 bn magza acsn seneye karlar dzgn ynetemiyorlar.

aa bilancoda blyormu nerede pozitif bir sutun bulsa herhalde onlar yapstrm.

2017/9 aylk 2018/9 aylk

Brt Kar Marj

%26,5 %27,7

Faaliyet Kar Marj

%1,9 %2,2

Vafk Marj

%5,7 %6,3

Vafk Marj Kira ncesi

%10,6 %11,3

Grld zere irketimiz bor yk haricinde ok gzel finansal rasyolara sahip
    Birde ben bakaym gzelmiymi.

Net Kar Marj (%) (Yllk) -7,86
    Aktif Karllk (%) (Yllk) -13,99
    Bor Kaynak Oran (%) 97,61
    zsermaye Karll (%) (Yllk -546,53

ar eletiriyorum farkndaym ama hak edyorlar.

e birazda patrona catanlara bakalm su bu hsseyi alanda degl ya patronda su bakalm neler demsler

Hisse isterse dalsn. Hissenin patronu en salam benim durduumu zlerek renecek. Ardndan; "Ulan ben bu adam silkeledim ama dmedi. Silkeleye silkeleye sadece kolum ard, baka da bir ey olmad" diyecek ve sonunda el mahkum bana makul bir kar verecek ve gbeimi katacak. Bu byle biline.
    patron irketi kurtarma derdn borcun cnde yuzuyor irket belk yarn kovulacak ama szde ii gc brakmta bizim kyler slkeleme peinde Rasyonelmiyiz sizce.

O zaman bu yatrm irketleri dkkanlarn kapasnlar. Veya manipulasyon yapmaktan ilem gorsnler. Eyyyyy BIST eyyyy SPK.... eyyyyy MIGROS YNETCLER.....
    bende eyyyyy yatrmc dyorum.

Ewt migros hem sektorel hem de bilanco acisindan ciddi ucuzladi..su kipa birlesme belirsizligini kullaniyorlar ama mizrak cuvala sigmaz bu euro kuruyla..20 uzerine atmali..ytdegildir
    elinde kaynak yok ama idda var kaynak nerede ?

Yazklar olsun be. Bu kadar m akal dolu bu senette. Yuh diyorum
    dlerin sebebini akallara yoruyorlar.

Yazklar olsun. erefsizler....
    Byle kurumsal ve neredeyse tm yatrm irketleri tarafndan srarla ok yksek getiri ile tavsiye edilen bir senette bu yaananlar hi ho deil. Derhal irketin aklama yapmas lazm. ok kt kokular geliyor. Bu kadar basit olmamal. Bu sirketin sahipleri yokmu. Haberleri yokmu. Bir haftadr hergn dsyor.
    sebep kabak gb ortada ama nanmak stemyorsun yada grmek stemyorsan gorsende bahanen vardr mutlaka.

Dklmedik, ayaktayz
    neyle savasyorsunuz k hata yapm olablrsn savamak nedr

Girdik bi ekilde haftalardr zarar ettik kar ettik zarar ettik kar ettik satmadk, i inada bindi gbeimi katacak kar grmeden satmayacam. Spekolana duyurulur. Ytd
    en nihayetinde gelnen nokta ortada rasyonel davranmyoruz kend kendmze savataymz gb dnyoruz. Boguuyoruz elindeki slahlara baktn m hi habern yok k elndek hssenn elle tutulur blancoda br tane y gdsat yok.

AMa haberlerden kurumlarn tavsyelernden onun bunun yazdgndan hssey y zannedyorsun. bir sr haber paylasmslar su kadar magza actk oleyyyyy su kurum y ded oleyyyyy su kurum su fyat verd oleyyy

ite haberler speklasyonlar bu yuzden sevmem asla tbar etmem. sizde etmeyn benm deneymlerm hep kotu oldu ornek acsndan mgrosta bunun br dell ntelgnde.

Amacm kmsey rencde etmek kucuk dusurmek degl sadece yatrmclarmzn ne kadar blgisizce yatrm yaptgn gostermeye calsyorum.

Bunlar szn menfaatnze benm dilim azck svr benm dlme dmek br kenara kendnz cn lutfen elnzde br program olsun su mal tablolar en azndan yorumlayacak dzeye eriin yaw.

okadar eletriden sonra bana kzanlar olacaktr bbazdan kendm eletiriyim uzun yazarm yazmay konusmay ve ozellkle yardmc olmaktan nedense buyuk br haz alyorum belkde benim egom yksektir. ok ey biliyormu gibi grnebilirim ama belkide az ey biliyorumdur bu yuzden benm yazdklarm mutlaka kontrol edin yle ya bence bende kusursuz deilim. Zamannda bende hatalar yaptm abuk subuk hsselere grdm bunlardan ders alp doru yolu bulduguma nanyorum belkde szlernde bana anlatacag gzel deneymler vardr belkde benm su an gttgm yolda yanl olablr degerlendreblrz. Yaz dilim ok sivri ve belkde kmseyici duruyor ama iim bunun tam tersidir. Aslnda mtavazi alcak gnllymdr yakndan tanyan herkes ben erhanm cok efend cok y br cocuk cok y nyetl derler. Burada sivri dille eletirme sebebm az can yansn hrslansn da su blancoyu ogrenp hisselerde kar etsn sonra gelp hrsn benden ckarsn bak kar ettm erhan bey desn styorum dier trl cann actmaynca verdgn blgler degerszms gibi grlyor aman salla denlp geclyor. Az can acyacak k o hrsla o motvasyonla borsay ogrensn. Amacm nsanlar kamlamak bu yuzden bu dl kullanyorum belkde yanl bir stratejidir benimki.

---------------------
    benden baska yaz yazan blg veren resm paylasan yok okuyucularda bu sebeple erhan sende amma cok blyormusun yaw ammada egoluymusun hereyin en iyisini senm blyorsun yanlgsna debilir nk benden baska deneym paylasan gremyorum.

Ben isterimki herkes grafik atsn herkes hsse degerlendrsn ama rasyonel yan rakamlarla haberlerle degl tartsalm konusalm bu hsseler ydr dyelm kotudur suras buras y dyelm beklyorum ozellkle yazan olacakm dye blg paylasan olacakm dye su mgrosun karllk goruntusunu br baskasda atablrd ama kmse yeltenmyor.

YOKSA szde m yok br program...

Benm hsselerle hc sm yok butun param vopta ama merakmdan borfn dye br programa para vermsm ve hsse ncelyorum. Excel yapmm yaynlyorum paylasyorum. Bana gireni kan yok bu sn neden yapyorum bu ii.

Seviyorum anlatmay yardmc olmay blg aktarmay sevyorum... Sizlerin emek emek maanzda para yatrdgnz hisseleriniz var ama sizin menfaatnze olablecek br programa para demekten ceknyorsunuz.

Bilanco program olmayan yatrmcya yatrmc demem ben. Biran hatrladm oyle ya ben kmm k mllete ahkam kesyorum oda doru
    Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Forum benim gibi uykusuzlarla dolu anlalan.
    Okey ve peine peste ok fazla ay iince uykum pis kat. Sabah nasl ie gideceim bilmiyorum ☺️
    Migrosu satma konusuna gelince ben topigi atmda sfrdan al yapmamtm.
    Portfy dzenleyeceimi belirtmitim. Elimde acemilik zamanlarndan( imdi sanki ustaymisim gibi☺️) kalma glyholari boalttim. lk iletilerimi de okuduysaniz elimde uzun vade stratejime uymayan migros ve arceligi de karacam sylemitim. Bunda ki temel sebebte dzgn temett demesi yapmamasyd.(erhan hocam son cmleyi grmemezlikten gel ltfen 😉) Bu iki hisseyi de aka internette dolanrken grdm ve aldm evet kimseye bir kuru para vermezsin ama hi bir haltna bakmadn hisseye gidip paran gomuyorsun. Sonra da kendine gzel hikayeler aryorsun. Ki arcelikte salam hisse aslnda herneyse daha tam aratrmadm kendilerini 😉
    Aslnda hemen satmay da dnmyordum migrosu.
    Erhan hocam borfini rettikten sonra migrosu bir aratraym dedim irketle ilgili (ok fazla detaylar bilmem ) olumlu bir tabloya rastlamadm. Aklmca bimle kyasladm ama alakas yok. Ha tavsiyelerde 30-38 lira aras tavsiyeler veriliyor oralara gelir belki bilemem ve zlmem de nk hisseyi net bir ekilde beenmedim.
    Umarm aklayc olmutur. Yani ben hisseyi aldmda zaten hi aratrmadan ve bu ie balamadan nce almtm. Hisseleri uzun vade alyoruz ama hisseyle nikah da kymadk.
    Aldm hisse arka arkaya drt dnem zarar yazar ve bunun arkasnda mantkl bir aklamas yoksa satarm. Veya aldm hisse iki katna kar pp/dd deerleri anormal pahalilasmaya balarsa satarm.
    balangta belirttiim irket kriterlerine uygun her eyi gzel grnen ama ucuz kalm hisselerden yerine takviye yaparm. u an aldm hisselerin hi birini satmak gibi bir niyetim yok geri. Gerekten anormal klar yaparsalar yolumu ayrrm. Benim iin nemli olan lot saym arttrmak deil.portfoy salkl bir ekilde bytebilmek. Ama aldm hisse dzenli bir ekilde yllar ierisinde ykseliyorsa satmam. naniyorsam da zarar yazmas nemli deil.
    mesela Tpra Ereli ford bimas en beendiim hisseler zaten bu hisseler hi bir zaman ksa sreler ierisinde lgn atmyorlar ar ama salam ilerliyorlar. O yzden alma baladm an muhtemelen bir daha portfyden kmaz.
    rnein Ereli aldmdan beri yzde 10 eksi gitti satmadm hissede olumsuzluk yok beendim alma da srarla devam edeceim. stedii kadar eksi yazsn tablolar olumlu geldii srece basabildikleri kadar bassinlar ben ucuzdan alrm sknt yok portfymde eksi ka yazd da umrumda deil.
    Borfinsiz hisse almamak gerek gerekten ok ie yaryor. Fiyat da gerekten tuzlu ama yapacak bir ey yok gibi. Tabi program almak yetmez ne anlattn erhan hocadan renmek lazm 😉
    Evet hala daha acemiyim ama yaptm hatalarm dzeltmeye baladm dnmekteyim. Hata ayn safl iki sefer tekrarlamak veya hatay srdrmektir. u an zorlanyormuyum
    evet zorlanyorum. Eksi 2500 d en son portfy. 17 ylm var ya vezir olacam ya da rezil. Btn hayat birikimlerimi buraya aktaryorum. Benim gibi sadece sabrszlktan kendi bana rmedik orap brakmayan bir adamn bu mecra da ii ok zor. Ama inatla alacam.
    Topigime deer katp eksiklerimi syleyen arkadalara teekkr ederim.
    Erhan hocama ayrca teekkr ederim.
    Amma yazmm ha uykusuzluun Allah cezasn versin😉
    Haydin selametle...

4. Sa cumleten sizi ilgiyle takip ediyorum bende borsa 2 ay once girdim amacim aylik 1000-1500 tl ile birikim yapip kazancimi + yonde degerlendirmek faizi dusunmedigimden borsaya yoneldim ilk hisselerimi sitketlerin karina bakip aldim kar eden sirket batmaz diyerek sonra sizi takibe basladim program kullanacak kadar porfy byklgm yok.
    Sizden edindigim tecrubeleri uyguladim dogru olani dmann bile sylese dogru dogrudur mantg ile unlar uyguladm porfymn son ekli ve uygulamalarm unlar bilanoya ve zsermaye gre porfy srekli gųncelleyecegim uygulamalarm
    1-bistte agirligi olan begendigim 30 kadar hissenin bilanco karlilik zsermaye pd/dd orani jendim tek tej hesapkayarak exsel tablosu olusturdum.surekili takip edebilmek icin
    2-porfym farjki sektrlerden eitlendirdim
    3-hisse sayimi buradan hareketle onun altna drdm
    Suanku porfym u ekilde tavsiyelerinizi dunlemek isterim
    Hisselerim
    1 isdemir performansi erdemirden daha iyi
    2 trakya cam
    3 usak seramik
    4 enka inaat
    5 yeni gimat
    6 Borusan mannesman
    7 sabanci holding
    8 despec bilgisayar
    Porfoyu bunlarla yeniden olusturdum pd/ dd kendim hesapladim karliliklarina baktim zarar edene zsermayesini dusureni cikaririm 3 aylk bilanco durumlarna gre srekli gncelleyecegim su an saholden vazgebilirim digerlerini devam ettirmeyi dusunyorum bu hisseleri burayi bastan sona okuduktan sonra tek tek arastrarak kendim belirledim hepinize verdiginuz bilgiler icin teekr ederim.

ok uzun vadeler yatrm yapacanz iin hisseleri bizim yorumlamamz ok doru olmaz ben de bu ite uzman deilim zaten.
    tablo atmak kurum interneti skntl olduu iin imkansz.
    temel deerlendirmeleri yazdm ama sildim.
    gelecek sizin geleceiniz yanl ynlendirmeler yapmak istemiyorum.
    ama isdemir, trkcam, borusan haricinde ki hisseler bana albenili gelmedi. enka,yeni gimat,despec mesela bunlar hangi kriterleri deerlendirerek alacaksnz. ok gzel sanayi hisseleri varken bana pek cazip gelmedi. sizin grdnz farkl bir ey varsa yazn ki bize de fikir verir en azndan.
    ayrca aylk 1000-1500 az bir rakam deil bir asgari cret yatracaksnz.portfy eitlendirmek babnda gram altn tavsiye ederim. portfy eitlendirmek olas riskleri azaltr. ki altn da tarih boyunca iyi bir getiri arac olmutur. bes vs. de aratrlabilir ama benim ilgimi ekmiyor.
    ''dokuz ayr kadnla ilikiye girerek, bir ayda ocuk sahibi olamazsnz''
    ''yazdklarm yatrm tavsiyesi deilidir.Acemi lafyla i yapmayn''

6. Enkayi defter degerinin yaklasik 3/1 altinda diye aldim zsermayesini srekli de artiriyor yurt faaliyetleri oldugu icin dviz dalgalanmasndan daha az etkilenir diye dnyorum
    Yenigimat ise aratrmalarm sonucu gmy hisseleri temettlerini yaklak 10 kat degerden ilem gryor defter degerindende ucuz su an temettu verimi gecen sene net 1.07 bu sene kari daha yuksek risksiz iyi temett getisi var porfyde bulunsun dedim despec bilidim irketleri icinde defter degeri ile piyasa degeri arasnda oran 1 su an digerleri daha yuksek ve kar kayb var despecte ise hem kar art hemde zsermaye art var yabanc giri otanida artiyor srekli bu sebeple aldom hisseleri

7. bence sende degerlendrme yap @tosunpasa

yapman gereken basit sat ve karllktak gorunumu kabaca zetleyeceksin pd/dd ortalamann neresnde genel tbaryla buna bakacaksn. bir zet analizden z sermayenn senelik bazda bymesine bakacaksn.

buradan hareketle yorum yapablrsn bence.

kabaca benim yorumlamam soyle

isdmr karlar yukar doru dikmi ve habire arttrarak devam ediyor. pd/dd side eskiye nazara gayet iyi bir seviyede z sermayelerde katlanarak artyor hisse ok fazla gemiinin olmamas bir risk doruabilir. ANcka u ank gidiatn gerekten begendm.

trkycm karlar yukar doru dkm gidiyor yanlz ilerleyen dnemlerde esas faaliyet karna dikkat etmek lazm bir yavaslama var son blancosundak efksnda pd/dd bence uygun denilebilecek seviyelerde z sermaye artlarda gzel. beendim.

usak karlar yukar dikmi lakin net kar fazla dikilememi EFK ya nazaran yan faaliyetlerindne cok iyi karlar ederken bu karlar net kara pek yansyamam. Son zamanlarda aldg bortan kur farkndan kaynaklanyormu gibi grnyor. Net karn gidiatna dikkat etmek kaydyla blancolar dare eder. pd/dd seviyesi normal saylr. z sermaye artlar eh ite seviyesinde. yani kt diyemem. okiyide diyemem. kend kendn dare eder br yaps var.

enka bu zamana kadar karlar hep iyi bir ekilde yukar yukar gidiyordu burada netkar kafay aa bkm son 3 bilancoda aa yuvarlanyor net kar. ancak efk ve cirolarda sorun yok. BU tehlikeye iaret karllklarn biri hanyaya biri konyaya bakmamal. sanrm bunada yine kur farklar vurmu z kaynaklar artlar gzel pd/dd ucuzlam. net kar ivmesinin aa bukulmesi bence kt bir durum daha 1. eyrekten ben yollarm ayrrdm. Normalde kt bir hisse deil enkai ancak 2018 ylnda iyi darbe yemi. karllk boynunu yukar kaldramazsa tutmann pek manas yok bence nihayetinde ok daha iyi alternatflernz varken. Bir sonrak blancodak netkar ivmesine bakmak lazm ivmede bir yavaslama durulma varsa ehh bekleneblr. dzelme eilimi gstermezse yollar ayrlabilir. nk net karn yye gtmes z kaynaklarn + hanesine yazlrken ktye gitmesi z kaynaklarn - hanesine yazlr. BU olayn z z kaynaklarn bymesi olduguna gre bunun buyumes iin net karnda + gelmesi lazm.

gimat GYO sektrn borfinden analiz edemyoruz bir sanayi gibi olmadg iin veriler anlamszlayor. ANalizleri zordur faaliyetlerini filan okumak gerekiyor bu tarz hisselerde gyo sektr genel olarakta yllardr doru duzgun getiri saglayamamtr pd/dd leri genellkle hep 0,50 1 arasnda gidip gelir. belkde analiz etmenn glnden tr yatrmclar isteksiz gyo sektorune kar analiz edemeyecegm bir hisse iin yorumda yapamam ama tecrbelerim gyo sektorunun almaya deer olmadgn soyluyor bana.

brsan karlar yukar dikmi gidiyor gzel pd/dd tarihi en ucuz seviyelerinde. z sermayes gzel seklde artyor. bir sorun yok bana kalrsa ve olduka ucuz grnyor.

holdingler yine analiz d bunlarnda analizleri bir sanayiye benzemez genel manada banka benzeri hareket ettikleri iin traderlara hitap ediyor bana sorarsan pek anlaml getirilerde sunmamtr yatrmcya bilancoya yorum yapmyorum.

despc karlar yukar dikmi z sermaye artlar eh fena deil pd/dd normal seviyede karllklar cok stkrarl gorunmemekle beraber pozitif seviyede dalgalanma olmas y brsey en azndan bir eksi bir art degl son 2 blancoda karllk ciddi art kaydetmi. u ank grnm iyi ama bence istikrarszlklar sebebyle bir risk ieriyor gelecek acsndan.
    Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Aa yukar ayn eyleri yazdm erhan hocam. Sizin ki biraz daha profesyonel ☺️
    Yani iin ehli olmadm iin yanl ynlendirme yapmak istemiyorum.
    Kafama taklan bur husus var (renmek babnda) unu yazmsnz.
    ''usak karlar yukar dikmi lakin net kar fazla dikilememi EFK ya nazaran yan faaliyetlerindne cok iyi karlar ederken bu karlar net kara pek yansyamam. Son zamanlarda aldg bortan kur farkndan kaynaklanyormu gibi grnyor. Net karn gidiatna dikkat etmek kaydyla blancolar dare eder. pd/dd seviyesi normal saylr. z sermaye artlar eh ite seviyesinde. yani kt diyemem. okiyide diyemem. kend kendn dare eder br yaps''
    Uak net satlarn arttrm esas faaliyet karn arttrm ama net dnem karlar yerlerde. Bor kur farkndan olabilir demissiniz. Burda usakin net dnem karlar satlara gre 2013 den beri srekli olarak azalyor. 2017/3 den itibaren de yabanc para varlklar ykmllklerinden daha fazla normalde. Atladm bir nokta m var?
    Bir de yabanc para net pozisyonu ksm var sa grafik orada ciddi bir sknt var. ki grafik arasndaki fark nedir acaba?
    Arkadan hisselerine tekrar dnersek brsan trkcam ve isdemir doru tercihler olabilir trkcam biraz belirsiz olsa da.
    Fakat dier hisseler skntl bence. Hisselerin son on yllk yani 2008 krizinde ki dibinden alm olsan bile doru belli bir getiri elde edememi dolar alsan aa yukar ayn paray kazanacakt ki hele despecte falan brak getiriyi gtr sz konusu. naat desen en az bir ka yl skntl gelecekte ne olacak bilinmez gemii de gzel deil. Ha bundan sonraki 10 yl da bu irketlerle ilgili farkl hikaye veya beklentisi varsa bilemem ben net bir ekilde beenmedim.
    ok gzel sanayi irketlerimiz var onlardan alp toplamak daha mantkl gibi.
    Ne gzel isdemir trkcam Borusan bulmusun Tpra petkim asels kords hekts vesbe ford aygaz egeen alkim adel Turkcell tavhl bimas ve daha bir sr gzel hisse varken bana cazip gelmedi.
    Tercihlere saygm sonsuz buraya yazmak bir nevi eletiriye de kendini amak demektir. Benim eletirim bu ynde beenenler olabilir sayg duyarm.

Sayfa 36/153 lklk ... 2634353637384686136 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •