Arkadaþlar fonlarda devlet garantisi var mý? Birde banka batsa bile para MKK da mý saklanýyor. Yani parayý MKK'dan alabiliyor muyuz ,Banka batsa bile
Arkadaþlar fonlarda devlet garantisi var mý? Birde banka batsa bile para MKK da mý saklanýyor. Yani parayý MKK'dan alabiliyor muyuz ,Banka batsa bile
banka batmasý filan nedir ya. öyle bir ortam var mý? fonlarýn mevduattan cazip olmasý gelip geçici bir durum. merkez bankasý gecelik faizleri geri çektiðinde ve seçimler geçip bankalar üzerindeki faizi düþük tutun baskýsý( sürdürülebilir deðil) kalktýðýnda, fonlarýn cazibesi kalmayacaktýr. 1-2 aylýk bu durumu fonda geçirelim, çokta irdelemeye gerek yok. hemen hemen her bankanýn para piyasasý fonu ayný getiriye sahip.
Getirileri birbirine yakýn olan fonlardan birim deðerleri düþük olaný almakta fayda var.Yoksa 50 TL'ye ihtiyacýnýz olduðunda 230 TL.lik tek fon bozdurmak zorunda kalýnýr.
Merhaba
Aranýza yeni katýldým bu islerden pek anlamam o yuzden sacma soru sorarsam kusura bakmayýn ogrenmeye calýsýyorum
Simdi ben de teb gunluk faiz de duruyordum fakat %17 veriyor
para piyasý fonu nu burda gordum ve gunluk getiri olarak 0.06 veriyor.
Simdi bu kesin getirisimidir ,zarar etme durumu soz konusu olabilir mi ?
O mevduat oranlarý ile mevduatta durmak saçmalýk.Ziraat bankasý özel sektör borçlanma fonunun bir aylýk getirisi mevduatý ýkiye katlar
SM-J710FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de deneme amaçlý tefas sitesinden son 1 ay, son 3 ay, son 1 yýl, son 3 yýl, son 5 yýl en çok artan fonlarý inceledim, bunlarýn içinden altýn fonu, deðiþken fon, karma fon, kýsa vadeli, orta vadeli, uzun vadeli borçlanma, 1.hisse fonu, 2. hisse fonu, yabancý hisse fonlarý olmak üzere her birinden 2 þer bin liralýk 15 çeþit fon aldým. Bakalým 1 ay ve 3 ay sonraki getirileri ne olacak duruma göre deðiþiklik ekleme çýkarma yapacaðým.
Yer Ýmleri