250 milyon tl banka kredisinin adeseye maliyreti min. %13 faizle 32,5 milyon TL
250 milyon tl banka kredisinin adeseye maliyreti min. %13 faizle 32,5 milyon TL
Ben ticaret yapsam kazancım büyük ihtimalle %13 den fazla olur bu durumda borcu kapatmanın mantığı yok. Krediyi kullanıp yeni yatırımla daha fazla kar ederim. Ama kişi olsam borcu kapatıp kazandığımla geçinmeye çalışırım. Ticarette büyümek esastır bunun içinde sermaye lazımdır. kredi can suyudur özellikle bu dönemde. Belkide sektör değiştirip yeni bir iş yapmak isterim. Dükkanı devrederim veya malı satarım yeni bir iş koluna geçerim. Bu tercih meselesidir.
Size katılıyorum tabiki borçsuz ticaret en iyisi ama. Büyük yatırımlarda ya ortak bulursunuz yada kredi. İttifak krediyi bulmuş üzerine yapılandırmış. Faizden fazla kazanmak varken neden borcunu kapatmak istiyor ben onu anlamadım. Bedelli parasınla yatırım yapsa tcaretini arttırsa aradaki fark cebe kalır. Ama ben ticaret yapmıyacam satıp kenara çekileceğim diyorsa o ayrı. Acaba durum böyle mi. Sadece düşünüyorum.
İttifakın elinde %7-8 resmi ortaklığı var, 2-3 yılda %20-25 senedi topladı ise adeseyi satar. Başka halka arzları var, onların işlemlerini başlattı. İttifakın elinde %7 resmi göründüğü için halka açıklığı yüksek olduğu için satış olasılığına piyasa ihtimal vermiyor, genellikle ihtimal verilmeyenler gerçekleşir.
Yer İmleri