Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
410,50 9.98% 9,03 Mn 410,50 / 410,50
52,90 9.98% 33,62 Mn 52,90 / 52,90
32,30 9.94% 1,98 Mn 32,30 / 32,30
14,39 9.93% 3,18 Mn 14,39 / 14,39
5,91 9.85% 16,85 Mn 5,91 / 5,91
948,00 -9.97% 1,75 Mn 948,00 / 948,00
12,22 -8.46% 22,57 Mn 12,22 / 12,22
34,16 -8.42% 35,21 Mn 34,16 / 34,16
40,52 -7.91% 1,24 Mn 40,52 / 40,52
40,92 -7.84% 2,36 Mn 40,92 / 40,92
3,23 2.87% 151,09 Mn 3,23 / 3,23
422,00 0.42% 99,74 Mn 422,00 / 422,00
286,25 0.79% 89,84 Mn 286,25 / 286,25
308,50 0.08% 87,23 Mn 308,50 / 308,50
31,22 3.51% 52,03 Mn 31,22 / 31,22
19,08 0.53% 4,00 Mn 19,08 / 19,08
73,35 0.2% 45,72 Mn 73,35 / 73,35
286,25 0.79% 89,84 Mn 286,25 / 286,25
744,00 0.34% 30,12 Mn 744,00 / 744,00
93,95 1.62% 7,26 Mn 93,95 / 93,95
112,20 0.27% 1,99 Mn 112,20 / 112,20
31,38 0% 1,72 Mn 31,38 / 31,38
10,61 0.19% 2,69 Mn 10,61 / 10,61
83,60 1.7% 12,34 Mn 83,60 / 83,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 134/153 ÝlkÝlk ... 3484124132133134135136144 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 1,065 - 1,072 arasý.

Konu: U.v. Temettü yatýrým planým(portföyüm)

Sanko satýldý 9.5

Yerine Otokar alindi 150 adet 235 liradan spekulatif

Sahol 5000 býraktým gerisini kocholle deðiþtirdim gitmiyorsa ýsrar yok

Evet,herkese selamlar.
    2018 Kasým'dan beri baþlamýþ olduðum yolda iki yýlý geride býraktým.
    Ýkinci yýlý geride býrakýrken hem üzgün hem de sevinçli olduðumu söylemem gerekir.
    Ýkizler burcunun bir özelliðidir kararsýzlýk, mutsuzluk, hýzlý duygu deðiþimleri vb. durumlar.
    Neden üzgün olduðuma gelirsem bu yýl baþýndan beri çevremde söylediðim araþtýrdýðým veya duyum alýp incelediðim bir çok hisse 8'e 10'a katlarken ben portföyü ikiye katlamaya zar zor yaklaþtým.
    Portföy çok kalabalýk diye çýkardýðým ttrak fezada astronot oldu mesela
    15 liradan yakaladýðým, hem elimde para olmamasý hem de hisse sayýsýný arttýrmamak gibi takýntýlarla almadýðým fmzip uzaya astronot gönderdi
    Aslýnda bunlarýn hiç birini kafaya taktýðým da söylenemez ama ele gelen fýrsatlarý yakalasaydým daha farklý þeyler olabilirdi.
    Tabi bir de þöyle bir durum var bu kadar abartýsýz yükselen hisseleri elde tutmazdým muhtemelen.
    Sasa da nerdeyse yüzde 300'e gidip geri geldim mesela. Halen daha kafamda bir soru iþareti var.
    Geçtiðimiz ay itibariyle mkk blokajýný kaldýrarak bir miktar hisse portföyümden boþaltýp özellikle fazla tutar bulundurduðum ereðliden 1000 lot olmasý gerekli, sasa'dan 200 lot gibi bir kaç hissede biraz pay düþümü yaptým.
    Dediðim gibi portföyde fazla oynamalar yapmayý düþünmüyorum gerekmedikçe.
    Fon kýsmýna gelirsek 2015-2020 yýllarý arasýnda beþ yýllýk seçtiðim fon performanslarýna baktýðýmda getirilerin gayet iyi olduðunu gördüm.
    Ülkemizde son 7 yýl daha da öne gelirsek son 5 yýldan beri piyasa çalkantýlarý bir türlü dinmedi.
    Bu kadar problemli bir dönemde bile fonlarýn getirilerinin gayet muazzam olduðunu söyleyebilirim. Bende portföyün bir kýsmýný fonlara ayýrmaya karar verdim. Onlarda hisse senedi yoðun fonlar
    NNF aldým sebebi belli
    Yaþar Beyin analizlerini beðendiðimden dolayý aldým. Ýþini iyi yaptýðýna inanýyorum, ama yine de neler alýndýðýný bilmemiz þart ben ne aldýðýný ne sattýðýný bilmediðim bir fona sadece izleyip güvendiðimden dolayý para yatýrýyorum ki bu uygun deðil bence. Açýklanmasý pek bir þey deðiþtirir mi bilemem ama yapýlan iþlemler açýklanmasý mutlaka gerekli. Diðer iki fon ise zaten kendini ispatlamýþ fonlar. Gerçi portföy açýklamaya da pek ihityaçlarý yok gibi duruyor
    Fon genelinde bakarsak aylýk yüzde 2-3 getiriye sahip 1m deðerindeki bir fon portföyüyle ben emekli olabilirim.
    Aylýk yüzde 1.5 getiriyi enflasyon korumasýna ayýrýp geri kalan miktarýn bana fazlasý ile yetebileceðini düþünüyorum.
    Esasýnda eskisi kadar bir emeklilik hayranlýðýmýn olmadýðýný söylemem mümkün ama olursa da buna hayýr demem
    Tabi her ay ayný getiriler olmayabilir, tabi ondan önce bir milyonluk portföy olmasý gerekli ki bu hedefe ulaþmam 10 seneyi bulabilir belki de geçebilir, o zamana kadar derenin altýndan ne sular akar.
    Allah þükürler olsun karý-koca çalýþýyoruz belli bir gelirimiz var her ne kadar son iki senede herkesin olduðu gibi bizim de bir miktar reel alým gücümüz erimiþ olsa da. Ama sonuçta herkesin bir geliri ve buna baðlý oluþturmuþ olduðu yaþam standartlarý var.
    Ben standartlarýmýn altýnda bir hayat yaþamýyorum fakat ; bazý þeylerden de feragat ettiðimi düþünüyorum.
    Daha iyi bir evde oturabilirim erteliyorum, arabalarý severim, Ýstanbul'da araç iþi ciddi sýkýntý ama çakma dahi olsa bir suv almak isterim.
    Bilgisayarým duman atýyor bolca oyun oynarým ama 10k'dan aþaðý düzgün bilgisayar yok, 4 yýldýr ayný telefonu kullanýyorum o da o zaman bile düþük paraydý, lenovo almýþtým memnunum da hala ama artýk daha hýzlý þarj olabilen daha canlý ekranlarý olan çok telefon var ama çin mallarý bile 4k artýk.
    her neyse bence bunlar bir dert deðil gereksiz harcamayý her zaman zul görürüm fakat hakkým olan þeylerden de feragat ettiðimi düþünüyorum.
    Baþta söylediðim gibi herkesin gelirine göre oluþturduðu bir yaþam standardý var, bunu vurgulamak istedim, yani bir çaba sarfettiðimi düþünüyorum.
    Aslýnda elime bu dönemde ticarete girme fýrsatlarý gibi fýrsatlar geldi fakat belki üþengeçlik belki cesaretsizlik her ikisi de denebilir, yapmadým.
    Bu portföyü bozmamak için çok direndim fakat yemin de etmedim, yani ne bileyim hayalim olan bu istanbul felaketinden kurtulursam bozup gider belki orada ev alabilirim veya uygun fiyatlý olur az bir miktar kredi çekerim bilemiyorum.
    Fakat portföyü bozmamak için elimden gelen her þeyi yapýyorum.
    Bu süreçte hisse açýsýndan kafama takýlan iki hisse vardý.
    Biri tavhl diðeri de sasa.
    Deðer yatýrýmcýlarý genelde þirketin gelecekteki deðerlerini veya duran varlýk vs. ývýr zývýr hesaplayýp tahminlerde bulunup yatýrým yapýyorlar.
    Ben alýmlarda fk/pd- satýþ-net kar vs. güncel deðerlere bakýp bozulma varsa ucuzlamýþsa veya kelepir fiyat gelmiþse alým yapýyorum.
    Biliyorsunuz karþýt yatýrým diyorlar buna bana göre en saðlam orta vade yatýrým çeþitlerinden biri bu. Ýçlerinde inanmayarak aldýðým bir hisse yok. Fakat uzun vade yatýrým için geçerli bir akçe deðil tabi þirketi detaytlý analiz etmeli, gelecekteki karlara-yatýrýmlara odaklanmak gerekiyor.
    Belki sasa gelecekte koç gibi bir holding olacak veya yatýrýmlarýn altýndan kalkamayýp patlayacak bunu bilemem, detaylý araþtýran daha saðlam tahminlerde bulunabilir, yanýlma payý daha düþük olur en azýndan.
    Tav Atatürk havalimaný kaybýyla zaten yýllardýr bir düþüþ sürecinde fakat bu düþüþ öyle bir hal aldý ki bir ara dedim iflas ediyorlar herhalde. Ama adamlar gittiler direkt havaalaný satýn aldýlar Yani olmasý gereken fiyat Atatürk havalimaný ve yeni deðerlemeler bile olmadan bundan daha fazlasý ama piyasanýn fiyatlama sistemini tabi çözemiyorum. 24 liradan ilk alýmýmý yaptýðým hissede elimde para olsa 15'ten de alým yapmak isterdim.
    Þu an portföyün tüm bu rallilere raðmen ekside olan tek hissesi
    Diðeri sasa her ne kadar çok þiþtiðini düþünsem de gidiyor, durdurulamýyor,. Zaten onda da 1000 lotum kaldý muhtemelen ömürlük kalýr artýk. Satýp alttan alma iþini ben beceremiyorum
    Yani haber takibiyle aslýnda bir dönem para da kazandým da uðraþmak zor iþ, belki ralli dönemiydi her elimi attýðým kazandýrdý bilemem
    bu arada çevremde borsayla alakalý olmayýp arkadaþ duyumuyla hisse alýp beni patates edenler de var tabi
    gerçi dolar, altýn ve enflasyona karþý da tokatlandým
    ama son dönemde iyi ralli oldu en azýndan bir miktar moral depoladýk.
    Piyasa gitmek isterse yaptýrým kararýna bile kulak týkayýp gidiyor her þey normal dediðimizde tersine gidebiliyor. Piyasa yönünü kestirmek çok güç.
    88k'lar da alma alma daha 60 olacak diyen çok oldu. Ama olmadý,olabilirdi de tabi.
    Bu arada bist bazlý deðil þirket bazlý bakýn diyenlere de katýlmýyorum, borsamýza
    dýþardan para girmeden hisselerin neredeyse tamamý yerinde sayýyor.
    Þahsi kanaatimce bistin hala ucuz olduðunu düþünüyorum. Fakat benim fikrim bir þeyi deðiþtirmiyor.
    Tüm bunlarýn yanýnda hayat kýsa hiç bir þeyi kafaya takmamak lazým, her þeyi de boþvermemek lazým.
    Biraz önce kötü bir haber aldýk mesela bir abimiz otobüs þöförü yayaya çarpmýþ büyük ihitmalle yaya yüksek oranda kusurlu, yaya geçidi olmayan yerden kulaklýkla geçiyor ve ölüyor vurduðu kiþi. Ama bu neyi deðiþtirir ki vurduðu kiþinin daha küçük çocuðu varmýþ, adamý da içeri aldýlar cezasý ne olur bilemem, hayat çok zor, dibimizde Suriye'de kaç milyon sivil öldü, Yemen öyle, Doðu Türkistan herkesin malumu dünya berbat bir yer, yatýp kalkýp saðlýða afiyet þükretmek gerekli. Dünya kötü ve gücün zalimlerde olduðu bir dönemde yaþýyoruz. Hayat bir pamuk ipliðine baðlý.
    Umarým daha güzel günler görürüz.
    Genele gelecek olursak bu ay 3k kenara ayýrdým.
    Kasým 2018'den beri portföye yatýrýlan 125 k.(3k nakit dahil)
    Güncel portföy 201k.
    Yýlbaþýndan itibaren portföy paylaþýmý yapmayý düþünmüyorum.
    Sadece yatýrdýðým tutarý ve ederini yazarým.
    Selametle...
    ''dokuz ayrý kadýnla iliþkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsýnýz''
    ''yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðilidir.Acemi lafýyla iþ yapmayýn''

5. Hoþ geldiniz hocam konunuzu çok boþlamayýn sahip çýkýn lütfen bu tarz konulara çok rastlanmýyor, yatýrým konularýnda araþtýrma yapmaya yeni baþladým sayýlýr konunuzu büyük bir merakla okudum ve geleceðini de takip etmek istiyorum.

Alýntý Originally Posted by Monsieur Vincent Yazýyý Oku
    Hoþ geldiniz hocam konunuzu çok boþlamayýn sahip çýkýn lütfen bu tarz konulara çok rastlanmýyor, yatýrým konularýnda araþtýrma yapmaya yeni baþladým sayýlýr konunuzu büyük bir merakla okudum ve geleceðini de takip etmek istiyorum.
    hoþbulduk selam
    aslýnda boþlamak deðilde, portföyde çok deðiþiklikler yapmadýðým için pek fazla yazmýyorum.
    bir de ben de öyle iki tane çocuk var ki adamý çýldýrtýr, eþi ve benzerlerinden bir kaç tane gördüm þimdiye kadar
    canlý ders falan derken çok vakit olmuyor.
    bir de uzun vade yatýrým, orta ve kýsa vade gibi gerilimli veya hýzlý deðil. o yüzden pek yazacak bir þey de olmuyor.
    bir de biraz oyun hastalýðý da var bende hepsine birden vakit ayýramýyorum.
    Kuþlu siteye de yazmak, resim atmak daha kolay geliyor.
    sýfýrdan baþladýysanýz ve borsaysa dikkatli olmanýzý tavsiye ederim hocam.
    ben 115klardan baþladým 88'leri gördüm, sizin buradan baþlayýp oralarý görmeniz zor ihtimal ama Türk borsasýnda her þey olabilir.
    Bakmýþsýn 2021 sonunda 250k olmuþ
    Rakamý attým tamamen.
    2013'de ki dolar bazlý endeks bugünkü 400k kabaca. bu arada sýfýr atýldý ama ben daha alýþamadým.
    2013'de ki zirveye yanaþmak belki zor yeniden ama ben imkansýz olduðunu düþünmüyorum.
    sebeplerini de yazarým fakat siyasi konular ihtiva edebilecek polemiklere de girmek istemiyorum pek bu tip mecralarda.
    Umarým baþarýlý olursunuz.
    saygýlar
    ''dokuz ayrý kadýnla iliþkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsýnýz''
    ''yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðilidir.Acemi lafýyla iþ yapmayýn''

7. Hocam ben de 25 yaþýnda diþ hekimiyim memurluða 4 ay önce baþladým , þimdilik çok fazla birikimim yok kendimce miktarlarla onu bunu alýp satarak buralarý okuyarak bir þeyler öðrenmeye çalýþýyorum, þu kýsa sürede bile aslýnda iyi para ayýrabilmiþim yatýrým konusunda.
    Artýk þu dönem benim için þans mý þanssýzlýk mý onu da bilemiyorum borsa çok iyi gidiyor , zarar etmek þu aþamada zor gibi daha doðrusu büyük zararlar , bu öðrenme aþamasýnda da toplam bakiyem her ay artýyor haliyle. Ayý sezonu geldiðinde yeterli tecrübede olurum umarým neyse þuanki sarhoþluða kapýlýp bir anda duvara toslamaktan korkuyorum.
    Siz þuanki durumu nasýl görüyorsunuz peki hocam kimisi fiyatlarýn çok yükseldiðini kimisi ise dolara göre çok ucuz kaldýklarýný daha da deðer kazanacaklarýný söylüyor siz de bu gruba dahilsiniz galiba , diðer konulardan gördüðüm kadarýyla bazýlarý þubat mart gibi alýmýn daha mantýklý olduðunu söylemiþ þuanda ana portföyümü oluþturmak için o dönemi bekliyorum ben de

son olarak kuþluda bulamadým sizi
    Son düzenleme : Monsieur Vincent; 18-12-2020 saat: 21:50. Sebep: eksik mesaj

8.  Alýntý Originally Posted by tosunpasa Yazýyý Oku
    Evet,herkese selamlar.
    2018 Kasým'dan beri baþlamýþ olduðum yolda iki yýlý geride býraktým.
    Ýkinci yýlý geride býrakýrken hem üzgün hem de sevinçli olduðumu söylemem gerekir.
    Ýkizler burcunun bir özelliðidir kararsýzlýk, mutsuzluk, hýzlý duygu deðiþimleri vb. durumlar.
    Neden üzgün olduðuma gelirsem bu yýl baþýndan beri çevremde söylediðim araþtýrdýðým veya duyum alýp incelediðim bir çok hisse 8'e 10'a katlarken ben portföyü ikiye katlamaya zar zor yaklaþtým.
    Portföy çok kalabalýk diye çýkardýðým ttrak fezada astronot oldu mesela
    15 liradan yakaladýðým, hem elimde para olmamasý hem de hisse sayýsýný arttýrmamak gibi takýntýlarla almadýðým fmzip uzaya astronot gönderdi
    Aslýnda bunlarýn hiç birini kafaya taktýðým da söylenemez ama ele gelen fýrsatlarý yakalasaydým daha farklý þeyler olabilirdi.
    Tabi bir de þöyle bir durum var bu kadar abartýsýz yükselen hisseleri elde tutmazdým muhtemelen.
    Sasa da nerdeyse yüzde 300'e gidip geri geldim mesela. Halen daha kafamda bir soru iþareti var.
    Geçtiðimiz ay itibariyle mkk blokajýný kaldýrarak bir miktar hisse portföyümden boþaltýp özellikle fazla tutar bulundurduðum ereðliden 1000 lot olmasý gerekli, sasa'dan 200 lot gibi bir kaç hissede biraz pay düþümü yaptým.
    Dediðim gibi portföyde fazla oynamalar yapmayý düþünmüyorum gerekmedikçe.
    Fon kýsmýna gelirsek 2015-2020 yýllarý arasýnda beþ yýllýk seçtiðim fon performanslarýna baktýðýmda getirilerin gayet iyi olduðunu gördüm.
    Ülkemizde son 7 yýl daha da öne gelirsek son 5 yýldan beri piyasa çalkantýlarý bir türlü dinmedi.
    Bu kadar problemli bir dönemde bile fonlarýn getirilerinin gayet muazzam olduðunu söyleyebilirim. Bende portföyün bir kýsmýný fonlara ayýrmaya karar verdim. Onlarda hisse senedi yoðun fonlar
    NNF aldým sebebi belli
    Yaþar Beyin analizlerini beðendiðimden dolayý aldým. Ýþini iyi yaptýðýna inanýyorum, ama yine de neler alýndýðýný bilmemiz þart ben ne aldýðýný ne sattýðýný bilmediðim bir fona sadece izleyip güvendiðimden dolayý para yatýrýyorum ki bu uygun deðil bence. Açýklanmasý pek bir þey deðiþtirir mi bilemem ama yapýlan iþlemler açýklanmasý mutlaka gerekli. Diðer iki fon ise zaten kendini ispatlamýþ fonlar. Gerçi portföy açýklamaya da pek ihityaçlarý yok gibi duruyor
    Fon genelinde bakarsak aylýk yüzde 2-3 getiriye sahip 1m deðerindeki bir fon portföyüyle ben emekli olabilirim.
    Aylýk yüzde 1.5 getiriyi enflasyon korumasýna ayýrýp geri kalan miktarýn bana fazlasý ile yetebileceðini düþünüyorum.
    Esasýnda eskisi kadar bir emeklilik hayranlýðýmýn olmadýðýný söylemem mümkün ama olursa da buna hayýr demem
    Tabi her ay ayný getiriler olmayabilir, tabi ondan önce bir milyonluk portföy olmasý gerekli ki bu hedefe ulaþmam 10 seneyi bulabilir belki de geçebilir, o zamana kadar derenin altýndan ne sular akar.
    Allah þükürler olsun karý-koca çalýþýyoruz belli bir gelirimiz var her ne kadar son iki senede herkesin olduðu gibi bizim de bir miktar reel alým gücümüz erimiþ olsa da. Ama sonuçta herkesin bir geliri ve buna baðlý oluþturmuþ olduðu yaþam standartlarý var.
    Ben standartlarýmýn altýnda bir hayat yaþamýyorum fakat ; bazý þeylerden de feragat ettiðimi düþünüyorum.
    Daha iyi bir evde oturabilirim erteliyorum, arabalarý severim, Ýstanbul'da araç iþi ciddi sýkýntý ama çakma dahi olsa bir suv almak isterim.
    Bilgisayarým duman atýyor bolca oyun oynarým ama 10k'dan aþaðý düzgün bilgisayar yok, 4 yýldýr ayný telefonu kullanýyorum o da o zaman bile düþük paraydý, lenovo almýþtým memnunum da hala ama artýk daha hýzlý þarj olabilen daha canlý ekranlarý olan çok telefon var ama çin mallarý bile 4k artýk.
    her neyse bence bunlar bir dert deðil gereksiz harcamayý her zaman zul görürüm fakat hakkým olan þeylerden de feragat ettiðimi düþünüyorum.
    Baþta söylediðim gibi herkesin gelirine göre oluþturduðu bir yaþam standardý var, bunu vurgulamak istedim, yani bir çaba sarfettiðimi düþünüyorum.
    Aslýnda elime bu dönemde ticarete girme fýrsatlarý gibi fýrsatlar geldi fakat belki üþengeçlik belki cesaretsizlik her ikisi de denebilir, yapmadým.
    Bu portföyü bozmamak için çok direndim fakat yemin de etmedim, yani ne bileyim hayalim olan bu istanbul felaketinden kurtulursam bozup gider belki orada ev alabilirim veya uygun fiyatlý olur az bir miktar kredi çekerim bilemiyorum.
    Fakat portföyü bozmamak için elimden gelen her þeyi yapýyorum.
    Bu süreçte hisse açýsýndan kafama takýlan iki hisse vardý.
    Biri tavhl diðeri de sasa.
    Deðer yatýrýmcýlarý genelde þirketin gelecekteki deðerlerini veya duran varlýk vs. ývýr zývýr hesaplayýp tahminlerde bulunup yatýrým yapýyorlar.
    Ben alýmlarda fk/pd- satýþ-net kar vs. güncel deðerlere bakýp bozulma varsa ucuzlamýþsa veya kelepir fiyat gelmiþse alým yapýyorum.
    Biliyorsunuz karþýt yatýrým diyorlar buna bana göre en saðlam orta vade yatýrým çeþitlerinden biri bu. Ýçlerinde inanmayarak aldýðým bir hisse yok. Fakat uzun vade yatýrým için geçerli bir akçe deðil tabi þirketi detaytlý analiz etmeli, gelecekteki karlara-yatýrýmlara odaklanmak gerekiyor.
    Belki sasa gelecekte koç gibi bir holding olacak veya yatýrýmlarýn altýndan kalkamayýp patlayacak bunu bilemem, detaylý araþtýran daha saðlam tahminlerde bulunabilir, yanýlma payý daha düþük olur en azýndan.
    Tav Atatürk havalimaný kaybýyla zaten yýllardýr bir düþüþ sürecinde fakat bu düþüþ öyle bir hal aldý ki bir ara dedim iflas ediyorlar herhalde. Ama adamlar gittiler direkt havaalaný satýn aldýlar Yani olmasý gereken fiyat Atatürk havalimaný ve yeni deðerlemeler bile olmadan bundan daha fazlasý ama piyasanýn fiyatlama sistemini tabi çözemiyorum. 24 liradan ilk alýmýmý yaptýðým hissede elimde para olsa 15'ten de alým yapmak isterdim.
    Þu an portföyün tüm bu rallilere raðmen ekside olan tek hissesi
    Diðeri sasa her ne kadar çok þiþtiðini düþünsem de gidiyor, durdurulamýyor,. Zaten onda da 1000 lotum kaldý muhtemelen ömürlük kalýr artýk. Satýp alttan alma iþini ben beceremiyorum
    Yani haber takibiyle aslýnda bir dönem para da kazandým da uðraþmak zor iþ, belki ralli dönemiydi her elimi attýðým kazandýrdý bilemem
    bu arada çevremde borsayla alakalý olmayýp arkadaþ duyumuyla hisse alýp beni patates edenler de var tabi
    gerçi dolar, altýn ve enflasyona karþý da tokatlandým
    ama son dönemde iyi ralli oldu en azýndan bir miktar moral depoladýk.
    Piyasa gitmek isterse yaptýrým kararýna bile kulak týkayýp gidiyor her þey normal dediðimizde tersine gidebiliyor. Piyasa yönünü kestirmek çok güç.
    88k'lar da alma alma daha 60 olacak diyen çok oldu. Ama olmadý,olabilirdi de tabi.
    Bu arada bist bazlý deðil þirket bazlý bakýn diyenlere de katýlmýyorum, borsamýza
    dýþardan para girmeden hisselerin neredeyse tamamý yerinde sayýyor.
    Þahsi kanaatimce bistin hala ucuz olduðunu düþünüyorum. Fakat benim fikrim bir þeyi deðiþtirmiyor.
    Tüm bunlarýn yanýnda hayat kýsa hiç bir þeyi kafaya takmamak lazým, her þeyi de boþvermemek lazým.
    Biraz önce kötü bir haber aldýk mesela bir abimiz otobüs þöförü yayaya çarpmýþ büyük ihitmalle yaya yüksek oranda kusurlu, yaya geçidi olmayan yerden kulaklýkla geçiyor ve ölüyor vurduðu kiþi. Ama bu neyi deðiþtirir ki vurduðu kiþinin daha küçük çocuðu varmýþ, adamý da içeri aldýlar cezasý ne olur bilemem, hayat çok zor, dibimizde Suriye'de kaç milyon sivil öldü, Yemen öyle, Doðu Türkistan herkesin malumu dünya berbat bir yer, yatýp kalkýp saðlýða afiyet þükretmek gerekli. Dünya kötü ve gücün zalimlerde olduðu bir dönemde yaþýyoruz. Hayat bir pamuk ipliðine baðlý.
    Umarým daha güzel günler görürüz.
    Genele gelecek olursak bu ay 3k kenara ayýrdým.
    Kasým 2018'den beri portföye yatýrýlan 125 k.(3k nakit dahil)
    Güncel portföy 201k.
    Yýlbaþýndan itibaren portföy paylaþýmý yapmayý düþünmüyorum.
    Sadece yatýrdýðým tutarý ve ederini yazarým.
    Selametle...
    paylaþýmý çok yönlü ve kýymetli bulduðumu belirtmeden geçemedim, baþlýktaki ilk yazýnýzla peþ peþe okuyunca daha da yol gösterici.. elinize saðlýk.

Sayfa 134/153 ÝlkÝlk ... 3484124132133134135136144 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •