Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
410,50 9.98% 9,03 Mn 410,50 / 410,50
52,90 9.98% 33,62 Mn 52,90 / 52,90
32,30 9.94% 1,98 Mn 32,30 / 32,30
14,39 9.93% 3,18 Mn 14,39 / 14,39
5,91 9.85% 16,85 Mn 5,91 / 5,91
948,00 -9.97% 1,75 Mn 948,00 / 948,00
12,22 -8.46% 22,57 Mn 12,22 / 12,22
34,16 -8.42% 35,21 Mn 34,16 / 34,16
40,52 -7.91% 1,24 Mn 40,52 / 40,52
40,92 -7.84% 2,36 Mn 40,92 / 40,92
3,23 2.87% 151,09 Mn 3,23 / 3,23
422,00 0.42% 99,74 Mn 422,00 / 422,00
286,25 0.79% 89,84 Mn 286,25 / 286,25
308,50 0.08% 87,23 Mn 308,50 / 308,50
31,22 3.51% 52,03 Mn 31,22 / 31,22
19,08 0.53% 4,00 Mn 19,08 / 19,08
73,35 0.2% 45,72 Mn 73,35 / 73,35
286,25 0.79% 89,84 Mn 286,25 / 286,25
744,00 0.34% 30,12 Mn 744,00 / 744,00
93,95 1.62% 7,26 Mn 93,95 / 93,95
112,20 0.27% 1,99 Mn 112,20 / 112,20
31,38 0% 1,72 Mn 31,38 / 31,38
10,61 0.19% 2,69 Mn 10,61 / 10,61
83,60 1.7% 12,34 Mn 83,60 / 83,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 44/153 ÝlkÝlk ... 3442434445465494144 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 345 - 352 arasý.

Konu: U.v. Temettü yatýrým planým(portföyüm)

1. Sanayi þirketleri özelinde bazýlarýnýn fiyatlarý çok düþtü haliyle fk'larý da düþtü ama öbür yandan karliliklarinda bir problem yok hatta kârlar artmýþ bile.

O yüzden bu tür hisseler alýnabilir gibi bence.

Tabi yanlýþta düþünüyor olabilirim.

General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...

Paylaþmak iyidir erhan hocam 😉

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Bu patent Yýllardýr kime aitti ?

Gerçekten bu arkadaþýnda böyle birþey yapmak aklýnamý geldi yoksa forumda gezerken erhanýn grafiklerini görerek böyle birþey yapma gereðimi hissetti. hareketli ortalamayý tutturamamýþ ama maþþal direkleri kopyalayýp yapýþtýrmýþ :D Belkýde taktýksel olarak ayný hareketlý ortalamayý bilerek kullanmamýþtýr :D

Bilgi paylaþýldýkça çoðalýr demekle böyle birþeyimi kastedili acaba

2013 ten beri...............

erhan paþa yýllarýn yatýrýmcýsýdýr....haksýzlýk yapmýþsýn....1996 dan beri bu iþlerle uðraþýr...ve o grafikten baþka yerde bahsedeli yýllar oluyor....belki sen borsada bile yoktun kardeþim
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

4.  Alýntý Originally Posted by tilkiii Yazýyý Oku
    Sanayi þirketleri özelinde bazýlarýnýn fiyatlarý çok düþtü haliyle fk'larý da düþtü ama öbür yandan karliliklarinda bir problem yok hatta kârlar artmýþ bile.

O yüzden bu tür hisseler alýnabilir gibi bence.

Tabi yanlýþta düþünüyor olabilirim.

Tilki hocam ben felsefik bilimsel açýdan sormuþtum aslýnda zaten bir önceki gönderinizle þu gönderiniz ayný anlama geliyor.

F/K sý düþük hisseleri almak demekle fk larý çok düþen hisseleri almak demek ayný þey.

Yani ben nedenini soruyorum. Hani F/K nýn gerçek manada ne iþe yaradýðýný býlýyormusunuz yoksa baþka yerlerden sagdan soldan f/k si düþük hisseler alýnmalý dedi diye böyle birþey yazma gereðimi hissettiniz.

Yani F/K si düþükleri almak gerçekten iþe yarar bir sonuç doðruup dogurmadýný test ettinizmi f/K nýn nasýl hespalandýgýný ve ne anlama geldiðinin farkýnda olarak mý yazdýk. Yoksa ezbere mi hani derler ya temettü hisselerini alýn. Temettünün mantýk ve mantalitesini bilmeden bu cumleyý cogu kez duyan herkes hurra temettü veren herhangibir hisseyi alýr ya. O gibi sizinkide F/K sý düþükleri alýn diyen cogunluga uyup herhalde f/k si düþük olan hisse ucuz hissedir herkes öyle diyor bir doðruluk payý vardýr diyerekmý bu cumleyý kurdunuz.

Benim de bunu sorma sebebim buydu cunku ezbere iþ yapýlmasýný hiç sevmiyorum genel manada.

delini biri kuyuya taþ atar da kýrk akýllý çýkaramaz ya onun gibi. sürü hareketi aslýnda. BU cümlenin hayatýn her alanýnda geçerli oldugunu görüyorum aslýnda. Yani F/K sý düþük olan hisseler gerçektne iyi hisselermidir. Bunu testi yapýlmýþmý neye göre iyi neye göre kötüdür. Hangi mantýklý sebeplere göre fk yi deðerlendýrmek lazým. AKla yatkýnmý vesairemi.

Ben genellýkle herþeye bu gözle baktýgým için her denilene deðilde gerçekten altýnda mantýklý akla sýgar birþeyler varmý diye kontrol edýyorum ve yine benimde söylediklerimin tarafýnýzdan kontrol edilip akla ve mantýga sýgýp sýgmanýda karar verildikten sonra uygulanmasý tarafttarýyým. Çünkü doðruyu soyleyýp soylemedýgýmý bilmiyorsun.

@tosunpasayada bilancolarý anlatýrken hep ornekler gösterek uygulamalý olarak anlattým aslýnda býr nevý back test yaparak anlattým. bak þu soyle olunca hisse deþuraya gitmiþ bak su soyle olunca hisse de þuraya gitmiþ gibisinden. Yani F/K sý düþük hisseler þuraya gitmiþtir diyebileceðimiz doneler neler ayný delinin birinin kuyaya taþ atmasý misali test etmeden kuyudan taþý cýkarmaya calýsmamalýyýz.

Çok uzattým F/K karlar ile hisse fiyatý arasýndaký iliþkiyi kontrol ediyor yani tek meselenýn KAR'lar oldugunu düþünüyor. Önemsiz bir parametremi hayýr önemli elbetteki bunada bakýlmalý. Fakat karar mekanýzmasý için bende yeri %5 %10 ile sýnýrlýdýr kararlarým da %5 lik bir aðýrlýk taþýr. Neden ? Bunu açýklamam lazým cunku ozman delinin birinin kuyuya taþ atmasý hikayesýne dönüþür. Açýklayalým;

F/K yý Pd/dd ile arasýndaký farký önce býlmek lazým f/k elde edýlen net kar ile hisse arasýndaký iliþkiyi kontrol eder burada gördüðü pozitif deðer her hisse baþýna düþen kar mýktarýnýn hisse fiyatýna göre ne kadar ucuz ölçmenizi saglar. Fakat pd/dd içinde öz sermayeyi barýndýrdýgý için net karýda kapsar daha bütünleþik bir biçimde hisse fiyatý ýle öz sermaye arasýndaký iliþkiye bakar.

Sadece net karla hisse iliþkisine bakmaz fk gýbý hem net kar hemde öz sermaye ile hisse arasýndaký iliþkiye bakar pd/dd bu sebeple bence daha tutarlý ve mantýklýdýr. Yani sadece pd/dd ye bakmak bile aslýnda dolaylý yoldan f/k ya bakmayýda içinde barýndýrmýþ olur. cunku öz sermaye kalemlerý net karýda içinde barýndýrýyor.

yine bir fark daha net kar negatifken f/k olculemezken pd/dd net kar negatif olsada ölçülebilir.

Zaten hisseler niçin yukarý gidiyor kýsmýný sorguladýgýnýz da bilancodaký öz sermayeye baktýgýnýzda anlayabiliyorsunuz. ANcak sürekli kar eden ancak öz sermayeyi yükseltemeyen bir hissenin gitmediðini görüyorsunuz.

net kar genellikle öz sermayeye nazaran daha oynak bir parametredir bu yuzden f/k larýn sürekli oynak bir deðer barýndýrdýgýný görebilirsiniz bugun pahalýyken býr sonraký donem ucuz görülebilir f/k, fakat pd/dd daha az oynaklýk sergiler. buda daha isabetli karar vermenize sebep olacaktýr.

Yine ayný þekilde zarardan kara geçmiþ hisselerde fikir yürütemezsiniz f/k da
    Pd/DD de tek baþýna bir fikir vermez karlar yukarý giderken pd/dd anlamlýdýr karlar aþaðý giderken pd/dd ne kadar ucuz görünürse görünsün. öz sermaye indiði için pd/dd otomatýk olarak artacaktýr. Yatýrýmcýlar bunu önceden fiyatladýgý için pd/dd ucumuþ gibi görünür.

öz sermayeye bakmak daha anlamlýdýr cunku sýrketýn elýndeký tarla arsa gayrumenkul vb gibi yatýrýmlarýnýn hiç satýlmasa bile ne kadar deger kazandýgýný görebilirsiniz. net karda ise ancak satýldýgý zaman net kara yansýr. Cunku öz sermaye kalemýnde yenýden degerlemede vardýr þirketin elýnde 5 yýllýk býr tarla vardýr bu tarla deger kazanmýþtýr zamanla þirketler bunu yenýden degerlemeye sokup aradaký farký oz sermayeye yansýtýrlar böylece pd/dd otomatýk olarak düþer yani þirket ucuzlamýþ olur. FK ise net kara baktýgý için ancak bu tarla satýlýrsa þirket net kar elde edecektir. ozman f/k ucuzlar diðer türlü herhangibir ucuzlama olmaz.

gibi gibi bir çok sebep vardýr bu sebeple f/k önemsizdir diyemem ancak pd/dd daha tutarlu ve anlamlý sonuçlar yansýtmaktadýr f/k ya nazaran

Ayrýca izleyiniz her denilene inanmamak sorgulamak ve yeniden düþünmekle ilgiki;

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5.  Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    erhan paþa yýllarýn yatýrýmcýsýdýr....haksýzlýk yapmýþsýn....1996 dan beri bu iþlerle uðraþýr...ve o grafikten baþka yerde bahsedeli yýllar oluyor....belki sen borsada bile yoktun kardeþim
    doðrudur ön yargýlý yaklaþmýþ olabilirim, belki o benden önce böyle birþeyi buldu bende tasadufen ayný þeyi buldum.

Hareketlý ortalama okey herkes deneyerek bulabýlýr ancak cubuklarý çekmiþ olmasý beni bu ön yargýya itti.

Paþayý biliyorum eský oldugu ve bence güzelde analizleri var bu konuda iyi. Kendisine haksýzlýk edemem. AMa bakýþ açýsýný deðiþtirebiliriz bu olay da.

Mesela paþa kaç yýldýr borsa da ve kaç yýldýr teknýk analiz yapmaya baþladý ? 20 yýllýk yatýrýmcý tanýyorum teknýk analizin T sini bu sene öðrenmiþ. Eski olmak demek herzman ve herkes için teknik analizi önceden bilmek anlamýna gelmiyor. Normalde Tecrübeyi süre ile ölçerek yanlýþ yaparýz. Týpký ehliyeti alýp 20 yýl hiç araba kullanmamýþ birinde eðer ehliyeti aldýgý tarihe bakýp tecrübeli varsayarsak hata ederiz ehliyeti 5 yýl önce alýp sürekli araba kullanabilmiþ kiþi ehliyeti 20 yýl önce alýp hiç araba kullanmamýþ kiþiden daha tecrübelidir.

Tüm iþler için öyle aslýnda ne kadar zaman geçtiðinden ziyade ne kadar haþýr neþir oldugun daha önemli. Ben borsaya çok fazla vakit ayýrýyorum. Teknikle ugrasýyorum temelle ugrasýyorum ýstatýstýkle ugrasýyorum bir günün en az 2 saati borsa ile geçiyor. fakat uzun vadeli bir yatýrýmcý düþünün her gün belki 1 saatini borsa da sadece hisselerinin fiyatýna bakmakla geçirdiðini düþünelim. Aslýnda benden daha eski ancak ben kadar tecrübe kazanamamýþtýr.

Burada demek istediðim paþa haksýzdýr demek deðil. Gerçekten senýn dediðin gibi olabilir öyleyse böyle bir ön yargýdan dolayý özür dilerim. Ben senýn dediðini doðru kabul ediyorum belliki teknik analizle haþýr neþirliði daha eskiye dayanýyor. Eðer sadece "o 1996 dan beri borsacý haksýzlýk etmiþsin" deseydin Gerçekten dogru soyleyýp soylemedýgýn konusunda tereddüte düþebilirdik. Cunku ne kadar eski olursa olsun teknýk analize belkide 2014 te baþlamýþ olabilir düþüncesiyle. Yanlýþ anlaþýlma olmasýn sený haklý buluyorum. Anlatmak istediðim bakýþ açýsýyla ilgiliydi.

Paþaya karþý ön yargýlý yazýmdan ötürü de özür dilerim. ;)
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    doðrudur ön yargýlý yaklaþmýþ olabilirim, belki o benden önce böyle birþeyi buldu bende tasadufen ayný þeyi buldum.

Hareketlý ortalama okey herkes deneyerek bulabýlýr ancak cubuklarý çekmiþ olmasý beni bu ön yargýya itti.

Paþayý biliyorum eský oldugu ve bence güzelde analizleri var bu konuda iyi. Kendisine haksýzlýk edemem. AMa bakýþ açýsýný deðiþtirebiliriz bu olay da.

Mesela paþa kaç yýldýr borsa da ve kaç yýldýr teknýk analiz yapmaya baþladý ? 20 yýllýk yatýrýmcý tanýyorum teknýk analizin T sini bu sene öðrenmiþ. Eski olmak demek herzman ve herkes için teknik analizi önceden bilmek anlamýna gelmiyor. Normalde Tecrübeyi süre ile ölçerek yanlýþ yaparýz. Týpký ehliyeti alýp 20 yýl hiç araba kullanmamýþ birinde eðer ehliyeti aldýgý tarihe bakýp tecrübeli varsayarsak hata ederiz ehliyeti 5 yýl önce alýp sürekli araba kullanabilmiþ kiþi ehliyeti 20 yýl önce alýp hiç araba kullanmamýþ kiþiden daha tecrübelidir.

Tüm iþler için öyle aslýnda ne kadar zaman geçtiðinden ziyade ne kadar haþýr neþir oldugun daha önemli. Ben borsaya çok fazla vakit ayýrýyorum. Teknikle ugrasýyorum temelle ugrasýyorum ýstatýstýkle ugrasýyorum bir günün en az 2 saati borsa ile geçiyor. fakat uzun vadeli bir yatýrýmcý düþünün her gün belki 1 saatini borsa da sadece hisselerinin fiyatýna bakmakla geçirdiðini düþünelim. Aslýnda benden daha eski ancak ben kadar tecrübe kazanamamýþtýr.

Burada demek istediðim paþa haksýzdýr demek deðil. Gerçekten senýn dediðin gibi olabilir öyleyse böyle bir ön yargýdan dolayý özür dilerim. Ben senýn dediðini doðru kabul ediyorum belliki teknik analizle haþýr neþirliði daha eskiye dayanýyor. Eðer sadece "o 1996 dan beri borsacý haksýzlýk etmiþsin" deseydin Gerçekten dogru soyleyýp soylemedýgýn konusunda tereddüte düþebilirdik. Cunku ne kadar eski olursa olsun teknýk analize belkide 2014 te baþlamýþ olabilir düþüncesiyle. Yanlýþ anlaþýlma olmasýn sený haklý buluyorum. Anlatmak istediðim bakýþ açýsýyla ilgiliydi.

Paþaya karþý ön yargýlý yazýmdan ötürü de özür dilerim. ;)
    yok kardeþim mesele haklý yada haksýz olmak deðil.....sadece bil istedim..yanlýþ düþünme diye...syglr.
    Son düzenleme : human01; 15-12-2018 saat: 18:00.
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

7.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Tilki hocam ben felsefik bilimsel açýdan sormuþtum aslýnda zaten bir önceki gönderinizle þu gönderiniz ayný anlama geliyor.

F/K sý düþük hisseleri almak demekle fk larý çok düþen hisseleri almak demek ayný þey.

Yani ben nedenini soruyorum. Hani F/K nýn gerçek manada ne iþe yaradýðýný býlýyormusunuz yoksa baþka yerlerden sagdan soldan f/k si düþük hisseler alýnmalý dedi diye böyle birþey yazma gereðimi hissettiniz.

Yani F/K si düþükleri almak gerçekten iþe yarar bir sonuç doðruup dogurmadýný test ettinizmi f/K nýn nasýl hespalandýgýný ve ne anlama geldiðinin farkýnda olarak mý yazdýk. Yoksa ezbere mi hani derler ya temettü hisselerini alýn. Temettünün mantýk ve mantalitesini bilmeden bu cumleyý cogu kez duyan herkes hurra temettü veren herhangibir hisseyi alýr ya. O gibi sizinkide F/K sý düþükleri alýn diyen cogunluga uyup herhalde f/k si düþük olan hisse ucuz hissedir herkes öyle diyor bir doðruluk payý vardýr diyerekmý bu cumleyý kurdunuz.

Benim de bunu sorma sebebim buydu cunku ezbere iþ yapýlmasýný hiç sevmiyorum genel manada.

delini biri kuyuya taþ atar da kýrk akýllý çýkaramaz ya onun gibi. sürü hareketi aslýnda. BU cümlenin hayatýn her alanýnda geçerli oldugunu görüyorum aslýnda. Yani F/K sý düþük olan hisseler gerçektne iyi hisselermidir. Bunu testi yapýlmýþmý neye göre iyi neye göre kötüdür. Hangi mantýklý sebeplere göre fk yi deðerlendýrmek lazým. AKla yatkýnmý vesairemi.

Ben genellýkle herþeye bu gözle baktýgým için her denilene deðilde gerçekten altýnda mantýklý akla sýgar birþeyler varmý diye kontrol edýyorum ve yine benimde söylediklerimin tarafýnýzdan kontrol edilip akla ve mantýga sýgýp sýgmanýda karar verildikten sonra uygulanmasý tarafttarýyým. Çünkü doðruyu soyleyýp soylemedýgýmý bilmiyorsun.

@tosunpasayada bilancolarý anlatýrken hep ornekler gösterek uygulamalý olarak anlattým aslýnda býr nevý back test yaparak anlattým. bak þu soyle olunca hisse deþuraya gitmiþ bak su soyle olunca hisse de þuraya gitmiþ gibisinden. Yani F/K sý düþük hisseler þuraya gitmiþtir diyebileceðimiz doneler neler ayný delinin birinin kuyaya taþ atmasý misali test etmeden kuyudan taþý cýkarmaya calýsmamalýyýz.

Çok uzattým F/K karlar ile hisse fiyatý arasýndaký iliþkiyi kontrol ediyor yani tek meselenýn KAR'lar oldugunu düþünüyor. Önemsiz bir parametremi hayýr önemli elbetteki bunada bakýlmalý. Fakat karar mekanýzmasý için bende yeri %5 %10 ile sýnýrlýdýr kararlarým da %5 lik bir aðýrlýk taþýr. Neden ? Bunu açýklamam lazým cunku ozman delinin birinin kuyuya taþ atmasý hikayesýne dönüþür. Açýklayalým;

F/K yý Pd/dd ile arasýndaký farký önce býlmek lazým f/k elde edýlen net kar ile hisse arasýndaký iliþkiyi kontrol eder burada gördüðü pozitif deðer her hisse baþýna düþen kar mýktarýnýn hisse fiyatýna göre ne kadar ucuz ölçmenizi saglar. Fakat pd/dd içinde öz sermayeyi barýndýrdýgý için net karýda kapsar daha bütünleþik bir biçimde hisse fiyatý ýle öz sermaye arasýndaký iliþkiye bakar.

Sadece net karla hisse iliþkisine bakmaz fk gýbý hem net kar hemde öz sermaye ile hisse arasýndaký iliþkiye bakar pd/dd bu sebeple bence daha tutarlý ve mantýklýdýr. Yani sadece pd/dd ye bakmak bile aslýnda dolaylý yoldan f/k ya bakmayýda içinde barýndýrmýþ olur. cunku öz sermaye kalemlerý net karýda içinde barýndýrýyor.

yine bir fark daha net kar negatifken f/k olculemezken pd/dd net kar negatif olsada ölçülebilir.

Zaten hisseler niçin yukarý gidiyor kýsmýný sorguladýgýnýz da bilancodaký öz sermayeye baktýgýnýzda anlayabiliyorsunuz. ANcak sürekli kar eden ancak öz sermayeyi yükseltemeyen bir hissenin gitmediðini görüyorsunuz.

net kar genellikle öz sermayeye nazaran daha oynak bir parametredir bu yuzden f/k larýn sürekli oynak bir deðer barýndýrdýgýný görebilirsiniz bugun pahalýyken býr sonraký donem ucuz görülebilir f/k, fakat pd/dd daha az oynaklýk sergiler. buda daha isabetli karar vermenize sebep olacaktýr.

Yine ayný þekilde zarardan kara geçmiþ hisselerde fikir yürütemezsiniz f/k da
    Pd/DD de tek baþýna bir fikir vermez karlar yukarý giderken pd/dd anlamlýdýr karlar aþaðý giderken pd/dd ne kadar ucuz görünürse görünsün. öz sermaye indiði için pd/dd otomatýk olarak artacaktýr. Yatýrýmcýlar bunu önceden fiyatladýgý için pd/dd ucumuþ gibi görünür.

öz sermayeye bakmak daha anlamlýdýr cunku sýrketýn elýndeký tarla arsa gayrumenkul vb gibi yatýrýmlarýnýn hiç satýlmasa bile ne kadar deger kazandýgýný görebilirsiniz. net karda ise ancak satýldýgý zaman net kara yansýr. Cunku öz sermaye kalemýnde yenýden degerlemede vardýr þirketin elýnde 5 yýllýk býr tarla vardýr bu tarla deger kazanmýþtýr zamanla þirketler bunu yenýden degerlemeye sokup aradaký farký oz sermayeye yansýtýrlar böylece pd/dd otomatýk olarak düþer yani þirket ucuzlamýþ olur. FK ise net kara baktýgý için ancak bu tarla satýlýrsa þirket net kar elde edecektir. ozman f/k ucuzlar diðer türlü herhangibir ucuzlama olmaz.

gibi gibi bir çok sebep vardýr bu sebeple f/k önemsizdir diyemem ancak pd/dd daha tutarlu ve anlamlý sonuçlar yansýtmaktadýr f/k ya nazaran

Ayrýca izleyiniz her denilene inanmamak sorgulamak ve yeniden düþünmekle ilgiki;

Eyvallah kardeþ sen çok daha güzel açýklamýþsýn. Benim ki biraz ezbere olmuþ.

abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...

8.  Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    yok kardeþim mesele haklý yada haksýz olmak deðil.....sadece bil istedim..yanlýþ düþünme diye...syglr.
    eywallah abi iyi oldu açýklamýþ olman teþekkür ederim.

Alýntý Originally Posted by tilkiii Yazýyý Oku
    Eyvallah kardeþ sen çok daha güzel açýklamýþsýn. Benim ki biraz ezbere olmuþ.

utandým þimdi amacým ezbere yorum yaptýgýnýzý söylemek deðildi.

Bakýþ açýsýný geliþtirmek. Genellikle kiþiye özell konusmuyorum sayfayý okuyan diðer kiþilerinde okuyacagýný býldýgým için. Geneli baz alarak yazmaya gayret gösteririm.

Her konuda bakýþ açýmýzý deðiþtirme ve sorgulama yeteneðini kullanabilmemizi böylece daha tutarlý daha net kararlar alabiliriz. Bunu aþýlamak istiyorum aslýnda herkese.

Benim hiçbir yazýmý kiþisel algýlamasýn kimse amacým aslýnda topluma bir bakýþ açýsý kazandýrmaya calýsmak farklý bakýþ açýlarý alýþýlmýþýn dýþýna bakýþ açýsý sunabilmek. Bunu ancak sorguladýgýmýz da elde edebiliyoruz. Benim söylediklerimde de geçerli bu, itiraz etmeyi becerebilmeliyiz. Yanlýþ gördüðümüz birþey hakkýnda burasý su sebeple yanlýþtýr diyebilmeliyiz. Bende bu yeteneði aslýnda bakarsanýz sonradan kazandým.

Buda benim hayata bakýþ açýmý amacýmý hedeflerimi herþeyimi deðiþtirdi. Örnegýn sürekli ATV haberlerini izlerseniz sadece onun söylediklerini doðru kabul edeceksiniz. Hem Foxu hemde ATV yi izlerseniz her ikisinin söyledikleri hakkýnda sorgulama yeteneðinizi kullanacaksýnýz. Tek yapmamanýz gereken þey ise aslýnda Toplumun doðru kabul ettiði þeyi doðru kabul etmeyin. Yani buna göre karar vermeyin Kendiniz karar verin. Çoðunluðun bir kanaate varmasý o þeyin kesin doðru oldugu anlamýna gelmez. çatlak ses veya karþýt sesler herzman hoþuma gider. Çünkü bu gerçekten beni geliþtiriyor. Karþýt sesler olmadýgý zaman gerçekten doðru yapýp yapmadýgýnýn farkýnda olmayorsun. Bu sebeple eleþtiri aslýnda hepimiz açýsýndan iyi birþey kendýmýzý geliþtirmemizi deðiþtirmemize belkide bazan düþüncelerimizin bile deðiþmesine sebep oluyor.

Ýþ yerimle ilgili bir örnekle devam edeyým bize bir kagýt çýkardýlar 99 kiþi bu kaðýda imza attý bunlarýn %20 si hiç okumadan direk attýlar bir nevi öðrenilmiþ çaresizlik sergilediler yani nasýlsa birþey deðiþmeyecek öylede böyle atacaz diye. Bir kýsmý yazý üzerinde düþünüp yanlýþ görseler de çoðu ya korkudan yada çoðunluk imza attý birþey olmaz diye imza attýlar.

Sadece ben imza atmadým 100 personel içerisinde. Ýtiraz ettim tartýþtým. Nihayetinde ikna edemediler. Herhalukuar da kanun önünde bile ben haklýydým. Çünkü avukatlarla da görüþmüþtüm. En nihayetinde yöneticiler tabiki beni zýt bellediler ve görev yerimi deðiþtirdiler. Hoþ benim açýmdan problem yok ben herzman iþimi saðlam sekilde yaparým ve heryerde de çalýþabilirim. Benim buradaki amacým bir yanlýþ varsa buna itiraz edip hakkýmý savunmaktý. Ayrýca yöneticilerin bir sonraki hamlesini engellemekti. Çünkü o kaðýda imza attýðýmda bir sonraki hamleleri daha kolay olacaktý nasýlsa imza atýyorlar kabullenmiþler bunada imza attýrýz þunada imza attýrýz gibisinden elindeki tüm kozlarý kullanacaklardý. Þimdi ben 100 kiþi içerisinde 1 kiþi olsam bile bir sonraki hamleyi yapmaya çekiniyorlar ve iki kez düþünmek zorunda kalýyorlar. Bunlarýn içinde birisi var ve gerçekten bilgili eðer ötekinleri uyandýrýrsa iþ sakata gelecek bir sürü tazminat vesaire uðraþacaðýz bu riske girmeyelim dedirtebiliyorum. Ancak bunu hiç yapmasaydým. Bir sonraki hamlelerini kolayca yapacaklardý.

Burada bilgili kelimesini kullandým çünkü yazý elime geldikten sonra tüm kanunlarý tepeden týrnaða inceledim. Emin olmak için avukata danýþtým. Dahada emin olmak için SGK müdürlüðünü aradým.

Adamla aramýzdaki geçen konuþmayý aktarayým komedi gibi;

....... konusuyla ilgili bize bir kaðýt imzalatmaya çalýþýyorlar bu noktada böyle bir zorunlulugumuz varmý bunun kanun önünde bir zorunlulugu var mý yoksa bu banamý baðlý istersem imza atmayadabilirimyim dedim.

SGK daki memur bana aslýnda tabi imza atýlmasý lazým sonuçta siz þöyle çalýþýyorsunuz filan demeye baþladý :D

Sonra ben adama nasýl yani kanunumuz yokmu bizim bilmem kaçýncý maddenin bilmem neresinde þöyle yazýyor dedim :D

sonra memur kývýrmaya basladý yani tabi haklsýýn aslýnda atmak zorunda degilsin ama hani burasý türkiye ugrasýrlar senle vesaire demeye getirdi. Bunu benim hakkýmý savunacak olan bir kurum soyluyor bana düþünebiliyormusunuz.

Senin görevin benim hakkýmý savunmak ve benden yana olmak iken bana boyun eðmemi öðütlüyor demekki Türkiyein kanunlarý yerlerde sürünüyor. Neyse adam baktý ben kanunlarý filan araþtýrmýþým Hemen u yaptý ve kanunda geçen maddelerde beným haklý oldugumu soyledý.

Ayný konuyla ilgili yöneticilerlede tartýsýrken ayný seyler oldu. Benim kanunu bilmediðimi zannediyorlardý. Kanunlarý çatýr çatýr sayýnca söylecek birþeyleri kalmadý iþleri sadece tehdite kaldý tehdit etmelerine ragmen kabul etmedim. En nihayetinde benim yerimi deðiþtirdiler ancak kagýda hala imza atmadým ve atmamda.

Diyeceðim o ký bu beným hayat felsefem býr yerde haksýzlýk yanlýþlýk varsa once bu yanlýslýgý tespýt etmelý arastýrmalý ve býlgýlenmelýyýz sonra sonuna kadar bu haksýzlýgýn onune durmalýyýz ancak malesef bir çok kiþi koyun mýsalý suruden ayrýlmak ýstemýyor. Sürüden ayrýlmadýkçada bize dayatýlan herþeyi kabul edýyoruz sürekli çobanlar tarafýndan býr tarafa sürülüyoruz. Haklarýmýzý býlmýyoruz araþtýrmýyoruz 99 kiþinin %5'i bile kanundan bir haber.

Ondan sonra bu toplumun geliþmesini deðiþmesini iyiye gitmesini düþünüyoruz. Boþ ve hayal perest. Böyle bir toplum ileriye gitmekten cok gerileyecektir.

Sayfa 44/153 ÝlkÝlk ... 3442434445465494144 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •