Originally Posted by
Gichin
Evet bu tip süreçlerde portföy deðiþtirmek oldukça önemli. Pandemi baþýnda belirli hisseleri elden çýkartýp saðlýk ve gýdaya yönelmiþ olsaydýnýz 3e katlayabilirdi. Bazý þeyleri önceden sezemiyoruz malesef. Ama bu þekilde uzun vadede portföy çeþitlemesi ile zarar etmek çok düþük ihtimal herhalde
sorun aslýnda sezmek deðil. yuvarlanma baþladýðýnda satýp portföy deðiþimi yapýlabilirdi. hisse deðiþimi kolay deðil bence uv yatýrým pozisyonuna geçtiyseniz. Bim mesela takibimdeydi bana hep pahalý gelir, almadým. Ama bim'de ki yoðunluktan zaten bilançolarýn tavan yapacaðý belliydi.
sizin söyledðiniz yatýrým tarzý farklý, iyi piyasa takibi ,saðlam temel ve teknik analiz ve þansýn da yanýnda olmasý gerekli. ben teknik analizden anlamam. temel analizden biraz anlarým fazla deðil. detaylý analizler yapýp deðiþimler yapmak gerekli.
ben daha çok karþýt yatýrým yaptým, hisseleri belirlerken. satma konusu apayrý bir dünya ve bence alým yapma kýsmýndan daha zor.
sasayý satamýyorum mesela.
bir tarafým diyor ki 10 sene sonra tamamen farazi konuþuyorum sasa 100 tl olursa kafaný duvarlara vurmaz mýsýn 
bir tarafýmda diyor ki ; ya bu hisse çok þiþti gelecek karlarý bile neredeyse fiyatladý al karýný çýk.
bu ikilem hep böyle devam ediyor 
Zarar kýsmýna gelirsek uzun vade yatýrýmda geleceði düzgün yatýrýmlar yapan, saðlam þirketler seçersek zarar etmek zor, buradaki sorun bence, altýn-dolar ve enflasyon karþýsýnda ki durumu.
yani hisseyi bir taþýma maliyetiniz var.
son 20 senede enflasyon bayaðý dizginlendi ama son üç senedir yeniden azmaya baþladýðýný görüyoruz. senelik enflsayonun yüzde 50 olduðu yerde 100 liranýz en az 150 lira olmalý. bir de borsa gibi sýkýntýlý bir ortamda daha fazla getiriyi hak ediyoruz bence.
korona mutasyon haberinde sabah eksi 5k ile kapattým. kaç gündür toplamaya çalýþýyor mesela.
portföy büyüdükçe stres yükü de artýyor, dönüþüm yapmak zorlaþýyor vs.
''dokuz ayrý kadýnla iliþkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsýnýz''
''yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðilidir.Acemi lafýyla iþ yapmayýn''
Yer Ýmleri