Originally Posted by
ressam
Ölü faiz iþinden sýkýldým. Bir sorunu paylaþarak, daha önce tecrübe eden varsa görüþünü öðrenmek isterim.
120 baðýmsýz bölümden oluþan tek blok binada merkezi ýsý sistemi olup, kalorimetre üzerinden tüketim okunarak maliyet çýkarýlýyor. 3 yýldýr bu þekilde giderken bir kiþi çýkmýþ '' efendim ben 300 tl. öderken , 100 - 125 tl. ödeyenler var. 15 derece kuralýný çiðniyorlar, dairelerindeki vanalarý kapatýyorlar ki düþük para ödüyorlar. Bir metrekare alanýn 15 derece ýsýtýlmasý için gereken kaloriyi bularak daire metrekaresi ile çarpýnýz ve asgari ödemesi bu olsun '' dedi. Hiçbir yönetici bu iþin altýndan kalkamaz. Ara daire var, köþe, çatý, zemin var.güney cephe var. Hiç vana açmasa bile daire 17 derece olan yer var. Adam tutturmuþ hesaplama yöntemini deðiþtirmezseniz mahkemeye gideceðim diye.
Bu iþin bir emsali var mý ?
Sn. Ressam bu iþin bir mevzuatý olmalý, apartman yönetimleri bu mevzuat çerçevesinde gider paylaþýmý yapmak zorunda. Kimse keyfine göre hesap yapamaz, öyle olsa apartmanlarda kavga gürültü eksik olmaz. Herkes kendisine uygun hesabý savunur.
Bildiðim kadarýyla masraflarýn belli bir bölümü ne kadar yaktýðýna baðlý olmadan eþit olarak dairelere paylaþtýrýlýr. Bu borularýn sýcak tutulmasý masrafý gibi bir þeydir. Sen kullanmýyorsan senin borunun soðukluðunun bedelini baþkasý ödemek zorunda deðil.
Masrafýn geri kalan bölümü ise dairelere kullanýmýna göre daðýtýlýr.
Bu konuyu araþtýrdýnýz mý hiç?
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer Ýmleri