Ýþte birkaç mesaj önce yazýklarýmýn ete kemiðe bürünmüþ hali. Ya sabah gazetesine ya yeni þafak yada benzerleri ile muhatap oluyorlar. Reklamlarý da bu gazete ve medyaya veriyorlar. Bu gazeteler daha geçen hafta elektrik ve doðalgaza gelen milletin anasýný aðlatan zamlarý görmezden gelen gazeteler! Milletin gözünde ne itibarlarý kalmýþ ne gazetecilikleri. Bir siyasi partinin yayýn organý olmuþlar. Sen kalkýp sadece bunlara röportaj ve reklam veriyorsun! Sen özel bir þirket deðil misin ? Senin müþteri kitlen 70 milyonu aþmýþ her kitleden insana hizmet veriyorsun neden böyle siyasi tutum sergiliyorsun? Ondan sonra verdiðin röportajlara itibar bekle, çok beklersin! En büyük sorun bu iþte. Aðzýyla kuþ tutsalar itibar görmüyorlar böyle olunca. Özerk ve baðýmsýz, siyasi figürlerin içinde kesinlikle olmamasý gereken yönetim kurulu iþte bu yüzden gerekli. Þirket sanki babalarýndan kalmýþ kendileri kurmuþ gibi hareket ediyorlar. Bu þirketin bir tane %20 blok hissesi olan ve yüzlerce irili ufaklý fonlardan oluþan %50 den fazla þirketin hissesi elinde bulunan yabancý yatýrýmcýsý var!
Ayný düþüncelerim muhalif tarafta olup her türlü iftira ve yalaný haber yapmakta hiç bir beis görmeyen gazeteler içinde geçerli.
Ýþte baðýmsýz medyanýn bir ülke için önemi. Olmayýnca böyle oluyor. Aðzýmýzla kuþ tutsak herkes kendi gazetesinde kendi yalanlarýna manipülasyonlarýna inanýyor ve ortaya cahil, kamplaþmýþ, doðrularla iþi olmayan bir toplum çýkýyor. Benim gibi a politik realist saflarda arada yaw durun etmeyin eylemeyin diye diye ömrünü tüketip en sonunda köþesine sessizliðe çekiliyor. Neyse Allah ülkemize selamet hayr ve bol bereket versin. Her türlü felaketten korusun. Birlik olmamýzý nasip etsin.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri