vay çakal vay demekki ne kadar yükselirse üç beþ kuruþ alayým derdinde vay çakal...
Çok bilmiþlik, ukelalýk yaptýðýna da birþey demiyorum da kendi ile ayný fikirde olsun olmasý diðer arkadaþlara hakaret ediyor. Kendi ile ayný þeyi söyleyene bile saldýrýyor argo kelimelerle hitap ediyor.
Aklý sýra herþeyi bilen abi pozlarýnda.
Tamam ona da razýyýz ama bari karþýndaki insanlara azýcýk saygýlý ol.
nasýl bir eðitim aldýn da herkese küfür ve hakaret etmeyi hak görüyorsun.
Kale alýnacak biri deðil ama çanýmýzý sýkýyor iþte.
Sinek küçük mide bulandýrýyor.
Neyse bugün tcell herþeyi unutturur inþallah.
AÐAÇ ÝSTEYEN TOHUM EKER....
Birakýp gittiðinde bile hemen %75 satar %25 tutarým diyen bir uzuncu.
Herkes hata yapar ama bizimki asla hata yapmaz. her kaðýt zaten portföyünde yýllardýr duruyordur.
Öðrenmek için ya da bilgilendirmek için þurda sohbet ediyoruz onun bile içine eder sinir bozar .
Kaç arkadaþ bunun Yüzünden hisse.net defterini kapatýp gitti. Bu arkadaþýn hobisi zevki de bu insanlarý sinir edip buradan kaçýrmak.
AÐAÇ ÝSTEYEN TOHUM EKER....
Ziraat Bankasý : Medya ve denetim tarafýnda gerçek olmayan, eksik bilgilerle kanaatler oluþturulmaya çalýþýlmaktadýr
Ziraat Bankasý, bazý yazýlý ve görsel medya organlarýnda bankayla ilgili çýkan haberlere iliþkin açýklama yaptý.
Ziraat Bankasý Genel Müdürlüðü'nden yapýlan açýklamada, "Bazý yazýlý ve görsel medya organlarý ve bazý sosyal medya hesaplarýnda bankamýzla ilgili tamamen karalama kastý taþýyan haberler nedeniyle, aþaðýda detaylarý yer alan konularda, kamuoyunun doðru bilgilendirilmesi amacýyla bu açýklamanýn yapýlmasý zorunlu hale gelmiþtir." ifadelerine yer verildi.
Ziraat Bankasý'nýn faaliyet ve mali verilerini, detaylarý ile birlikte 3 ayda bir düzenli olarak kamuoyu ile paylaþtýðýnýn vurgulandýðý açýklamada, þunlar kaydedildi:
"Ziraat Bankasý'nýn Virgin Adalarý'ndaki bir þirkete 1,6 milyar dolar tutarýnda kredi açtýðý ve tahsil edemediði haberleri ile ilgili olarak; bahsi geçen tutardaki kredi, Çukurova Grubu'na, Turkcell Ýletiþim A.Þ.'deki dolaylý hissedarlýðý münasebeti ile Türk Ortaklýðý'nýn devam edebilmesi amacýyla tesis edilmiþtir. Söz konusu kredi, kullandýrýldýðý tarihteki mevzuat, bankamýz uygulamalarý, piyasa koþullarý ve genel bankacýlýk teamülleri çerçevesinde tahsis edilmiþ ve ülkemizin önemli varlýklarýndan olan Turkcell'deki Türk hissedarlýðýnýn korunmasý amacýyla kullandýrýlmýþtýr.
Þirketin çok uluslu ortaklýk yapýsý gereði ilgili tarihte çeþitli ülkelerde devam eden karmaþýk davalar zincirinin çözülmesi ve hissedarlar arasý uyuþmazlýklarýn giderilmesi ile kredinin geri ödenmesine iliþkin akýþýn saðlanabileceði öngörülmüþtür. Kredinin kullandýrýldýðý tarihten itibaren hissedarlýk yapýsýnýn güçlendirilerek, hissedarlar arasý uyuþmazlýklarýn giderilmesinde yol alýnmýþ, bunun sonucunda etkin yönetim yapýsýnýn tesisi ile ilgili kredi, Ekim 2020 tarihinde tahsil edilmiþtir. Diðer taraftan bu kredinin gerek kullandýrýmý gerekse tahsilatýna iliþkin bilgiler, bankamýzýn internet sitesinde de yayýmlanan ilgili dönemlerin Baðýmsýz Denetim Raporlarý'nda ayrýntýlý olarak yer almýþtýr. Bununla birlikte konu, belirtilen dönemlerde birçok yazýlý ve görsel basýn organý tarafýndan haber olarak da kullanýlmýþtýr."
- "Ziraat Bankasý, þeffaf bir ticari kuruluþ"
Tarýmsal üreticilerin banka haczinden dolayý maðdur olduklarýna iliþkin haberlerle ilgili olarak, þu ifadelere yer verildi:
"Ziraat Bankasý'nýn hali hazýrda 685 bin tarým kredisi kullanan müþterisi ve bu müþterilerin de yaklaþýk 80 milyar TL kredi riski mevcuttur. Ziraat Bankasý'nýn kullandýrdýðý diðer kredilerin de dahil edildiði takip oraný yüzde 2,3 iken (ki bu oran sektör için yaklaþýk yüzde 4'tür) söz konusu tarým kredilerinden takip hesaplarýna intikal etmiþ olanlarýn oraný ise yaklaþýk yüzde 1,5 gibi düþük bir seviyededir.
Kanuni hakký olmasýna karþýn, tarýmsal üretimin sekteye uðramamasý adýna bazý durumlarda haciz ve benzeri yollara dahi baþvurulmaktan sakýnýlmaktadýr. Söz konusu takip oranýnýn düþük olmasýnýn ana nedeni, çiftçimizin, köylümüzün bu konuda gösterdiði hassasiyetin yaný sýra Ziraat Bankasý'nýn vade uzatma, faiz erteleme ve benzeri yollarla yapýlandýrmaya aðýrlýk vermesinden kaynaklanmaktadýr. Ziraat Bankasý, tarýmsal faaliyetlerini sürdürmek isteyen üreticilerimize saðladýðý bu imkanlarla tarýmsal kredi riskinin tutar olarak yüzde 9, müþteri sayýsý olarak da yüzde 16'sýný yapýlandýrmýþ durumdadýr."
Ziraat Bankasý Yönetim Kurulu Üyelerine milyonlarca liralýk fazla ödeme yapýlarak konu ile ilgili belgelerin ilgili kurumun denetçilerinden gizlendiði iddiasý ile ilgili olarak ise þu deðerlendirmede bulunuldu:
"Ziraat Bankasý Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçileri Genel Kurulla tevdi edilen görevlerine atanmalarý ile birlikte alacaklarý net ücret miktarlarý Kamuyu Aydýnlatma Platformu'na (KAP) bildirilerek kamuoyu ile paylaþýlmaktadýr. Bazý yayýn organlarýnda ifade edildiði üzere, 'net' olarak ödeneceði Genel Kurul Kararý ile belirlenmiþ ve KAP bildirimi ile kamuoyuyla paylaþýlmýþ bu ücretlere, sosyal güvenlik primi kesintisi (Emekli Sandýðý ve TZHEMSAN), ücretlerden kesilen gelir vergisi ve damga vergisi de dahil edilerek ilgili muhasebe hesabýna kaydedilmektedir. Banka ilgili hesapta brüt tutarý giderleþtirir, çalýþana yasal kesintileri yaparak net ücretini öder. Bu sadece Ziraat Bankasý için deðil sektördeki tüm bankalar ve þirketler için geçerli bir hesaplama ve muhasebeleþtirme uygulamasýdýr. Ziraat Bankasý Yönetim Kurulu Üyeleri açýsýndan, bankanýn diðer çalýþanlarýnýn elde ettiði maaþ ve özlük haklarýndan farklý bir uygulama söz konusu deðildir.
Bu noktada hem medya hem denetim tarafýnda gerçek olmayan, eksik bilgiler ile sonuçlar ve kanaatler oluþturulmaya çalýþýlmaktadýr. Ancak ülkemizin en önemli aktifleri arasýnda bulunan, reel sektöre kesintisiz imkan saðlayan, gerçekleþtirdiði faaliyetlerin tamamý Bankacýlýk Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), baðýmsýz denetim kuruluþlarý tarafýndan sürekli denetlenen ve kamuoyu ile denetim sonuçlarý paylaþýlan þeffaf bir ticari kuruluþ olan Ziraat Bankasý, amaçlarýndan sapmadan çalýþmaya devam edecektir."
Kaynak : Anadolu Ajansý
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...e-bip-41711136
Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri