Yazdýklarým al-sat-tut tavsiyesi deðildir.
Kurt kýþý geçirir, ama yediði ayazý unutmaz !!!
Hamdi AKIN'ýn AKFGY bile tavana dayanmýþ kaptan, apar bizi de haydý![]()
Yazdýklarým al-sat-tut tavsiyesi deðildir.
Kurt kýþý geçirir, ama yediði ayazý unutmaz !!!
KAP'a ara ara bakmaya devam edin, 2 aya kadar yuzde 100 bedelli haberi düþecektir diye tahmin ediyorum. Ön almak için tedbiren spkya dilekçe gonderdým ben, keþke herkes 10 dk ayýrýp bunu yapsa.
Endeks kýrmýzý yakmamakta direnince ve alt kademeler çok dolmayýnca pompaya 1 günlük ara verdiler. 1.99-2.00 kademesini beklemeye devam.
Bedelli haberi kurumsal firmalar için bir fýrsat sayýlýr. Þirket mali durumunu düzeltir, yeni atýlýmlar yapar..
Ama, ne yazýk ki patron þirketlerinde, hele de halka açýklýk oraný yüzde 90 üstünde olan adese gibi þirketlerde bu durum, hantallýða ve haksýz zararlara sebebiyet vermektedir.
Eðri oturup doðru konuþacak olursak bedelli haberi gelirse maddi olarak bilemem ama vakit kaybý þeklinde -hele ki enflasyonist ortamda, mevduat faizlerinin yüzde 60 olduðu ortamda- ciddi problemler yaratabilir.
Bu varsayýmlar her þirkette baþa gelebilir, ben AKFGYde yakalandým 3 sene önce.. Hissede malýn çoðu Hamdi AKINda olduðundan ona pozitif yansýdý.
Borsada her durumun riskini gözeterek, full kapasite malda olmadan ilerlemek gerekiyor. Mesela ben 6 Þubat'ta terste yakalandým, þehir deðiþtirmek zorunda kaldým ailemle, zarar yazdým az da olsa. Ama ailenizle hayatta kalabilmek, gözünüzün önünde bina çatýlarýnýn çökmesi evinizin duvarlarýnýn patlamasý, gece battaniye altýnda can korkusuyla sabahlama.. boy ölçüþemez hiç bir zarar. Para yerine gelir, yitip giden canlar gelmiyor.
Bir süre yazmayacaðým... Hisselerimi satacak olursam buradan yazarým. Saygýlar,,,
Yazdýklarým al-sat-tut tavsiyesi deðildir.
Kurt kýþý geçirir, ama yediði ayazý unutmaz !!!
Sn ortaðým, KAP'a gelen tüm haberler güzel zaten. 1 tane kötü haber gösterebilir misiniz? Þirket hem profesyoneller tarafýndan yönetiliyor, hem de eskiye gore nispeten þeffaf, her geliþme kapa aciklaniyor. Ancak sorun þu ki, o güzel haberlerin fiyata hicbir olumlu etkisinin olmamasý. Hatta tam tersine inadýna hisse fiyatýný daha da düþürmesi. Bunu da kasýtlý yapýyorlar elbette. Yf falan hisse almadý, o da tahtadaki çetenin bir oyunu idi, yani kendi kurduklarý fon üzerinden alým yaptýlar. Duyum deðil güvenilir bir kaynaktan teyitli bilgidir. Takribi 200 milyon lotu 2.90-3.20 bandýnda kucaða býrakýp mevduata dövize kaçtýlar. Þimdi bu 200 mio lotu tahminimce 1.90 altýndan yerine koymak için kanirttikca kanirtacaklar. Bakýn benim ve cevremin bu hisseye baðladýðý para 20 milyon TL, az buz deðil. O yüzden bunlarýn aldýðý nefesi bile biliyor, her adýmlarýný takip ediyorum. Bu tahtada Ben ve diðer büyük kyleri kovmadikca ekmek yok kimseye, bunu bizzat adnanýn çevresine söylediðini biliyorum. Inatsa bizimkisi de inat. Kaybediyoruz ama bu çakallara da kaybettiriyoruz. Bizi dokemedikce iþte yapacaklarý 3ten satýp 2den geri almak olur ancak. Þimdi bedelliye de bir umut bizim katilmamazi umacaklar nakit ihtiyacýnýn yani sýra bizi kaçýrtmak için bu hamleyi yapacaklar ama Ben kendi adýma o 7,3 milyon lirayý nakit koyacaðým, parayý ayarladým sayýlýr. Diðer 50 mio lota sahip büyük kyler ne yapar bilemem zaten tanýmýyorum da kim olduklarýný. Onlar da katýlýrsa Ýyice kuduracaklar. Eðer bizdeki 50 mio lotu alabilselerdi bu hissenin fiyatý en kötü 5.00 idi þu an, bundan da adýnýz kadar emin olabilirsiniz. Sonuç olarak ya inadý býrakýp bize de kazandiracaklar ya da böyle kitlenip kalacaðýz 1 ileri 2 geri devam edecek. Saygýlar..
Bu arada yukarýdaki senaryoda benim umudum sadece þu: rasyolari itibariyle kaðýt çok ucuz, potansiyeli mevcut. bunu fark eden çok kallavi bir fon veya galip / okullu gibi kafasý kirik toshackli tipler kaðýda girse ve bu cakallarin elindekileri alsa, fiyatý da misal 10 liraya taþýsa, inanýn çoðu hissenin zaten overvalued olduðu bir ortamda adese de 10 liradan kapýsýlir. Yani çok net 3 kat kazanýr bunu yapan sermaye grubu. Bu çakallara da hiç unutamayacaklarý bir ders verilmiþ olur.
Yf demiþken yahu ne fonu?? yahu kaðýtta en çok iþlemi bofa yapýyor, Takasta citi, Deutsche var falan. Allah aþkýna bunlarýn ne iþi olur adese ile? Hepsi ama hepsi tahtadaki çetenin hesaplarý... Bak kaðýtta yabancý bile var algýsý...Zaten a1, info gibi sabikali kurumlarýn neredeyse tüm iþlemleri çeteye ait, iþte yanýna biraz itibarlý kurumlar da ekliyorlar ki foyalarý çok belli olmasýn. Yf da sýrf ucacak kaçacak algýsý için devreye sokuldu, sað cepten sol cebe aktardýlar iþte. Kaðýt saðlam durup sanki kopacak imajý verirken onlar aslýnda 200 mio lotu piyasaya sattýlar. Sonrasý da zaten malum, 10 günde 100 kademe soktular. Endeks düþmeye devam etsin, en önde koþacak yine emin olun, çünkü sattýklarýni en az 1 lira aþaðýdan almak isteyeceklerdir.
Neyse çok þey yazarým da þimdilik özeti bu.
Yer Ýmleri