Din tüccarlýðý mý kalmýþ..
Þirketin %90 ýndan fazlasý halka açýk; þu anki yönetim kurulu baþkaný ve eþini, eski baþkan Mehmet Akdere'yi google da bir aratýn bilmiyorsanýz.. Ýttifak holding imtiyazlý pay sahibi (alt þirketlerde de pay sahibi) Noya Çelik'in sahibi Mecnur Çolak'ýn oðlu..
Dün kapta ortaklýk yapýsýnda(en alttaki resim) %5 i geçtiði için yer alan Zülabidin Özay ý da google da aratýn, bugün kapta yok paylarý %5 altýna düþmüþ - belki hepsini devretti..
Yani þirket bildiðin baba! speklerin(borsa tüccarlarýnýn) elinde.. Bu hisseye para kazanmaya girerken tepside bir þey sunulacaðýný bekleyenin alacaðý þey bellidir.. Açýn bedelli izahnamesini okuyun..
Þimdi temeline dair birkaç þey yazayým:
Bugünkü 0.89TL kapanýþla piyasa deðeri ve þu an kap ta görünen toplam sermayeye(958.563.949) göre yaklaþýk 853.1m TL. Þirkete bedellide kabaca 706m TL girdi. Kalan 50m pay da alýnýrsa 50m TL daha girecek.
Þimdi alttaki resimde 2021/9 özet bilançoya bakýn; meblaðlar düþük de olsa favök pozitife dönmüþ ve kâr yazmýþ. Özkaynaklar kalemine bedelliden giren parayý ilave ettiðinde pd/dd 0.5 civarý. Ama izahnameye göre bedelliden gelen 400m küsür borçlara gidecek ve borçsuz bir þirket olacak. Þirketin þu anki piyasa deðeri sadece Kule Site AVM deðerlemesi kadar.. Þimdi spek efendi yarýn da taban yapmazsan üzülürüm
Asla yatýrým tavsiyesi deðildir; temel açýdan bir þirkete bakmanýn 1. kriteri güvenilir yönetimdir ve burada bu konu sýkýntýlý.. Dolayýsýyla çeþitli dolaplar dönme riskini bu tarz hisselerde cebe koyup, pozisyon büyüklüðünü -seni üzmeyecek þekilde- ayarlamak gerek. Ama ben, ihtiyaç olmayan ve beni üzmeyecek bir miktarla kademeli alýr ve üstüne aðalarýn keyfini beklemeyi göze alýrým..
![]()

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri