Teþekkürler .
Ortaya karýþýk oldu benim fonlarVK6, VKT, FYO, OKT, IDY Haydi hayýrlýsý
Aðýrlýðý ing nin 2. deðiþkenine verdim.
Merhaba arkadaþlar bir kaç sorum olacak
1. Ters repo faizi kaçtýr? Merkez bankasýnýn verdiði %24 faiz ters repo faizi mi oluyor.
2. Ters repo faizi %24 se eðer bir fonun %40 ý ters repo ise paranýn %40'ý %24''ten mý deðerleniyor?
3. Ýng ikinci degisķen fonu %73 ters repo eðer %24''ten deðerlenirse PPF lere göre getirisi yüksek olmaz mý? Çünkü en iyi getiren PPF bile ters reposu %50'den fazla deðil
4. Bu þartlarda ing ikinci deðiþken varken PPF almak mý mantýklý mý?
5. bir fon için yatýrýmcý sayýsý ve toplam portföy büyüklüðü önemli mý? Ýng ikinci deðiþken yatýrýmcý sayýsý 640 büyüklüðü 40 milyon (tefasa göre) 640 kiþi olmasý fonun saðlamlýðý ile bir þüphe doðurur mu?
6. Son yýllarda hiç banka fonu battýmý yani gönül rahatlýðý ile ing ikinci deðiþken fonu alýnýr mý?
Bu konularý bilmeyen bir kiþi olarak soruyorum. Belki sorularým gereksizdir ama bilmemek kötü bir þey iþte
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
1. Ters repo faiz oranýyla ilgili bende bilgi bulamadým fakat TPP O/N faizine yakýn bir faiz olabilir. Oda bugün için 0/N % 22.69
Aþaðýdaki linkten takip edebilirsiniz günlük oranlarý.
https://www.takasbank.com.tr/tr/ista...amalari-raporu
2. Haliyle deðerlemenin hangi faiz oranýyla baðlanýyorsa o orandan olur. Fakat bu iþleme aracýlýk eden kuruma komisyon ödemesi yapýlýyor diye biliyorum.
3. ING fonu deðiþken bir fon 2 ay önce %73 deðildi ters repo oraný diðer enstrümanlarla deðiþtirebilir fon ters repoda deðerlenen kýsmý. %18'lik kýsmýda hisse senedinde deðerleniyor bu durumada dikkat edin. Bist þu an %1.33 ekside.
4. Tamamen sizin risk algýnýzla alakalý. Ana enstrümanlar %73 ters repo ve %18 Hisse. Böyle bir portföyün iyi getiri elde edeceðine inanýyorsanýz mantýklý.
5. PPF'lere yoðunluk oluþtuðunda bazý kiþiler fon alamadýklarýndan bahsetmiþti. Fon bulma konusunda sýkýntý olabilir fon adedi azsa bunun dýþýnda fonun saðlamlýk kýsmýnda bir sýkýntý oluþturmaz.
6. Fonlarýn batmasý yatýrým yaptýklarý enstrümanlarýn deðerlerinin sýfýra inmesi demek böyle bir durum oluþursa batar herhalde. Ben batan fon duymadým. Fakat özel sektör borçlanma araçlarý içeren fonlarda ciddi deðer kayýplarý olmuþtu temerüde düþen tahviller nedeniyle. Gönül rahatlýðý sizin risk algýnýzla alakalý dediðim gibi fonun içeriði sizin profilinize uyuyorsa rahatlýkla alabilirsiniz.
Fonlarýn en büyük avantajý yatýrým yapmak için yüksek meblaðlarýn gerektiði eurobond, yabancý hisse senedi, nitelikli yatýrýmcýya özel çýkartýlan ürünler, ters repo, TPP piyasasý gibi ürünlere ulaþmanýzý saðlamak.
4. Tamamen sizin risk algýnýzla alakalý. Ana enstrümanlar %73 ters repo ve %18 Hisse. Böyle bir portföyün iyi getiri elde edeceðine inanýyorsanýz mantýklý.
Teþekkür ederim. Yalnýz ing ikinci deðiþken oraný tefas ta %18 deðil 0.4 yazýyor
Yer Ýmleri