Borsadaki en önemli þey borsada bulunma nedeninize en uygun vade ve hisse seçimidir.
Borsadaki en önemli þey borsada bulunma nedeninize en uygun vade ve hisse seçimidir.
Son düzenleme : dovs06; 22-12-2018 saat: 02:40.
Borsa geleceði söyleme sanatý deðil hangi durumda hangi hamleyi yapabileceðimizin planýdýr.
Son düzenleme : dovs06; 22-12-2018 saat: 02:39.
Ben çizdim gitti bi ara bunuda çizmiþtik bunda kazananada helal olsun laflarý boþ ve tehlikeli. Çizdim gitti çizmeseydi gitmeyecekmiydi veya herkes üstad olmuþ her dediði çizdiði gidiyorda neden borsa ve hisseler diplerde nasýl oluyor bu çeliþki.Aylardýr piyasalar düzeltmede ve ana hisseler bile 3 te 4 te 1 fiyatta ama her çizdikleri gidiyor nasýlsa.
Burada hisse ismi onerisi v.s. verilmeyecek. Tam tersi hisse önerisi verenlerden ve çok dillenen hisselerden þüphe duyup uzak durmanýn bizi kazançtan olmak yerine kayýptan koruyabilme ihtimalinin çok daha yüksek olduðunu anlýcaz.Tehlikelerin kayýplara yol açabilecek durumlarýn tespiti ve nasýl zarar etmemeye veya en azýndan endeks düþüþlerinde zarar edilse bile endeks yükselislerinde diger hisselerin yükseliþlerini izlemek yerine kendi hissemizinde yükselenlerde olacaðý hisseleri nasýl bulabileceðimiz olacak.
Çok kýsa sade ve anlaþýlýr birkaç sayfalýk ancak çok önemli olacak.Borsada yatýrmcý için en önemli þey nedir diye sorsalar basit bakmak diye cevaplardým. Bu yüzdende adýný baþlangýç koydum yeni bir baþlangýç için.
Deðiþik fikirleri dinlemeyi ,ögrenmeyi sevin,kendinizi daha ileri seviyelere taþýmaya çalýþýn ve artýk þu birilerinden (üstad diyolar genelde) medet umma huyundan vazgeçin.inanýn birçoðunun kendisine ancak faydasý dokunur. Dinimizi severiz ancak ögrenmek yerine gider üstün özellikleri varmýþ gibi birilerinden medet umarýz sonrada baþýmýza neler geliyor biliyorsunuz.Borsada farklý degil ayný hatayý yapýyoruz. Adam bi çayýný içsin dur sýcak simidinsen bi parça alsýn geliyor sýcak sýcak bugünün hisseleri ama durya daha bi matrixsini açsýn insan oda sonuçta demi.Temel analiz yapan teknik analizi temel analizle birlikte harmanlayýp güzel ćalýþmalar yaparak onca emek verip karþýĺýksýzca gerćekten sadece iyi niyetle bilgiler paylaþan insanlar müstesna.
güzel fikirler ve cümleler kurmuþsunuz. Aslýnda hazýra konmayý daha çok seviyoruz aslýnda ustad dediklerimizi klasýk yatýrýmcýlardan ayýran özellik öðrenmeye aç olmasý ve baþkalarýnýn aðzýyla hareket etmemesi.
O yapabiliyorsa bende yapabilirim. Bende öðrenebilirim diyebilmeli insanoðlu. Ben þahsým adýna üstadlara sorduðum herhalde 1 veya 2 hisse olmuþtur onu sorma sebebimde kendi analizimle üstadýn analizi arasýndaki farklýlýklarý ölçmek içindir.
Þu cümleyi yeri geldiðinde hep kurarým bana nereden balýk tutulacaðýný deðil nasýl balýk tutuðunu öðret. Dolayýsýyla bana hangi hisse almam gerektiðini deðil nasýl ve ne þiekilde almam gerektiðini öðret hisseyi ben seçeyim. Yöntem öðretilmeli. Ancak bir çok ustad malesef yöntem öðretmekten çok yöntemleri kendýlerine saklayýp birilerinin sürekli olarka peþinde koþturmayý doðru buluyor.
Ben her zaman birilerinin peþinde koþmayý sevmedim. Çünkü sürekli birilerine baðlý kalmak hoþ birþey deðil. Benim yararýma da deðil. Fakat insanlarýn bir çoðuda "anlamsýzca" gerçekten anlamýyorum ama yöntemi öðrenmeye olan meraklarý malesef çok düþük. Benim hissemi incelesinde gerisini salla noktasýnda olaya yaklaþýyor. E hadi bugun kazandýn yarýn napacaksýn yarýn kým elýnden tutacak senýn ? her seferýnde ustad mý arayacaksýn. Üstadýn bilgisinin doðruluðunu neyle ölçeceksýn kendin bilmiyorsun ký daha ustadýn doðru soyleyýp soylemedýgýný býlesýn.
O bakýmdan nerde bir ustad görürseniz uzak durun demiyorum onlarýn yöntemlerini öðrenmek için elinizden geleni yapýn.
böylece farklý ustadlarýn yöntemlerini birbiriyle kýyaslar hangi üstadýn daha doðru iþ yaptýgýný ogreneceksýnýz bunu ogrenýrken aslýnda kendýzý gelýstýrecek ve daha doðru yontemý kendýnýzýnde ortaya çýkarabileceðini göreceksiniz. AMa birþeyleri öðrenince de insanlarý peþinizde koþturmak yerine eðer açýklamak ýstýyorsanýz yönteminizi açýklayýn açýklamak istemiyorsanýz bilgi ve yöntemi kendýnýze saklayýp sadece kendý analizlerinizde kullanýn.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Erhan bey aslýnda balýk tutmayý öðretmek iþte orda sýkýntý var balýk tutmanýn bir formülü yok.Balýðýn boyutu oltaya gelip gelmemesi nasip iþidir.O halde gelecekteki þartlarý bilmediðimiz için hisse söylemek hedef vermek yerine bellirli kriteleri öðrenebilirse küçük yatýrýmcý evini arabasýný kaybedip ailesiyle zor duruma düþmez.
Yer Ýmleri