Batan geminin mallarý, beleþe mal bulan alýp atýyor.
Batan geminin mallarý, beleþe mal bulan alýp atýyor.
AÐAÇ ÝSTEYEN TOHUM EKER....
Bunun bilanço þu ne zaman bilen varmý
SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
14.96 pill back yeriydi. Inþallah onaya gelmiþ olsun.
SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[emoji122][emoji122][emoji122]
TECNO KC3 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzun vade bekleyenleri yine hayal kýrýklýðýna uðrattý.
Hissede baský olduðunu felan düþünmüyorum.
Hiç bir hisseye 15 sene baský yapýlmaz..
Sn. arpaci55’in bahsettiði gibi Al sat yaparak çorba parasýyla mutlu mesut geçiniyorlar.
Uzun bekleyenlerde yýllarca hammallýk yapmýþ oluyor.
Son olumlu geliþmelerden sonra hissenin makus talihi deðiþir mi dedik. Yine olmadý.
Evet hisseye çok ucuz fiyata sahip olduk fakat fiyata yansýmadýktan sonra hiç bir önemi kalmýyor..
Elindeki para döviz oranýnda erimeye devam ediyor..
Hem hisselerin hemde dövizin uçup gittiði ortamda satýp baþka bir þey almakta mantýklý deðil.
O yüzden sabýrla hedefe kadar beklemeye devam..
Þu an ülkenin ekonomiyi yönetim felsefesinde çok ciddi yanlýþlar var. Mevcut bakanýn ve onun savunduðu rasyonaliteden kopuk politikalarýn yerli ve milli diye yutturulmaya çalýþýlmasýna kanacak deðiliz. Piyasalarla doðru iletiþim kurmayan, ekonomi politiðinden kopuk, iktisat kurallarýný hiçe sayan bir anlayýþ ile kendi sonlarýný hazýrlarken ülke ekonomisini de ateþe atýyorlar. Açýk ve net düþüncem þu ki bu kafayý deðiþtirmeleri olmazsa olmaz þart haline geldi. Bu kadar baþarýsýz bir ekonomi bakaný sanýrým bu ülke tarihinde görmemiþtir. Konuþtuðunda da Norveç maliye bakaný sanýrsýnýz. Þaka gibi gerçekten.
Genel manzara bu iken ülke iðneden ipliðe kadar ülke varlýklarýnýn deðeri dolara karþý eriyor. Mesele Tcell veya bist 30 un diðer nadide þirketlerinde deðil. Bu nadide þirketler bu evin içinde olduklarý için ev yanýnca bunlarýn deðerleri de bu durumdan ister istemez etkileniyor.
Kozal mesela altýn üretiyor ama o da olmasý gereken deðerin 3 de 1 inde..ne bileyim Arçelik on numara bilanço açýklýyor ama fiyatý tepetaklak oluyor, vs vs vs bist 30 un hepsi böyle..
Bugün yurtdýþýnda pandemi nedeniyle kapanmalar ilan edilmeye baþlandý mesela, Almanya 2 Kasým dan itibaren tüm restoran eðlence yerleri vs tüm alanlarý kapatma kararý açýkladý, borsalar anýnda sene baþýnda pandeminin ilk çýktýðý zaman ki reflekslerine döndü..klasik sanayi þirketleri kapanmalardan dolayý hýzla deðer kaybederken teknoloji ve iletiþim þirketleri hýzla deðer kazanmaya baþladý. Tcell de operasyonel karlýlýk þirketin yönetimi, karlýlýk ve marjlar zaten süper ötesi..ve bu artýk hep üstüne koya koya gidecek..devri alem teknoloji yönüne dümen kýrdý bir kere.
Muhtemelen önümüzde ki haftadan itibaren pandemi hisseleri (telekomünikasyon , teknoloji, gýda vs) týpký pandeminin ilk zamanlarýnda olduðu gibi hýzla pozitif ayrýþmaya baþlayacaktýr. Ancak bizim ülke olarak deðerinin kat be kat altýnda iþlem gören güzide þirketlerinizin deðerlerine ulaþmasý için artýk makro ekonomik politikalarda da süratle olmasý gereken normalleþmeye dönme ihtiyacýmýz var. Bu olduðunda bugün bizi bunaltan bu kýsýr döngü deðerlemelerin þahlanarak yükseldiðine þahit olacaðýz.
Ben iyimserim, bugünler de elbet geçecek. Bugün elimde TL tutmaktansa ve bu yüksek seviyelerden de dolar vs almayacaðýma göre yapýlacak en mantýklý en doðru ve en liyakatli hareket tcell gibi geleceðin sektöründe olan ederinin çok çok altýnda olup darphane misali þirketlerde ki payýmýzý arttýrmak uygulanacak en doðru strateji diye düþünüyorum.
Bugünler fýrsat günleri özetle, yatýrým krizlerde yapýlýr. Bugünleri fýrsata çevirmek babýnda tcell de ki payýmý arttýrabildim kadar arttýrýyorum. Gelecekte bunun ne kadar doðru bir hamle olduðunu da göreceðim diye düþünüyorum.
Cahillik mutluluktur!
Cahillik mutluluktur!
Varlýk fonuyla beraber umutlara elveda deme zamaný geldi sanýrým. Çaykur’a bile zarar ettiren varlýk fonu bu þirkete ne yapar acaba
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri