Originally Posted by
finansalozgurluk
Yorumlar için herkese çok teþekkür ederim. Fakat þunu açýklamam gerekiyor. Linkini paylaþtýðým site bana ait deðil. Bunun gibi bir 2-3 tane temettü emekliliði üzerine bloglar takip ediyorum. Bu site de onlardan birisi. Bana göre temettü ortaklýðýn en önemli meyvesidir. Mahallenizdeki bakkal amca size gel bana ortak ol diye çaðrý yapsa siz 2 nedenden dolayý ortak olursunuz 1. neden; markettin satýþlarýndan kar payý almak 2) marketin gelecekte piyasa deðerinin artmasýný düþündüðünüz için ortak olursunuz Erhan Bey, þirket temettü ödemezse bu þirketi kötü mü gösterir demiþ. Eðer þirket temettü vermesi gereken parayý gelecek için yatýrým amaçlý kullanacaksa ve bunu yatýrýmcýlarýna düzgün bir þekilde açýklarsa bu þirketin kötü olduðu anlamýna gelmez. Geçmiþte böyle örnekler meydana gelmiþtir. Birde Erhan Bey Mardin Çimento'dan örnek vermiþ. Yüksek temettü verimliliðine karþý þirketin büyümesinin olmadýðýný bu nedenle sýrf temettü verimi yüksek diye uzun vadeli yatýrým için çok da iyi bir þirket olmadýðýný söylemiþ. kendisine katýlýyorum. Ancak linkini paylaþtýðým yazýda da dikkat ederseniz yazýyý yazan kiþi çimento þirketlerinin yüksek temettü verimliliklerinin olmasýna karþýn büyümelerinin yetersiz olduðu için tercih edilmemesi gerektiðinden bahsetmiþ. Temettüsüyle büyüyen þirketlerin ortaðý olun demiþ.
Yatirim anlayisiniza saygi duyuyorum ben uyarilarimi yaptim.
Kendinize gore haklisinizdir.
Basarilar dilerim hayirli olur insallah sizin icin.
Selametle
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri