eee neredeyse taban olacak þirket mi battý?
eee neredeyse taban olacak þirket mi battý?
https://www.borsagundem.com/haber/ar...-gecti/1526483
Hissedarlarýn Turkcell'in ana sözleþmesindeki 19 maddede öngörülen deðiþiklikleri kabul etmesiyle TVF'nin imtiyazlý A Grubu hisselerini devralmasýnýn önü açýldý. TVF þirketin yönetim kontrolüne sahip hissedarý haline geldi.
Turkcell Ýletiþim Hizmetleri'nin bugün gerçekleþtirilen Olaðan Genel Kurulu'nda 811,6 milyon lira temettü daðýtýlmasý kararý alýnýrken, hissedarlarýn þirket ana sözleþme deðiþikliklerini onaylamasý ile Türkiye Varlýk Fonu'nun (TVF) imtiyazlý A Grubu hisselerini devralmasýnýn önü açýldý.
Turkcell'in Olaðan Genel Kurul Toplantýsý sonucu hakkýnda yaptýðý açýklama, Kamuyu Aydýnlatma Platformu'nda (KAP) yayýmlandý.
Açýklamada, toplantýda 15 gündem maddesinin görüþüldüðü, bu kapsamda yönetim kurulunun þirket esas sözleþme deðiþikliklerine iliþkin teklifi kabul ettiði bildirildi.
Þirketin geçen yýlki faaliyetlerine iliþkin bilanço ve kar zarar hesaplarýnýn onaylandýðý aktarýlan açýklamada, yönetim kurulu üyelerinin de 2019 yýlý faaliyet ve iþlemlerinden dolayý ayrý ayrý ibra edildiði belirtildi.
Açýklamada, baðýþ sýnýrýnýn, þirketin bir önceki faaliyet yýlýna iliþkin Sermaye Piyasasý Kurulu (SPK) düzenlemeleri uyarýnca kamuya açýklanan yýllýk konsolide finansal tablolarýnda yer alan gelirinin yüzde 1'ine kadar belirlendiði bilgisi verilerek, þunlar kaydedildi:
"Yönetim kurulu üyeliðinde meydana gelen boþalma sebebiyle Christopher James Powell'in atanmasýna iliþkin yönetim kurulu kararý onaylanmýþtýr. Gündemin yönetim kurulu üyelik ücretlerinin belirlenmesine iliþkin 10. maddesine iliþkin oylanacak bir teklif önerilmediðinden oylama yapýlmamýþtýr. Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasasý mevzuatý gereði 2020 yýlý hesap ve iþlemlerinin denetimi için PwC Baðýmsýz Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müþavirlik AÞ (PricewaterhouseCoopers) baðýmsýz denetçi olarak seçilmiþtir. Yönetim kurulu üyelerine þirket konusuna giren veya girmeyen iþleri bizzat veya baþkalarý adýna yapmalarý ve bu nev'i iþleri yapan þirketlere ortak olabilmeleri ve diðer iþlemleri yapabilmeleri hususunda izin verilmiþtir."
Toplantýda, 2019 faaliyet yýlý kar daðýtýmýna iliþkin yönetim kurulu kararýnýn da oylandýðý belirtilen açýklamada, "Oylama neticesinde, 2019 yýlý hesap dönemine iliþkin toplam daðýtýlabilir karýn yüzde 25'ini aþmayacak þekilde, 1 lira nominal deðerli beher pay için brüt 0,3689190 lira (net 0,3135812 lira) nakit kar payýna tekabül eden, brüt 811 milyon 621 bin 869 lira tutarýndaki karýn, ilan edilen kar payý daðýtým tablosu ve pay baþýna kar payý bilgileri tablosu uyarýnca 30 Kasým'da mevzuatta öngörülen esaslar çerçevesinde pay sahiplerine daðýtýlmasýna karar verilmiþtir." ifadeleri kullanýldý.
TVF, Turkcell Yönetim Kurulu'ndaki 9 üyeden 5'ini belirleyebilecek
TVF, Telia, LetterOne, Çukurova Holding ve Ziraat Bankasý arasýnda haziran ayýnda imzalanan iþlem sözleþmeleri kapsamýnda yapýlmasý öngörülen þirket ana sözleþme deðiþiklikleri, pay sahipleri tarafýndan kabul edildi.
Hissedarlarýn Turkcell'in ana sözleþmesindeki 19 maddede öngörülen deðiþiklikleri kabul etmesiyle TVF'nin imtiyazlý A Grubu hisselerini devralmasýnýn önü açýldý. Genel Kurul Toplantýsý'nda alýnan kararlara göre, þirketin yönetim kontrolüne sahip hissedarý haline gelen TVF, yüzde 26,2 içerisindeki yüzde 15'lik imtiyazlý hisseleriyle Turkcell Yönetim Kurulu'ndaki 9 üyeden 5'ini belirleyebilecek.
Yönetim kurulu baþkaný da bu 5 üye arasýndan seçilecek. Yönetim kurulundaki 4 üye TVF imtiyazý olmaksýzýn seçilebilecek. Bu sayede azýnlýk hissedarlar daha fazla güç kazanacak.
AÐAÇ ÝSTEYEN TOHUM EKER....
Hakikaten bu kadar mý kasýlýr bir kaðýt. Yok arkadaþ vallahi sabýr taþý çatlar. Yazýklar olsun.
TECNO KC3 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkselin Genel kurulu bitti,Ortaklýk yapýsýndaki sorunlar da gitti...Peki,Hisse fiyatý niye aþaðýda.?
Ve,Türksel gazcýlarý + Hükümet þakþakcýlarý nerede.?.
Ne bekleniyordu acaba...bizim göremediðimiz. Birleþme onaylanmasaydý belki de tavan mý olacaktý. Ýyice sacmaladýlar.
TECNO KC3 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim bile bildiðim kadarýyla... Böyle büyük kaðýtlarýn speði olmaz. Gücü yetmez....ama olur diyirsaniz da birþey diyemem.simdi bir garanti bankasý. Bir Akbank. Spek çok ZorTECNO KC3 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri