Patron benim bunun üstüne müsaade etmem diyor korkutuyor piyasayý. Zaten Eylüle kadar dövizde sýkýntý olmayacaðýndan nisana yüklü short pozisyon açmýþ olabilir.(Normal þartlar altýnda geçerli bu dediklerim. ABD ile sürtüþmeye devam ederse sýkýntý çýkar.) Her biri en az 3 trilyon dolarý yöneten ve ülkelere borç veren malum kuruluþlar ayný zamanda derecelendirme kuruluþlarýnýnda sahibi olduklarý için bize (gerek özel gerekse kamu kurumlarýna borç verdikleri zaman sermaye yeterliliði kriterlerinin altýna düþüldüðünde verdikleri borcu diledikleri zaman geri isteme hakkýna sahipir (Yapýlan sözleþme dip notlarýnda bulunur) Son 3-4 ay içinde bir çok bankanýn kendini ayarlamasý bu yüzden di. Özetle ABD ile sürtüþtüðün zaman (bu kurumlarda yöneticilik yapmýþ ve yapmakta olanlar ayný zamanda Amerikayý yönettikleri için ulusal çýkarlarý gereði borç içinde yüzen Türkiye'yi parmaklarýnda oynatabilmektedirler. Adamýn bir tweet iyle (Türkiyeyi ekonomik açýdan mahvederim) çakýlmamýz bu yüzdendir. Çok ciddi tedbirler alýnmaz ise belki ben göremem ama Türkler in çoðu kendi ülkesinde iþçi konumuna düþecektir.Büyüdük ama hep borçla büyüdük.Borsamýz bile yabancý olmadan iç tasarruflarýn yetersizliði nedeniyle gidemiyor. ABD de 1-1,5 dolar temettü veren þirketlerin hisse deðerleri 150-200 dolar. Niye çünkü orasý Amerika biz de ülke riski nedeniyle maalesef hisse fiyatlarý yerlerde sürünüyor. Amerika ile arayý düzeltsinler ya da tabiri caizse (Yularýmýzý çoktan kaptýrdýðýmýz için) adamlarýn dümen suyuna girsinler bak ne oluyor bizim borsamýz. Döviz fiyatlarý..Bir anda bahar gelir. (FED in faiz arttýrýmlarý bile bizi duman etmeye yetmiþti hatýrlarsan) Onun için Merkez ciddi short almýþ..Alsa ne yazar hepi topu 100 milyar dolar döviz rezervi var. Onun da önemli bir kýsmý yine adamlarýn elinde. Kapitalizm bir ahtapot gibi dünyayý sarmýþ, Çin ve Rus'ya bile sesini çýkaramazken biz ne kadar efelenebiliriz ki. Yeriz dayaðý, arkasýndan duyulmayacak bir þekilde el sallayarak tribünlere oynamak için ben sana gününü gösteririm demekten baþka çaremiz var mýdýr sizce. Tabi ki onurumuzla mücadele edeceðiz ama ekonomik özgürlüðün yoksa nereye kadar. Bizden çok daha iyi durumda olan Almanya, Fransa, Ýngiltere hangisi ABD ye kafa tutup onun çýkarlarýna ters bir harekette bulunabiliyorlar. Eskiden aba altýndan sopa gösterirdi þimdi adam (Trump) açýktan herkesi tehdit ediyor. Çin'in 1,5 trilyon dolar döviz rezervi varmýþ, bastý parayý sürdü dünya ya Çin in rezervleri deðer kaybýndan yarý yarýya eridi, Düþürdü petrolün varilini 9 dolara Rusya halkýna uzun süre acý çektirdi bir limona bile muhtaç kaldýlar.Özetle her zaman masayý kuran kazanýr. Masa daðýlmadan kurtuluþ yok. Trump ýn görevi masanýn daðýlmamasýný saðlamak. Duvar ý boþuna örmüyor abim. ABD de ingilizce neredeyse 2. dil olmak üzere Batýda Ýspanyolca panamerikalýlar yüzünden 1. sýraya yerleþti. Kapitalist sistemin devamý için ona güçlü bir koruyucu (ordu) lazým bu nedenle ABD nin daðýlmamasý gerekir. Neyse fazla kafa þiþirmeyeyim. Sen yine adamlarýn icat ettiði yöntemlerle çiziktir (ki gerçekten çok iyisin) biz mutlu ve mesut bir þekilde direnç noktalarýna 1-2 týk kala satýp, desteklerde alalým. Sevgiyle kal sevgili Deniz.
geçmiþ olsun be hocam. Benim sözler aðýr geliyor burdaki bazýlarýna ýsrarla adamlar benim teknikçi olduðumu unutuyorlar. Israrla bazýlarý hisse düþerken düþük rakam telafuz etme yükselirkende yüksekden uçma diyor. Yani kendileri gibi takýlmamý istiyoralar. BÝR ÞEKÝLDE EDERÝNE GELÝRBÝR ÞEKÝLDE.. SAHÝPLÝK MESELESÝ ÇÖZMEDEN N...H GELÝR BÝR ÞEKÝLDE EDERÝNE ...HALA ANLAMADILAR.... BEN HÝSSE BOÐAYSA BOÐA, AYI ÝSE AYI OLURUM.. GÜNEÞE KARÞI ÝÞEMEM .
ÜSTÜNE SAHÝPLÝK ÇÖZÜMLENSE YARIN 3 TAVAN YAPSA UTANMADAN EDERÝNE GELDÝ ÝÞTE DÝYECEK
EDERÝNE 7 YIL ÖNCE DE AYNI FÝYATTA NÝYE GELMEDÝ. YILIN BÝR ZAMANI BÝR ÞEKÝLDE GELÝR NASIL OLSA![]()
Karel guzel bilanco...bakalim Yarin devammi yoksa zaten fiyatladimi olacak...
M.K.A.
SISE
* 5,34-7,34 KIRMIZI KANAL ÝÇÝNDE HAREKET EDÝYOR
** BEYAZ HATTIN ALTI STOP 6,31 ALTI NEGATÝF YANÝ
*** NEDEN BEYAZ HAT ÜSTTE 2 LÝ DÝP VAR ZATEN BU YÜZDEN
**** 6,31 ÜSTÜNDE KALDIKCA KANAL DÝRENCÝ OLAN 7,25 TEKNÝK HEDEFTÝR
![]()
Deniz bey,
Öncelikle emekleriniz için teþekkür ederim. Çok kýsa bir süre önce bu topigi keþfedip sizi tanýmýþ oldum.
Sizi ilgiyle takip ve takdir ediyorum.
Keþke full malda ve zararda olmadan sizi tanýyýp, takip ediyor olsaydým kesinlikle karda olurdum diye düþünüyorum.
GOZDE
* 3,40 ÜZERÝNDE POZÝTÝFÝM 4,03 HEDEF
** 3,40 ALTINDA ÝSE KANAL DESTEÐÝNE ÇEKÝLÝR
![]()
Yer Ýmleri