Neler olup bittiðini anlamak için önce þu üçlü yapýnýn tekli yapýya nasýl dönüþtüðüne anlamaya calisalim. Yanlýþýn varsa düzeltebilirsiniz.
Varlýk Fonunun hiç payý yok iken bu operasyonla kamu bankalarýndaki rehinlerle birlikte %26 pay sahibi oldu.
Nasýl oldu?
Halka açýk kýsmýn haricinde Önce Finlilerin payý alýndý bunun için ikinci büyük ortak Ýmtis (Rus) lardan 1,2 milyar dolar borç alýndý. Alýnan bu borç ile Finliler elindeki pay için ödeme yapýldý ve Finliler tamamen ciktilar.
Citibank da %7 pay aldý.
Ýmtis de %24 payýn %5 ini piyasada satarak %19 düþtü.
Yýllardýr süren sahiplik konusu ve yönetim belirsizliði netleþmiþ oldu.
Buraya kadar herþey güzel.
Ama böylesine büyük paralarýn döndüðü dünya çapýndaki bir þirkette bukadar kolay paylaþým nasýl yapýldý?
Þimdi düþünelim .
Ýþte bu noktada bizim bilmedigimiz bazý tavizler verildi gibi.
23 milyar dolara halka arzedilen þirket tüm olumlu büyümelere raðmen 5 milyarda sürünüyor.
VF Ýmtis e olan borcunu nasýl ödüyor nerden karþýlýyor. Halk ve ziraat in satislarinin bunun için olduðunu sanýyorum. Yani VF bizden daha sýkýþýk durumda gibi
Bütün kaðýtlar uçarken Kafa patlatýp olanlarý anlayamamizin altýnda bu yatýyor sanýyorum.
Robot iþi farklý birþey olsa da BofA robotuna verilen tavizin de nedeni bu olsa gerek diye düþünüyorum.
Sadece neler olduðunu anlamaya çalýþýyor ve düþünuyorum.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri