Bir sorum olacaktý, akbank bireysel bankacýlýkta fon alým kýsmýnda yalnýz "ALE Ak portföy para piyasasý fonu" gözüküyor. "ANL Ak portföy ikinci para piyasasý fonunu" nasýl alabiliyoruz?
Bir sorum olacaktý, akbank bireysel bankacýlýkta fon alým kýsmýnda yalnýz "ALE Ak portföy para piyasasý fonu" gözüküyor. "ANL Ak portföy ikinci para piyasasý fonunu" nasýl alabiliyoruz?
Getiri deðerlenmiyor. Fonu çeyrek altýn gibi düþünün 100.000 TL'ye kaç tane çeyrek altýn alabilirsiniz. 400 TL çeyrek altýn diyelim. 250 adet çeyrek aldýnýz. Çeyrek altýn 440 TL oldu. Sizin paranýz 110.000 TL oldu. Elinizde 250 adet çeyrek altýn var yine. Çeyrek altýn fiyatý artýkça sizin getiriniz artýyor. Çeyrek altýn sayýnýz ise sabit.
Akportföy'ün þu iki yeni fonu talep topluyor.Ana para korumalý ve belli oranda getiri garantileri var.
--27 nolu FON:
Fon, yatýrým dönemi olan 4 Mart 2019 ile 15 Nisan 2020 arasýndaki 409 günlük vadede; Altýnýn Amerikan Dolarý (USD) performansýndan baðýmsýz olarak %15 getiri sunar. Ayrýca, belirlenecek bariyer seviyesine kadar Altýnýn söz konusu vadedeki Amerikan Dolarý (USD) cinsi baþlangýç deðeri ile bitiþ seviyesi arasýndaki performans paralelinde ek getiri saðlar.
Paramýn Tamamý Koruma Altýnda Mý?
Evet. Vade sonuna kadar (15 Nisan 2020) fondan çýkmamanýz durumunda, altýn deðer kaybetse dahi, %15 getiri elde etmeniz amaçlanýr.
Fona 22 Þubat-1 Mart tarihlerinde Akbank Direkt Ýnternet Þubesi ve Akbank þubelerinden 500 TL ve üzeri miktarlarda yatýrým yapabilirsiniz.
--28 nolu Fon:
Fon ile dünyanýn 6 teknoloji devinin hisse senedine dayalý yatýrým yapýn. Üstelik, vade sonunda, bu sepet deðer kaybetse dahi en az %15 getiri fýrsatý yakalayýn!
Bu Fon Bana Ne Kazandýrýr?
Google, Apple, Cisco, SAP, Microsoft, Facebook hisse senetlerinden oluþan sepetin getirisini (belirlenecek bariyer seviyesine kadar) iþtirak oraný ölçüsünde elde edersiniz.
Bu 6 hisse senedinin deðiþimleri son 2 yýlda yaklaþýk %40 kazandýrdý (Kaynak: Bloomberg, 31 Ocak 2017 – 31 Ocak 2019).
Paramýn Tamamý Koruma Altýnda Mý?
Evet. Vade sonuna kadar (15 Nisan 2020) fondan çýkmamanýz durumunda, hisse senetleri deðer kaybetse dahi, %15 getiri elde etmeniz amaçlanýr.
Fondan ayda 2 kez, ayýn 1. ve 10. iþ günlerinde hesaplanacak fiyat üzerinden çýkabilirsiniz. Vade sonundan önce fondan çýkmanýz durumunda, anapara korumasý geçerli deðildir. Bununla birlikte fondan çýkýþ yapýlan tarihte piyasa þartlarýna baðlý olarak getiri elde edilebilir.
Bu Fona Nasýl Yatýrým Yapabilirim?
Fona 22 Þubat-1 Mart tarihlerinde Akbank Direkt Ýnternet Þubesi ve Akbank þubelerinden 500 TL ve üzeri miktarlarda yatýrým yapabilirsiniz.
PPF'lerde artýk konuþulacak konu kalmadýðý için biraz deðiþiklik olsun dedim.
Fon 1000 TL.nizi o gün iþletiyor ve 100 TL getiri saðlayýp 1100 TL yapýyor.
Ertesi gün 1100 TL.nizi iþletip 1100 TL üzerinden getiri saðlýyorsa evet bileþik faiz gibi oluyor.
Ama sürekli ilk yatýrdýðýnýz 1000 TL.yi iþletip her gün 1000 TL.nin getirisini deðiþik oranlarda veriyorsa bileþik faiz olmuyor.
Benim yaptýðým kontrolde günlük getiri de ilave edilip kazanaç saðlamýyor.Zira günlük getiri oranlarý ayný kaldýðýnda sürekli ayný miktarda getiri veriyor.
Fonlarda iki fiyat arasýndaki farktan çýkýlarak getiri hesaplanýr. Yýllýk yüzde 20 fiyat artýþý olmuþsa bir fonda 100.000 TL'niz 120.000 TL olmuþtur. Stopaj düþerseniz bir yýl sonra net 118.000 elinize geçer. Fakat mevduatta bileþik getiri iþin içine girer. %20 faiz oranýyla mevduat yaptýðýnýzda her ay, bir yýl sonunda elinize geçen para net 118.385 TL dir. Bileþik getiri dediðimiz olay 100.000 TL'de 385 TL fazladan getiri saðlamýþ oluyor.
Yer Ýmleri