20.000 USD yýllýk
1.666 aylýk eder.
acaba ne kadar aylýk prim ödüyorlar ?
300 USD ödüyorlar ise ;
primin 3 misline yakýn emekli maaþý alýyorlar !!!
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Yine de iyiymiþ. Benim 6 ay önce prim ve yaþtan emekli olmam gerekiyordu. *Geriye dönük* olarak deðiþtirilen bir yasa ile 10 sene daha prim ödeyeceðim ve 10 sene sonra ne kadar emekli maaþý alacaðým ise belli deðil. Devlet bana 11 sene eksik emekli maaþý ödemiþ olacak.
Aylýk 2000TL'den senede 24.000TL. 11 senede 264.000TL. Þu ana kadar ödediðim primlerin toplamýnýn (Baðkur+SSK) tahmini olarak 500.000TL olduðunu düþünürsek. Bugünkü deðer ile sisteme 764.000TL katký yapmýþ bulunuyorum.
Ýleriye dönük 11 sene içinde ödeyeceðim primleri de sayarsak tahmini olarak bugünün parasý ile devlete kabaca 1.250.000TL'lik bir katkým olacak.
Tahminime göre kendiminki hariç 3 emeklinin maaþýný finanse etmiþ olacaðým.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
ayný hesabý bende yapýp moralim bozuluyor sgk primini ödemek yerine mevduat yapsak çok daha iyiydi sadece zorunlu gss primini öderdik ! Zaten kaliteli saðlýk hizmeti almak istersen devlette bunu bulamýyorsun ! 10 gün önce annem iki gözünden özelde katarakt ameliyatý oldu 12k ya mal oldu kaliteli merceði tetkiki tomografisi ývýrý zývýrý ! Ayrýca yazýlan pahalý göz damlalarýndan birini devlet karþýlamadý karþýladýklarýnda bile hem eczaneye para ödedik üstüne birde bir sonraki maaþýndan kesinti yapýlacak !!
Ben de bagkur primi olarak 25 sene veya 9000 gun yaklasik her ay 100 dolar gibi bir seyler odedigimi soyleyebilir..
51 yasinda emekli oldum 26 yas ilk girisim var.
Aldigim maas su an yeni zam ile 2007 TL
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Son ödediðim isteðe baðlý prim ödeme dekontunu buldum.
31.03.2014 ............342.72 tl
31.03.2014 USD/TL 2.1455
342.72 / 2.1455 = 159.7 USD
Yer Ýmleri