Originally Posted by
edalcove
Adnan Çolak'ýn hissesinde þeffaflýk hiç beklemedim. Bist'de yayýnlanan ilk 100 hissede bile faliyet raporlarýnda hiçbirþey yazmaz, kopyala yapýþtýr. Kurumsal yönetim, sürdürülebilirlilik hepsi göstermelik. Koca koca firmalarýn (isim vermeyeyim) sürdürülebilirlilik raporlarý komik derecede, amaç dostlar alýþveriþte görsün. Sonuçta ülkenin durumu belli, benim ifade etmek istediðim þey GYO olmadýðý için zorunluluðu yok ve bilgiyi minimumda tutuyorlar.
Yýllar önce büyükçe bir firmanýn genel kuruluna katýlmýþtým çünkü dip notlar ve raporlarda yeni birþey yazmadýklarýný son 4 yýlda hep eski bilgileri kopyaladýklarýný farkettim. Genel kurulda benimle birlikte 5 kiþi vardý bir de onlinedakiler. Tüm sorularý sordum sahibi ile bayaðý konuþtuk adam çok saðlam sorular sordun bravo dedi, biz bunlarý açýklayamak istemiyoruz çünkü rakiplerimiz o zaman karþý ataða geçiyor, boyumuzun ölçüsünü aldýk demiþti. Adam kendi açýsýndan haklý ama halka açýlmak da bu deðil.
Ama bu adese farklý gerçekten. Kötü ve kötü niyetli bir yönetimi var bence ama yine de yükselme potansiyeli yüksek.
Yer Ýmleri