Originally Posted by
apocalyptica
Ýng bankta biraz mevduat vardý hoþgeldin süresi doldu, baþka bankaya geçmeden e-turuncu ekstradan falan yaralanabiliyor muyuz faiz oranýný %10'a çekmiþler ne arayan var ne soran.
Neyse ben de fonlara biraz göz gezdiridm ing fonlarý %21 civarý yýllýk getiris saðlamýþ, tefaslarda %40 getiren de var %33 civarý olanlar da altýn fonlarý kazandýrmýþ görünüyor bazý fonlarda % -100 yazýyor, þimdi ben bu altýn fonundan alsam, gelecekte altýn artar diye düþünerekten diyelim fonu 6 ay-1 sene tutabiliyor muyuz, getirisi o günkü altýn fiyatýna göre mi hesaplanýyor, beni fon almaktaki maksadým, dövizde olaðandýþý hareketler olduðunda bankalar makaslarý inanýlmaz açýyor, bundan fon yönetimiyle kaçýþ mümkün olabilir mi, en azýndan mesai saatleri içine denk gelen günlerde fonu satar, makas farkýndan etkilenmeyiz diye düþünüyorum, tabi ne kadar doðru bilmiyorum.
Altýn yükselir diyosanýz bence gram altýn derim direk bankadan elektronik olarak.. Para piyasasý fonlarýný mecbur alýyoruz çünkü bizim devlet tahvilleri ile direk uðraþma þansýmýz yok... Gram altýn için þu an alternatif banký tavsiye ederim.. 1 sene altýn mevduatýna da yüzde 2 brüt veriyor.. Alýþ satýþ makasý da 2 lira..
ADEL/TTRAK/ÇÝMSA/TOFAÞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRÝSA/ARÇELÝK/EREÐLÝ/TÜPRAÞ/FORD OTOSAN/SODA
Yer Ýmleri