Yaþ ve büyüklük küçüklük konusundaki tahminin doðru sevgili arkadaþým.
Bu günkü performansa gelince, ben baþlarda bunun efektif bir silkeleme operasyonu olduðunu ya da olacaðýný düþünmüþtüm ki halen düþük de olsa böyle bir olasýlýðýn mevcut olabileceðini düþünüyorum. Çünkü bu gün, BofA ve yancýlarý adeta þirketin açýkladýðý bu karlýlýðýn onlar için hiç bir kýymeti harbiyesi olmadýðýný gösterecek þekilde satýþ yaptýlar. Bu durum tüm yatýrýmcýlarýn psikolojisini öyle bozdu ki insanlarda umut býrakmadýlar. Herkes kendine ulan bu hisse þirket iyi kar açýkladýðýnda bile yükselmiyorsa ne zaman yükselir? Sorusunu sordu ve cevabýný verdi. Nitekim eðer yarýn bir gün, bu hisse, kazara ya da daha doðrusu bunlarýn tezgahýyla tekrar 17 TL üzerine çýkacak olursa, emin ol , bir çok küçük ve orta ölçekli yatýrýmcý lanet olsun diyerek hisseyi satýp çýkacak ve bunlar da ancak ondan sonra hisseyi istedikleri seviyeye götüreceklerdir.
Öyle ya, eðer herkes büyük bir yükseliþ olacak umudu ya da beklentisi ile bu hisseye sýmsýký sarýlacak ve bahsedilen hedef fiyatlara kadar elinde tutmaya devam edecek olursa...(artýk devamýný okuyucularýn duygu ve düþünceleri tamamlasýn)
Ama evet haklýsýn, bu gün alým ya da satýmlara yön veren bir algoritma ya da robot kesinlikle yoktu, çünkü BofA ve yancýlarý; ne endeksi, ne kademelerdeki lotlarý, ne de fiyatý dikkate almadan durmaksýzýn satýþ yaptýlar. Yani deðerlendirmene aynen katýlýyorum.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri