DAX haftalýk logaritmik ;
2009 dibi - 2011 zirvesi ve dibi pivot alýnarak çizilen siyah yükselen pitchfork içindeki yükseliþini 2014 yazýnda bitirdi. 2015 baþýnda son kalan gücüyle ayrýldýðý siyah pitchforka dönmeye çalýþtý ancak baþarýlý olamadý. Bu baþarýsýzlýk sonrasý hýzla güç kaybederek haftalýk barlar siyah pitchfork'a ait ana destek siyah nokta-nokta ile iþaretli hagopian çizgisine 2016 baþýnda ulaþtý. 2016 içinde 2 defa bu güçlü desteði test ederek tepki verdi ve 2018 baþýna kadar yeni bir ivme kazanmayý baþardý. 2014-2018 arasýnda oluþan bu yatay trendi mavi pitchfork iþaretliyor. Haftalýk barlar 2018 aðustos ayýnda defalarca test ettiði siyah nokta-nokta hagopian çizgisini sonunda aþaðý doðru kýrýyor. Asýnda bu durum 12500 lerden ilk etapta 9500 lere kadar sürebilecek bir þelalenin baþlangýcý oluyor. Ýlk etapta diyorum çünkü hagopian çizgisinin kýrýlýmýndan sonra mavi pitchforka ait en alt median kýrýlmamalý. Aksi halde bu uzun aylar sürebilecek büyük bir çöküþün ve dip arayýþýnýn iþareti olabilir... Ben dip arayýþýnýn en alt mavi medianda biteceðini tahmin ediyorum...
Dip oluþumunu ayrý bir grafikte Haftalýk kapanýþ bazlý Ichimoku Kinko ile takip edeceðiz. Bu yüzden ikinci grafikte zirve arayýþlarýnýn bittiði noktalarý kýrmýzý ok iþareti ile ve bunun teyidini siyah ok iþareti ile , tam aksine dip oluþumlarýnýn bittiði noktalarý yeþil ok iþareti ile ve bunun teyidini siyah ok iþareti ile gösterdim. Mavi kapanýþlar kýrmýzý kijun-sen'i yukarýdan aþaðý keserken 26 birim arkadan gelen kahverengi chikou-span'in de mavi kapanýþlarý teyit olarak aþaðý kestiði seviye orta-uzun vade zirve arayýþýnýn bittiðini göstermektedir. Tam aksine Mavi kapanýþlar kýrmýzý kijun-sen'i aþaðýdan yukarý keserken 26 birim arkadan gelen kahverengi chikou-span'in de mavi kapanýþlarý teyit olarak yukarý kestiði seviye orta-uzun vade dip arayýþýnýn bittiðini göstermektedir. Þu an gözüküyor ki DAX için dip arayýþý halen devam ediyor ve bu yukarý kesiþimler gerçekleþmeden bitmeyecek.
Dönüþ teyitleri olarak her zaman hareketli ortalamalarý ve kesiþimlerini kullanmaya çalýþýyorum. Bar grafikte de siyah elipslerle kýrmýzý 34 haftalýk EMA nýn , mavi 50 haftalýk SMA yý aþaðý kestiði noktalarý iþaretledim. Dikkat edilirse Mavi pitchfork içinde olan ilk 2 kesiþimde haftalýk barlar kesiþimden sonra her þekilde en alt mavi mediana dokunmuþlar... Þu an gözüken yine ayný amaçla ilerliyorlar. En alt median 9500 seviyelerinde. Barlar buraya ulaþtýktan sonra yükseliþe dair güvenilir teyit için 34 haftalýk EMA nýn 50 haftalýk SMA yý yukarý kesmesi beklenmelidir...Bu sinyal geç gerçekleþmesine ve dip rakamlarý kaçýrmasýna raðmen sonrasý için orta-uzun vade en güvenilir teyit olacaktýr...
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri