Originally Posted by
admustafa
Reponun tanýmýný yazmýþtým bir önceki sayfada baþka bir taným daha yazalým REPO; kýsa dönemli bir menkul kýymetin belirli bir dönem sonunda ilk satýcýsý tarafýndan geri alýnmasýný öngören bir satýþ iþlemidir. Repolarý diðer para piyasasý araçlarýndan ayýran en belirgin özellik, bir menkul kýymetin gerçek vadesinin alýcý ve satýcýnýn ihtiyaçlarýný karþýlamak için kýsaltýlmasýdýr.
Aslýnda bunlar arka planda olanlar siz repo yaparken. Hisse senedi alým-satýmý söz konusu deðil. Siz parayý veren kýsým oluyorsunuz size hisse senedi vermiþ gibi oluyor pay repo yaparsanýz fakat siz repo olarak görüyorsunuz varlýklarýnýzda. Reponun vadesi ne kadar ise o gün size paranýn faizini ödüyor aracý kurum.
Benim tarafýmdan yapýlan iþlemler dün hesap açtýrdým iþ yatýrýmda. Ýþ yatýrým en az 50K istiyor hesap açmak için bu arada. Bugün para gönderdim hesabýma ve repo oranýný sordum. MT 23.49 dedi ve repo yapýlacak bugün.
Ýþ yatýrýmda hesap açma iþlemi bir günde tamamlanýp ayný gün pay repo yapýlabiliyor mu? Pay repo ayný gün valörlü iþlemeye baþlýyor mu? 50k'nýn daha üstünde miktara repo yapmak için bu ayrýntýlar önemli. Valör baþka güne atýyorsa faiz kaybý olur ve pek bir esprisi kalmaz kanýmca diye sordum
Yazýlarým yatýrým tavsiyesi niteliðinde deðildir
Yazýlarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir...
Yer Ýmleri