Originally Posted by
erhanacikgoz1
Borsadan para mı kazandın hanı göremedim hayatın hala aynı dedirtmeyecen çekecen altına BMW yi arkasına da yazacan baba yadigari değil borsa ticareti ozman anlayacaklar bu adam nerden kazanmış :D yoksa su kadar kazandım bu kadar kazandım sadece sanal. BU sebeple relaize çok önemli. bunu yapmak basarmakta bır okadar zor.
Ocak 2019 da yazmışım. 2021 martta gerçek olmuş o sebeple paylaştım.

Originally Posted by
mamilan
nacizane olarak tek fark ettiğim temettü geliri ile ilgili olarak, hisse senetleriniz sizde kalır, şirket çalışır kar eder ve büyür size ertesi sene yine lot sayınız oranında temettü verir. Bu döngü şirketin işleri bozulmadığı sürece böyle devam eder. Alınan temettülerle lot sayısıda arttırılabilinir ki buda ileriki yıllarda daha fazla temettü geliri olarak geri döner. Ama elinizdeki hisseleri satıp satıp yemeye başlarsanız hisse sayısı azalmaya başladıkça bir yerden sonra bitiyor ve sonumuz geldi olur. Bu iş kabaca altın yumurtlayan bir tavuğa benzetilebilinir. Tavuk sağlıklı ve yumurta üretecek kapasiteye sahipse hep sizi besler, tavuk hasta olursada kesip çıkarsınız başka sağlıklı bir tavuğa geçersiniz. tabi yüksek temettü verimi büyümeyi baltalar, %10 civarını temettü verimi olarak geçmemekte fayda var. Tercihen %5 civarı temettü şirketin büyümesine balta vurmaz. Yatırımcıyıda arada mutlu eder.
buda söylediğiniz durumun hesaplanmış hali. Lotların aslında azalsa da getirinin değişmediğini lotların hiçbir zaman bitmeyeceğini eğer ki bitecekse şirketin artık temettü dağıtamayacağını kanıtlamaya çalıştım.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri