Bu hissede aldýk sattýk bedelliye katýlmadýk,bugün 1.23 tavan yapmýþ,ulen 1.20 yapamayan hisse bölündükten sonra 1.23 tavan yapmýþ,o.ç.
Bu hissede aldýk sattýk bedelliye katýlmadýk,bugün 1.23 tavan yapmýþ,ulen 1.20 yapamayan hisse bölündükten sonra 1.23 tavan yapmýþ,o.ç.
Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
Hicranlý hayatýn ne de son matemidir bu.
Ustad haftayý 41 kuruþ ile Rüçhan 122 ile ana hisse kapattý..tecrübenize binaen haftya salý seans sonu Rüçhan son satýþ günü sanýrým. Sizce 41 den aþaðý dusermi dahada Rüçhan yoksa pazartesi salý ne olur. Bugün ben baktým açmadý tabaný . Bana sorsan pazartesi düþecek diye açmadý. Yukardan millete sattýlar. Ama ben tecrübeli deðilim. Sizce ne olur. Alalimmi 41 altýnda bu ruchandan.
Estaðfurullah; düþerini çýkarýný aðalar bilir.. Arada meydan geniþ diye sallasak da -hele ki böyle hisselerde- otobüse binerken her daim þoförün tahtacý olduðunun bilincindeyiz![]()
Amaç rüçhan üzerinden "kumar" oynamaksa bence alýnmaz, adeseye ortak olur beklerim diyorsan hesap-kitap çalýþýr:
Bugün rüçhan 41 kuruþken hisse 1.22 idi;
(0.41+3)/3 = 1.136 yani rüçhan yoluyla aldýðýnda, spottaki hisseden %6.5-7 iskontolu (8 kuruþ alta) alýyordun. Ama pazartesi ikisi de yine taban açabilir ve ne alýrsan al zarar olur.. Ya da arbitraj farklý olabilir..
Ben zaten ittifak taþýyorum, biraz da adese almaya niyetim vardý ve bugün tabandan bir miktar rüçhan aldým. Tabi misal 10 bin lot rüçhan aldýysam haftaya 30 bin TL nakit ödeyeceðimin ve akabinde hesabýma 30 bin lot adese geleceðinin bilinciyle..
Ben kredi, borç vs kullanmadýðýmdan pek stop kullanmýyorum; dolayýsýyla kademeli alým tercih ediyorum.. Bugün 1.14 le 1. alýmý yaparken, düþmesi halinde 0.95-1 aralýðýndan 2. alýmý ve 0.75-80 civarlarýndan 3. alýmý yapmayý düþünerek(düþüþleri ve uzun beklemeyi göze alarak) bu adýmý attýðýmý not düþeyim.. Ama duruma göre esnek de davranýrým; kýsada hýzlý gider veya baþka fýrsata gözüm kayarsa satmak, ya da portföyümdeki baþka bir hisse hýzlý giderse daha kýsa aralýklarla ilave etmek gibi..
Velhasýl ben bir miktar aldým; düþerse ilave ederim, çýkarsa ileriki duraklarýn birinde inerim..
Asla yatýrým tavsiyesi deðildir; bence borsada kiþi her þeyden önce karakterine uygun bir tarz seçmelidir.. Mesela benim buradaki stratejim, sabýrsýz ve panik kiþilere asla uygun deðildir! Borçlarý temizleyeceði, zermeram projesi vs olumlu gördüðüm sebeplerle hisseye bu fiyattan adým atarken; eski hareketleri, spekülatörü vs olumsuz sebeplerle yarý fiyata bile düþebilme ihtimalini en baþta düþünmem ve pozisyon büyüklüðünü ona göre ayarlamam gerek..
Daha bölmeyi beceremiyorsun. 0.41+3/3 kac yapýyor onu öðren
Ýnsanýz, tabii ki hata olabilir veya bilmiyor olabiliriz.. Hatamýzý adabýnca dile getirene de sadece yürekten teþekkür ederiz.
0,41+3/3 = 1,41 yapar
Ancak benim yazdýðým (0.41+3)/3=1.136¯ yapar, 6 devam ettiðinden 1.137 yazmam lazýmdý aslýnda
Þimdi hesap makinesini eline al: Rüçhana 41 kuruþ ödedin + 3tl de katýlýma ödeyeceksin, etti 3.41.. Karþýlýðýnda 3 hissen olacak; maliyetin=3.41/3.. bir zahmet iþlemi yapýver..
Matematikte iþlem sýrasý diye bir konu var. Yani 0.41+3/3 ile (0.41+3)/3 eþit deðildir.
0.41+3/3 iþlemini hesaplarken, önce bölme 3/3=1 sonra 0.41+1=1.41 olur..
(0.41+3)/3 iþlemiyse, önce parantez 0.41+3= 3.41 sonra bölme 3.41/3 olur..
Standart Ýþlem Sýrasý
1)Önce parantez.
2)Üslü-Köklü
3)çarpma-bölme.
4)Toplama-çýkarma.
5)Çoklu iþlemlerde iþlem soldan saða olur.
Sen þimdi 1.137 sayýsý 1.22 den büyüktür, "iskonto yok" da dersin; en basit haliyle noktadan sonra sayý adedi az olanýn sonuna 0 koyarak basamaklarý eþitle..
1.137 : noktadan sonra 3 sayý var 1.22: noktadan sonra 2 sayý var, yani az olan bu
1.137 - 1.220 : þimdi hangisinin büyük olduðunu anlamak daha kolay;
ilk durumda 1.137TL ödeyeceðin hisseye, 2. durumda 1.220TL ödersin..
Hadi iyisin, ODTÜ mezunundan bedava dersi de kaptýn arada!
Yer Ýmleri