Koronadan etkilenmeyecek tek şirket,,ama ne var ki,hissenin gidesi yok,,sürekli "25 milyar dolar"propagandasını işleye işleye milleti yüksekten mala soktular.
Koronadan etkilenmeyecek tek şirket,,ama ne var ki,hissenin gidesi yok,,sürekli "25 milyar dolar"propagandasını işleye işleye milleti yüksekten mala soktular.
YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.
KAP açıklamalarına bakabilirsiniz, iki hafta kadar oldu...
7 tl nin altında bir fiyattan %14 civarı sattı yabancı yatırımcı,yanlış hatırlamıyorsam...
Hissenin devir fiyatı basında pek yer bulmadı...!
Yine de yanıltmak istemem,
KAP açıklamalarında görebilirsiniz,
farklı bir rakam söz konusu ise ben de bilgilenmek isterim
Bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Bildiğim kadarı ile açıklamaya çalışayım. Çünkü kimse olayı net anlatmıyor.
25 milyar dolar da doğru 2,2 milyar dolar da doğru. Şöyle ki;
İki tane türkcell var. Birisi turkcel holding diğeri turkcel iletişim a.ş.
Turkcel holding, iletişim a.ş nin %50 sahip ve yarısı da halka açık.
Holdingin de karamehmetler, ruslar, telia, vs, payı var. Kamunun aldığı ise holding in %26 si, yani 2.2 milyar dolar iletişim aş nin %50 sine denk geliyor.
Borsada işlem gören turkcell in 4.4 milyar dolar piyasa değeri olduğunu düşünürsek satış piyasa değerinden olmuş demektir.
25 milyar dolara gelirsek, turkcel iletişim a.ş. Nin %50 si yakşaşık 20 milyar dolar piyasa değeri üzerinden halka arz edildi. Ve Newyork borsasında da bu değer üzerinden arz edildi. Bugüne kadar dolar bazında 4 kat değer kaybetmiş oldu.
Bildiklerim doğrultusunda yapabildiğim açıklama böyle.
AĞAÇ İSTEYEN TOHUM EKER....
Zaten esas problem, satışın ve satış fiyatının net ve basit bir şekilde açıklanmamış olması...
belki de bu fiyatım piyasada konuşulması ve referans alınması istenmiyor...!
Ben de şöyle anladım mesela " Tcell Holding ortadan kalkacak, Tcell İletişim hisseleri 7 tl/hisse (yaklaşık) fiyatla TVF'ye geçecek.
bunu basitçe açıklamak bu kadar zor mu? ya da bu fiyat değilse olan fiyatla açıklamak..!
niye yatırımcıdan sürekli bir şeyler gizlenmek istenir ki..! esas sorun burada...
Bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri