Bak böyle masumane bir þekilde içini dökünce ne kadar iyi oldu. Hemen hepimiz , empati yaptýk, senin içinde bulunduðun haleti ruhiyeyi anladýk ve hatta fazlasýyla üzüldük.
Bak sevgili kardeþim, ben sana ne umut verebilir ne de bir hisse hakkýnda al-sat-tut-yakala-býrak-aportta bekle vb þeklinde yatýrým tavsiyesinde bulunabilirim.
Ancak ben kendi hesabýma ne yapacaðýmý ve neye karar verdiðimi sana söyleyebilirim.
Madem, hem Varlýk Fonu yöneticileri hem de TurkCell'in analistlere fýsýldayan Genel Müdürü ,Superonline'ý 2021 yýlýnda halka arz edeceklerini ve daha sonra da satýlabilir ne kadar olgunlaþmýþ uygulama varsa (PayCell, Bip, Fizy vb) satmaya ve nakde çevirmeye kararlý olduklarýný fýsýldayýp duruyorlar, (ki muhtemelen bu nakdi kar payý olarak daðýtma amacý var)
Madem bu þirketin yönetimi daha önce tam olarak Varlýk Fonu'nun elinde deðildi ve yönetimin kamuya devri (ana sözleþmede deðiþiklik yapýlarak imtiyazlý hisseler ihdas edilmesi ve yönetimin tamamen Varlýk Fonu ve Kamunun eline geçmesi) þu son 4 ay içerisinde gerçekleþti ve hatta ancak yakýn zamanda gerçekleþen yönetim kurulu üye atamalarýndan sonra Varlýk Fonu gerçek anlamda þirketle ilgili her tür tasarrufu tek baþýna yapabilir bir hale geldi,
O halde, ben de Varlýk Fonu'nun TurkCell'le ilgili olarak kamuoyuna deklare ettiði bu vaatleri yerine getirip getirmeyeceðini görmek için, onlara bir kredi açar yani belli bir süre verir ve bu süre zarfýnda oluþabilecek kafa karýþtýrýcý fiyat hareketlerinden etkilenmem. Baktým o sürenin sonunda hiç bir geliþme olmuyor, gözünün yaþýna bakmadan hisseyi satar ve þansýmý bir baþka hisse ya da hisselerde denerim. (Süreyi sorma çünkü o tamamen benim ne zaman taþacaðý belli olmayan sabrýmla ilgili )
Ama sen ne yaparsýn, artýk bir türlü gelmeyen Godot'u bekler gibi bir baskýn erken seçim yapýlmasýný mý beklersin yoksa baþka bir þey mi yaparsýn bilemem . Malum "umut fakirin ekmeði ye oðlum Mehmet ye " diye son derece veciz bir sözümüz vardýr.
Kiþisel kanaat ve deðerlendirmelerden ibaret olup zinhar yatýrým tavsiyesi deðildir.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri