2.00 /2.25 aralýðý boþaltýklarýmýn tamamýný 1.56 / 1.61 arasý koydum yerine
2. vardiya gidiyoruz bakalým ..kýsmet
2.00 /2.25 aralýðý boþaltýklarýmýn tamamýný 1.56 / 1.61 arasý koydum yerine
2. vardiya gidiyoruz bakalým ..kýsmet
Hisse ile ilgili 2 temel beklentim var...
1- geçen yýl gayrýmenkul fiyatlarý %120-200 arasý arttý. yeniden deðerlendirmeler yapýldýðý zaman pd/dd deðeri düþecek...
2- Þirketin %17,31 oranýnda baþka bir borsa þirketi olan imaþ ortaklýðý var. Ýmaþýn 30 eylül fiyatý 72-73 tl iken 30 aralýkta 240 tl oldu. ( fiyata göre hesapladýðým zaman %14 çýkýyor ama öyle yazýyor )
buradan þirketin imaþ payý ortaklýðý nedeniyle 30.09.2022 tarihindeki hisselerinin deðeri 390 milyon tl civarý iken yýl sonunda bu rakam 1.250 milyar tlye yükseldi.... ( þu anda dahada yüksek ) yani 860 milyon tl sadece hisse deðer artýþýmýz olacak öyle diyeyim.... ( þu anki hisse deðerinnin %50 si )
ilginçtür bu konuya pek imse deðinmedi
Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatýrýmcý tavsiyesi kapsamýnda deðildir.
Son düzenleme : sonli; 26-01-2023 saat: 17:11.
Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
Hicranlý hayatýn ne de son matemidir bu.
Ýmas Makina hisse tutarý =5.194.000 x 240
=1.246.560.000 TL
Açýkçasý ben buna pek ihtimal vermiyorum, imaþ fiyatý þu anki verilere göre þiþik; halka açýk kýsmýn büyük bölümünün de kendilerinde olduðunu düþünürsek.. Fiyat þiþik olmaktan çýkar veya operasyon için mal lazým olursa ileride durum deðiþebilir tabi; niyetlerini bilemeyiz ama gerçekten satacak olsalar ve yüksek fiyattan alýcýyý bulsalar önce ellerindekini verirler demek istiyorum.. Kýsa vadede olsa olsa en fazla muhasebe oyunlarýna malzeme yaparlar bence.. Ýleride adese pazarlamaya malzeme olmasý için adese nin bu fiyatlardan uzaklaþmýþ olmasý gerekir diye düþünürüm.
Geldik, gidiyoruz..
Bu arada, kýsa sürede adese ve ittifak ta diplerinden 3-4x(bir kaç ay önceki tepeleri) yaptýrdýklarýný da gözardý etmemek gerek; istedikleri veya istemedikleri miktarda alýcý geldiðinde basýp geçiyorlar zaten.. Bu sebeple daha önce de söylediðim gibi, fiyatýn daha iyi olmasý için bol bol satýcý lazým bunlara![]()
Geldik, gidiyoruz..
Yer Ýmleri