Ve Rus ortak þirketin yönetiþiminden son derece rahatsýz olduðunu, yönetim kurulunun en kýsa zamanda iþin ehli kiþilerin atanarak deðiþtirilmesini talep etmiþ. Mevcut yönetim kurulu hakkýnda da çok aðýr ifadeler kullanmýþ. Talepleri için mektup yazmýþlar. Çok iyi yapmýþlar. LetterOne'ýn þirketin baðýmsýz büyük ortaðý olmasý halka açýk hisselerin sahibi yatýrýmcýlar için büyük þans. Mevcut Turkcell yönetim kurulunun o makamlara siyasi iliþkileri ile atandýðýný hepimiz biliyoruz. Tez zananda liyakatli kiþilerin bu vesileyle atanmasýný diliyorum.
Detaylar aþaðýda, inþallah bir milat olur.
https://finance.yahoo.com/news/billi...160235842.html
En son genel kurula katýlarak þöyle demiþtim.
Þirketin her türlü hak ve menfaatlerinden en üst düzeyde faydalanan yönetim kurulu Üyelerinin; þirket Geliþimini ve küçük yatýrýmcýnýn haklarýný koruyacak þekilde görev yapmalarý uygun olacaktýr. Dedim.( yani kibarca yapmýyorlar dedim.)
Baþkan da siz merak etmeyin zaten öyle yapýyorlar deyip konuyu kapattý.
Ruslara da diyecekleri bu.
AÐAÇ ÝSTEYEN TOHUM EKER....
Valla bende zehir zemberek bir mail attým, mesela beni geçtiðimiz hafta yk baþkaný olacak liyakatsizin þu protokolü imzalamasý çok rahatsýz etti. Bu adam damatýn arkadaþý, kendisini de damat atamýþtý zaten. Buradan feci kýlým zaten adama, bir de þu mide bulandýrýcý þeye imza atýp þirketi kamusal menfaat uðruna zarara uðratacaklar. Neymiþ efendim okullara donaným harcamasý yapýp yazýlýmcý yetiþtirip þirketin altýna iþtirak olarak açýlan atmosware adýnda sýrf hükümetin 1 milyon yazýlýmcý savýný desteklemek ve insan istihdam etmek için ortaya attýðý temelden yoksun lanettalin bir saçmalýða destek verip personel istihdam edeceklermiþ
Ben yazýlýmýn çok önemli olduðunu günümüz dünyasýnda kabul ediyorum ama bu iþ böyle liselerde 6 ay eðitim vererek olmaz. Böyle olur diyenlerin amacý siyasidir ve 6 ayda yazýlýmcý yetiþeceðini söyleyenler en büyük cahildir. Dahasý bu cehaletlerini de bizim þirkete bulaþtýrýp þirketi kamusal menfaate alet etmelerine, bu uðurda zarara sebebiyet vermelerine ben bir hissedar olarak þiddetle itiraz ederim. Bu adamlar turkcell i devletin menfaati için kullanmaya baþladý. Ben devletçi bir adamým ama halka açýk bir özel bir þirketin ortaklarýnýn ve þirketin menfaatleri öncelik iken bu tipler þirketin kaynaklarýný kamuya açmaya baþlarsa böyle zehir zemberek en büyük muhalefeti de yaparým.
Þu yönetim kuruluna bakýn Allah aþkýna, sektörden liayakatli tek bir kiþi var mý? bir tane uluslararasý büyük þirket deneyimi olan var mý? Hepsi siyasi tipler hepsi siyasetin atamasýyla tepeden inme tipler..anadolu ajansý devlet kurumu, onun görevden alýnan müdürünün turkcell e yönetim kurulu üyesi olarak atanmasý nedir Allah aþkýna..diðerleri de bin beter
Feci caným sýkkýn, güzelim þirketimizin yönetimine liyakatli, sektörün içinde tecrübe sahibi, büyük dev þirket yönetimi tecrübesi olan marka isimleri getirip uçuþ moduna geçmek varken bunlar ancak büro personeli olacak kendi adamlarýný þirkete yk üyesi baþkaný vs yapýyor..gelde zývanadan çýkma
Endeks +%1 de bizim soytarý -%1.5 da.
Iyiki endeks artýda yoksa bitmiþtik.
Ýmtis mektup yazmasýn da kim yazsýn. Euro ile Maaþ alan beyler bizim paramýzla keyif Sürüyor.
AÐAÇ ÝSTEYEN TOHUM EKER....
Biriktirmeye baþlýyoruz.
Esen kalýn
Türk lirasý dolara karþý 2021 de %38 deðer kaybetti, Turkcell ise %55 !
Euro ile maaþ alýp o koltuklarý iþgal edenlere duyulan güvensizlik yüzünden Turkcell hisseleri liradan bile daha fazla darbe yemiþ durumda. Bu arada ki fark bu beylere yazar. Þirket karlýlýk, müþteri kazanýmý vs her alanda büyürken piyasa deðerlemesi çöp fiyatlarda iþlem görüyor ise bunun sorumlularý kiþiler deðildir elbette. Varlýk fonuna duyulan güvensizliktir. Bu güvende liyakatli, tarafsýz ve siyasi ayaðý olmayan kiþileri üst yönetime atamakla olur.
Turkcell yönetim kuruluna bakýyoruz; https://m.turkcell.com.tr/tr/hakkimi...rumsal-yonetim
Hepsi de siyasi atama. Biri damadýn arkadaþý diðeri anadolu ajansý eski genel müdürü diðeri vasat bir mühendis öte ki bilmem ne..
Turkcell gibi bölgesel dev bir þirketin yönetim kurulunda bir tane bile rüþtünü ispat etmiþ iþinin ehli marka isim yok. Yazýk ya
IMTIS tabi kazan kaldýrýr, adamlar da bizler gibi para baðlamýþ. Üstelik yüzlerce milyon dolar baðlamýþ ve sabun gibi eriyorlar. Bizim sesimizi duyurabileceðimiz imkanýmýz yok, bizleri ciddiye alan zaten hiç yok. Imtýs'in yazdýðý mektubu bile reddeden bu zihniyet bizi hiç ciddiye alýr mý ?
Hakkým haram zehir zýkkým olsun. Tepkim çok büyük.
Sevgili spek güncelleme bekliyorum
Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri