Artan
Azalan
İşlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düşük / Yüksek
6,05 10% 1,05 Mr 5,60 / 6,05
15,29 10% 226,34 Mn 13,84 / 15,29
20,70 9.99% 45,18 Mn 19,20 / 20,70
16,41 9.99% 16,44 Mn 16,20 / 16,41
255,50 9.99% 38,93 Mn 225,00 / 255,50
41,28 -9.99% 138,00 Mn 41,28 / 43,72
107,50 -9.97% 3,57 Mn 107,50 / 111,30
52,80 -9.97% 6,72 Mr 52,80 / 58,60
2,26 -9.96% 478,11 Mn 2,26 / 2,53
330,50 -9.95% 75,31 Mn 330,50 / 336,50
235,00 4.54% 13,33 Mr 229,90 / 239,80
287,00 -0.69% 12,40 Mr 285,00 / 295,25
322,25 -5.22% 11,96 Mr 318,00 / 345,50
37,08 -6.17% 9,33 Mr 37,02 / 39,98
78,90 -4.65% 8,66 Mr 78,05 / 84,00
18,55 0.82% 1,01 Mr 18,34 / 19,12
175,50 -2.88% 4,94 Mr 174,30 / 183,00
653,00 -3.19% 3,85 Mr 652,50 / 688,00
97,95 -2.73% 551,49 Mn 97,95 / 101,40
109,10 -1.62% 263,97 Mn 108,70 / 113,60
31,32 -3.93% 136,17 Mn 31,32 / 33,04
9,87 0.3% 202,58 Mn 9,79 / 10,09
65,70 -1.5% 703,52 Mn 65,50 / 68,75
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7307 madde; 1 - 8 arası.

Konu: TCELL - Türkcell

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Bedelodenmistir Guest
    küçük enişte yatırımcının içinden geçti tahsisli yaptı. hayalleri yıktı millet defter değerine göre 0.20 de kağıt alıyordu içinden geçtiler ne oldu hiç.. %49 halka açık dev kurumda..

geçiniz abi..

enişte içimizden geçiyor sürekli... her yerde.. yarabbi hep bana hep bana verdikçe veriyor...

Bedelodenmistir Guest
    olm neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorsunuz galiba

Zoom un piyasa değeri şuan 113 MİLYAR DOLAR.

tekrar yazayim mi..

hala teknik analiz yok almış satmış yok bofa dom altmıs bacak omza almıs yav bosverin abi..

3.  Alıntı Originally Posted by Bedelodenmistir Yazıyı Oku
    olm neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamıyorsunuz galiba

Zoom un piyasa değeri şuan 113 MİLYAR DOLAR.

tekrar yazayim mi..

hala teknik analiz yok almış satmış yok bofa dom altmıs bacak omza almıs yav bosverin abi..
    Fikirlerini yazmana hiç kimse bir şey demiyor ama neden bu kadar küçümseyici bir dil kullanma gereğini duyuyorsun?

Ayrıca eğer sen bu hissenin değerini bulamamasının önündeki tek engelin imtiyazlı hisse durumu olduğunu ve bu durumun düzeltilmesi hali hariç hiç bir faktörün bu hisseyi yükseltemeyeceğini düşünüyorsan, ortada imtiyazlı hisse durumunun değişebileceğine ilişkin hiç bir gelişme ufukta görünmediğine göre, sen neden halen bu bakış açısına göre yükselmesi imkansız olan bir hisseyi elinde tutmaya devam ediyorsun?

Bak kardeşim, dediklerinin doğru ya da yanlış olmasının hiç bir önemi yok. Eğer sen bu tarz aşağılayıcı bir dil kullanırsan bizim gözümüzde küçülür , ama aynı düşünceleri nazik bir şekilde ifade etmeyi tercih edersen yücelirsin.

Seçim senin. Hangi tarz muameleyi görmek istiyorsan ona uygun davran.

Bedelodenmistir Guest
     Alıntı Originally Posted by Burutay Yazıyı Oku
    Fikirlerini yazmana hiç kimse bir şey demiyor ama neden bu kadar küçümseyici bir dil kullanma gereğini duyuyorsun?

Ayrıca eğer sen bu hissenin değerini bulamamasının önündeki tek engelin imtiyazlı hisse durumu olduğunu ve bu durumun düzeltilmesi hali hariç hiç bir faktörün bu hisseyi yükseltemeyeceğini düşünüyorsan, ortada imtiyazlı hisse durumunun değişebileceğine ilişkin hiç bir gelişme ufukta görünmediğine göre, sen neden halen bu bakış açısına göre yükselmesi imkansız olan bir hisseyi elinde tutmaya devam ediyorsun?

Bak kardeşim, dediklerinin doğru ya da yanlış olmasının hiç bir önemi yok. Eğer sen bu tarz aşağılayıcı bir dil kullanırsan bizim gözümüzde küçülür , ama aynı düşünceleri nazik bir şekilde ifade etmeyi tercih edersen yücelirsin.

Seçim senin. Hangi tarz muameleyi görmek istiyorsan ona uygun davran.
    muamele yaşıyoruz yıllardır her türlü. ben bıktım bu muameleden salak ve koyun olarak güdülmekten.

tam bir akıl tutulması yaşanıyor.

Allah tan umut kesilmez.. Göklerden bir karar gelir diye bekliyoruz. İçimizden geçtiler zaten tahsisliyle. orada umut kalmadı.

aşşağılandığınızın farkında değilmisiniz 20 yıldır ? ne olması lazım göktaşı mı düşmesi gerekiyor ?

ne olup bittiğini anlamak bu kadar zor olmamalı.

neyse kim almış kim satmış eğilmişe devam o zaman..

5.  Alıntı Originally Posted by Bedelodenmistir Yazıyı Oku
    muamele yaşıyoruz yıllardır her türlü. ben bıktım bu muameleden salak ve koyun olarak güdülmekten.

tam bir akıl tutulması yaşanıyor.

Allah tan umut kesilmez.. Göklerden bir karar gelir diye bekliyoruz. İçimizden geçtiler zaten tahsisliyle. orada umut kalmadı.

aşşağılandığınızın farkında değilmisiniz 20 yıldır ? ne olması lazım göktaşı mı düşmesi gerekiyor ?

ne olup bittiğini anlamak bu kadar zor olmamalı.

neyse kim almış kim satmış eğilmişe devam o zaman..
    Aslında cakasını sattığın kadar uyanık ve kül yutmaz bir yatırımcı olmadığın ve zamanında çok kaybedip çokça bedeller ödemiş olduğun kullanıcı isminden anlaşılıyor.

Bu arada, biraz tekrar olacak ama sanırım imtiyazlı hisse durumu bu şirketin halka açılmasından bu yana var (yanılıyorsam düzeltirsiniz) demek ki sen alırken bu önemli hususu fark etmedin. Ayrıca, TVF'nin kısa veya orta vadede bu imtiyazından vazgeçeceğine ilişkin hiç bir işaret de ufukta görünmüyor dolayısıyla eğer ben senin yerinde olsaydım kendimle tutarlı olur ve bir mucizenin gerçekleşmesini bekleyeceğime...

Sanırım biz bir süre daha bu hisseyi elimizde tutmaya yani senin tabirinle aşağılanmaya devam edeceğiz ama hiç olmazsa sen kendini aşağılatmaya devam etmesen diyorum.

Anladın sen onu😊

Yatırım tavsiyesi değildir.

Bedelodenmistir Guest
    Aslında cakasını sattığın kadar uyanık ve kül yutmaz bir yatırımcı olmadığın ve zamanında çok kaybedip çokça bedeller ödemiş olduğun kullanıcı isminden anlaşılıyor.

Bu arada, biraz tekrar olacak ama sanırım imtiyazlı hisse durumu bu şirketin halka açılmasından bu yana var (yanılıyorsam düzeltirsiniz) demek ki sen alırken bu önemli hususu fark etmedin. Ayrıca, TVF'nin kısa veya orta vadede bu imtiyazından vazgeçeceğine ilişkin hiç bir işaret de ufukta görünmüyor dolayısıyla eğer ben senin yerinde olsaydım kendimle tutarlı olur ve bir mucizenin gerçekleşmesini bekleyeceğime...

Sanırım biz bir süre daha bu hisseyi elimizde tutmaya yani senin tabirinle aşağılanmaya devam edeceğiz ama hiç olmazsa sen kendini aşağılatmaya devam etmesen diyorum.

Anladın sen onu��

kardeş varlık fonunun sen daha tadını alamamışsın belli ki körpe ve tazesin...

neyseki burada tahsisli gibi filmlik bir durum yok.. tadını çıkart..

Bedelodenmistir Guest
    Bu arada, biraz tekrar olacak ama sanırım imtiyazlı hisse durumu bu şirketin halka açılmasından bu yana var (yanılıyorsam düzeltirsiniz) demek ki sen alırken bu önemli hususu fark etmedin.
    eskide nerede vardı imtiyazlı hisse ? nereni düzeltelim birader. hadi bakalım kendini düzelt.. bizi bu hususla aydınlat..

8.  Alıntı Originally Posted by Burutay Yazıyı Oku

Anladın sen onu��

Alıntı Originally Posted by Bedelodenmistir Yazıyı Oku
    eskide nerede vardı imtiyazlı hisse ? nereni düzeltelim birader. hadi bakalım kendini düzelt.. bizi bu hususla aydınlat..
    Bak arkadaşım, ben bir çok kez ifade ettim bu hisseye yatırım yapalı gerçekten de çok uzun bir süre olmadı ve biraz da daha önce hantal ve para kazandırmaz bir hisse olarak gördüğüm için bu şirketle ilgili gelişmeleri yakından takip dahi etmemiştim doğrusu. Dolayısıyla imtiyazlı hisselerle ilgili yazmadan önce bir araştırma yapmadım ve olsa olsa yöntemi ile sadece tahminimi belirttim (ki bu yanlış bir tutumdu) ve o yüzden yanılma ihtimalimi bildiğimden; eğer yanılıyorsam beni düzeltirsiniz dedim.

Nitekim bu konuyu şirketin KAP'a yolladığı haberler doğrultusunda araştırınca, şirketin ana sözleşmesinin paylar ile ilgili 7. maddesinde değişiklik içeren sözleşme değişikliğinin 31.08.2020 tarihinde teklif edildiğini, 03.09.2020 tarihinde SPK'ya başvurulduğunu ve 21.10.2020 tarihli Şirket Genel Kurul Toplantısında da onaylanarak kabul edildiğini öğrendim. Yani evet ben bu konudaki tahminimde yanılmışım ve sen haklıymışsın.

Ancak ben de, böylesi bir şirkette imtiyazlı hisselerin varlığını negatif bulduğumu senin mesajından sonra yolladığım şu mesajla zaten belirtmiştim.

Bunu ben de aynen katılıyorum, nitekim çok düşük bir hisse oranı ile şirketin bütününe hakim olup onu yönetiyor olmak, her şey bir yana, hiç de demokratik bir durum değil ve bu durum ayrıca, % 50'den fazlası halka açık olan bir şirketi, onun halka açık hisselerini toplayarak ele geçirmek isteyen yatırımcıları kesinlikle bu tarz bir hisseye yatırım yapmaktan caydıran bir unsur niteliğinde.

Teşekkürler.

Ancak TCELL'deki bütün hisse hareketlerinin ve bu son düşüşün spesifik nedeni tek başına imtiyazlı hisse meselesi olamaz. Çünkü yatırımcıların çoğu, bir şirketin yönetimini ele geçirmek hedefi ile değil, değer artış kazancı + temettü şeklinde kazanç elde etmek için bir şirketin hisselerine yatırım yapar ve Hatice'ye (yani yöneticilerin kim olduğuna) değil neticeye (şirketin elde ettiği net kara, bu karlılığın istikrarlı olup olmadığına , yıllar içerisinde şirketin büyüyüp büyümediğine ya da büyüme potansiyeli olup olmadığına, F/K'sına ve temettü dağıtıp dağıtmadığına vb.) bakar.

Son olarak , bu imtiyazlı hisse meselesi sadece 4 aylık bir mesele oysa bu şirket 03.07.2000 tarihinde 20 Milyar USD piyasa değeri üzerinden halka arz edilmiş ve 20 yıl 8 ay sonra yani bu gün itibariyle piyasa değeri 4.797 Milyar USD'ye düşmüş ve bu değer kaybının gerçekleştiği toplam sürenin 20 yıl 4 aylık kısmında ne yazık ki imtiyazlı hisse diye bir mevzu yok. Yani burada hissenin mali performansının kötü olmasının yegane sebebi imtiyazlı hisselerin varlığıymış ve eğer bu durum ıslah edilirse sanki her şey düzelecekmiş bir portre çizmek de pek doğru değil.

Ayrıca, zaten herkesin canı çok sıkkın bir de sen gıcık gıcık laflar edip milletin daha fazla canını sıkma istersen.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •