Arkadaþlar soygun bu kadar kolay olmuþ artýk.devlet destekli hemde.098 maliyetle bulaþmýþ oldum.allah kurtarsýn.
Arkadaþlar soygun bu kadar kolay olmuþ artýk.devlet destekli hemde.098 maliyetle bulaþmýþ oldum.allah kurtarsýn.
Ýlginç olan SPK diye kurum ne iþ yaparki. Türk borsasýnda bütün sirketler bu þekilde önce bedelli yapýyor ve sonra yüzde 50 düþürüyor aþaðýya üç gün içinde, peki SPK neden tedbir alýp bedelli sonrasý 1 liranýn altýna asla hisse inemez inerse þirkete ceza veririm demez , sadece patron satamazmis, SPK bilmiyormu patronlar hisseleri anlaþtýðý kuruma ucuza verip onlar üzerinden indirecek. Biliyor tabiki. Muhtemelen çok büyük rüþvet aliniyorki vazgeçmiyor tedbir almýyor bu konuda mesela. Bütün bedellilere bakýn hepside aynýsýný yapýyor. Resmen soyun milleti diye izin veriliyor SPK tarafindan
Haklýsýn, 1 yýl önce bu "çöplerde" takýlacaðýmý söyleseler ben de inanmazdým ama kýsmet diyelim.. Öncelikle amacýmýz kâr etmek olsa da, her zaman haklý çýkamayacaðýmýzý ve bazen zarar da edebileceðimizin bilincindeyim.
Dün baþlamadým, geçen sefer yazdýðýmda baþladým; yani 1.21 den.. Ama ertesi gün hareketli olunca trade edip maliyeti 1.10 altýna indirmiþtim, gerçi o gün de 1.10 taban kapatmýþtý zaten.. Sonra kademeli almaya devam ettim, son alýmý da bugün karanlýk odada yaptým. Açýkça yazayým, þu an %10-15 arasý zarardayým
Neden aldýðýmý biraz uzun yazmam gerek;
Aþaðýdaki grafikte göreceðin üzere teknik olarak 70-75 kuruþa kadar düþmesini anormal görmem ama bedelli de kasaya kabaca 705m TL civarý girdi. Toplam 958.563.949 adet hisse oldu.. Dolayýsýyla 705m/hisse sayýsý yaparsan hisse baþýna 73-74 kuruþ nakit demek.. Son bilançoda özkaynaklar 818m TL, bu deðer aðýrlýklý duran varlýklar kaynaklý; ve çok büyük kýsmý Kulesite ve Ereðli AVM den geliyor.. Net borcu da 400m civarý, kap larý takip ediyorsan vefa hakký vs diye düþüyor arada.. Büyük zararlar market kaynaklý oluþmuþ ve o iþten çýktýlar. Kira geliri+proje odaklý yapýya geçiyorlar.. Son bilançolarda satýþ rakamlarýnýn çok düþmesi ama zararýn bitmesi de bu sebepten.. Bir .bnelik olmazsa 12 aylýk bilanço geldiðinde, son 4 çeyreklik kâr toplamý pozitife geçerek F/K(yüksek de olsa) hesaplanýr olmaya baþlamalý![]()
Bedelliden gelen parayla borçlarý sýfýrlayýp, kalan parayla da Zermeram için ortaklýk kuracaðýný beyan etti(izahname); okumadýysanýz en azýndan revize fon kullaným raporunu okuyun https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/971268
Yalnýz bunun ilk etabý ve 7 renk projesi 2023 odaklý, dolayýsýyla "kýsada vurguna" girenlerin bu alemin en büyük üçkaðýtçýlarýný tokatlamaya niyetlendiklerinin farkýnda olmalarý gerek! Kazanýlamaz demiyorum, sadece vurulmak da bir olasýlýk.. Düþmeye devam etse de biraz canýmý sýkar ama çok etkilenmem ve 5-10 kademe aralýðýnda almaya devam ederim, benim bünye böyleArada trade de edebilirim..
Tezgahýn baþýndakiler, sadece kýsacýlar için deðil hepimiz için riskin büyüðü tabi![]()
1-2 Aralýkta kalan paylarý an itibariyle almazlar gibi duruyor ama bakalým ne olacak?
![]()
Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
Hicranlý hayatýn ne de son matemidir bu.
1 ve 2 Aralýk ta birincil piyasada satýþa sunulacak yaklaþýk 50 milyon lotu alan olursa adeseye hareket gelir muhtemelen.
Acaba kimse almasýn diye ana hisseyi düþürmüþ olabilirler mi.
Bu tür hisselere fazla girmek gerçekten risk
Cambaz
Ýzahnameyi okudum satýlmayan paylar için taahhüt yok.
SPK.bu tür þirketlere neden bu taahhüt istenmez anlamakta zorlanýyor insan
Bu SPK.ya maalesef güven yok.
Son hürriyet çaðrý muafiyeti gerekçesiz yazýlmýþtý.mahkemeden döndü ama þirket açýklamasýnda 3 yýl elinde bulunduran yararlanacak diyor komedi gibi.
Türklerin hisse elinde bulundurma süresi ortalama 3 ay bile deðil.
Üstad bir bildiginiz olduðunu biliyorum, bakalým hayýrlýsý. Bende alayikm biraz bakalým . Umarým iyi olur, ama ihlaslar gibi 60 kuruslara indirirse biradahada çýkamaz kisada, nedenmi nerde zarar etmiþ baþka hisselerde ky varsa bu hisseye bel baðlar ve gelen alýr hisseyi. O yüzden kisada çok zor toparlar düþerse 60 Lara.
Sayýn Sonli emin olun o kalan paylarý alacak ekip, týpký rüçhanlarý alýp ana hisseye çevirip satanlar gibi hazýr kýta bekliyordur.
Kalan o paylarý alýrken de ana hissenin tahtada nominalin altýnda olmasýnýn onlar için hiçbir önemi yok. Sonuçta bunlar organize vurguncu çetesi. Aldýklarýný ne yaparlar bilemem belki alýcý bulduklarýnda ana tahtadan fiyata bakmaksýzýn satabilirler, belki kendi alt hesaplarýna yine tahta üzerinden satýþ yaparlar. (fiyatý daha aþaðýlara çekmek için).
Burada yaþananlarýn benzeri öz abd li müCO nun ihlas/ihlgm þirketlerinde de vuku buldu.
Bedelli sonrasý finansal temelleri oldukça iyi olacak lakin yönetimin güven vermemesi en temel sorun. Yine de þu anki fiyatlar (biraz daha aþaðý gitme ihtimali olsa da) sabredecek/beklemeye tahammül edebilecekler için uygun olabilir.
Yatýrým tavsiyesi deðil kiþisel görüþ içermektedir.
Yer Ýmleri