Ben çýkmýþtým Tcellden ama merak ettiðim þu sorularý , demokratik ve hukuk devletinde yaþayan biri olarak sormak istiyorum. Bu Ünlü yatýrým, son 1ayda yaklaþýk 2mil lotu niye aldý ve satmak için niye bugünü bekledi?Bu alýþ-satýþ ÝnsideTrade tanýmýna girer mi?
Bu hissenin nasýl bir yatýrýmcý topluluðu var anlamak çok zor...
Yatýrýmcý olarak hiç mi kar etmeyi düþünmezler?
Þu an fiyat 30 TL olsa kimse niye oldu demez.
Yürütsene hisseyi... Yýllardýr erimiþ tuvalet kaðýdýndan ucuz kalmýþ hisseni canlandýrsana...
Hala satýp baskýlama derdinler...
Pes diyorum... Sözün bittiði yerdeyiz...
Bu kadar deðerli,yatýrým yapan,kar eden,kurumsal bir þirketin PD buralarda olmasý,tabi ki çok gülünç geliyor yatýrýmcýlara,sonuçta halka açýk kýsmýnýn 900 milyon lotu yabancýnýn elinde,onlarýn bildiði bir þey varsa bizim debildiklerimiz var,yapýlmasý gereken panik yapmadan beklemek yatýrýmcý için,maalesef bizim borsa yatýrýmcýmýz elindeki hisseyi ortalama 30 gün tutuyormuþ,bu mecrada para kazanmak isteyen kesinlikle sabýrlý olacak,profosyonel deðilseniz trade yapamazsýnýz,elinizdeki azalýr,borsa sabýrlýlarýn sabaýrsýzlarýn parasýný aldýðý yerdir,ilk þart sabýr.
Dünyada borç stoku 257 trilyon dolara ulaþmýþ,ABD 200 yýllýk tarihinde 200 milyar dolar para basmýþ,2008 krizinde bankalarý ve þirketleri kurtarmak için 3.2 trilyon dolar para bastý,bunu bütün dünya ülkeleri izledi,þaþkýnlýkla izlediðim Ýsviçre dahil,pandemi ile birlikte ABD 3 trilyon dolar daha bastý,sýnýrsýz ve hiç karþýlýðý olmayan,kaðýt ve mürekkepten teþekkül maliyeti 8 cent olan 100 dolarlýklarý,üstelik kaðýt ve mürekkep maliyetinide bastýklarý paralarla karþýladýlar,ilginç deðil mi..Deutsche Bank,FED bilançosunun 2025 te 15 trilyon dolara çýkacaðýný söylüyor,þu an 7 trilyon dolar,15 trilyon dolar demek yaklaþýk türev enstrümanlarla piyasaya 120 trilyon enjekte etmek demek,yani suyun suyu,
Bunlarý niye anlatýyorum,bu kadar bol para nereye gidecek,Varlýlara,yani borsaya,alýna,gümüþe,benim bir türlü anlayamadýðým sýnýrlý varlýk,sadece 21 milyon adet üretilen bitcoine..
Demem o ki,borsalar yükselmeye devam edecek..
Kalýn Saðlýcakla..
Bugün genel kurula katýldým ve hazurun cetvelinde belirlenen asaleten vekaleten, kiþi veya tüzelkiþileri inceledim.
irili ufaklý 716 hissedar katýldý.
Üç beþ deðil 716 adet katýlýmcý.
Peki bunlar kim? Türkiye'den bilinen holding, banka, sigortalar ve ben dahil on kiþi toplam 50 katýlýmcý.
Dünyanýn her köþesinden, her þehrinden, her köyünden, yenizellandasýndan amarikasýndan Kore'sinden Ýngiltere'sine kadar yüzlerce, banka, yatýrým fonu, holding, sigorta þirketler ve finansman firmalarý.
Bir iki deðil Tam 666 adet kurumsal yabancý yatýrýmcý.
Girin hazurun cetveline bakýn, inceleyin,
dünyadaki 666 yabancý kurumsal yatýrýmcý burda ne arýyor.
Üç kuruþ düþtü diye kýzýp baðýrdýðýmýz þirkete dünyadan kimler ortak olmuþ görün.
Ben þaþýrdým kaldým.
tam 666 yabancý kurumsal yatýrýmcý Turkcell e güvenmiþ ve pay almýþ. Yorum yok. Nokta.
AÐAÇ ÝSTEYEN TOHUM EKER....
birileri temettüyü hemen ebe attý bize de seyretmek düþtü
TCell bilançolarýna göre varacaðý yere kýsa sürede vardý. Artýk vedalaþtým. Kýsada kazandýrdýðý için sevinçliyim. Artýk abisinin dönemi baþlýyor.
Yer Ýmleri