Bugünde yine CHP'nin Kalelerinden birinde Karþýyakada iþçiler yarým günlük grev yapmýþ...
Kent Aþ'de çalýþanlara ikramiyeleri ödenmemiþ...
Ýþe bakýn isyan etme zamaný tam da seçim arefsine gelmiþ...
Ýlginç oðlu ilginç..
http://www.hurriyet.com.tr/yerel-hab...ylemi-41131910
Aslýnda iki bilgi de doðru ama eksik.
Vadesizler(current accounts) için Danýþtay kararý sonrasýnda ücret alamýyor bankalar.
Ancak yatýrým hesaplarý(investment accounts) için ücret almalarýnda bir engel yok.
Diledikleri kadar ücret alabilirler.
Bir hesap ilk açýldýðýnda MKK kuruma 1.5 TL ücret keser(her kuruma hesap bazýnda). Eðer bu kiþinin daha önce hiç sicili yoksa(MKK'da) buna da 8 TL sicil alma ücreti kesilir.
Aylýk olarak belirli bir tutarýn(100 idi galiba) üstündeki hesaplara günlük olarak yine MKK saklama taakkuk edilir.
Ayrýca yatýrým fonu ve hisse alýþ satýþ iþlemleri yapýlýrsa Yatýrým Fonu A/S kayýtlarý , Hisse A/S .... gibi kalemlerle aylýk ücret çýkar kurumunuza.
Kurum isterse bunlar için para kesebilir. Doðrudan kalem kalem yansýtabilir.
Ýsterse hiç yansýtmaz.
Ýsterse de misli misli fazlasýný aylýk bakým ücreti diyerek tek kalemde sizden alabilir.
Konunun aslý budur.
Bu maliyetlerin tümü de ayda 1 TL'yi geçmez bu arada.![]()
ben günlük olarak takip ediyorum hesabýmý. 5 farklý bankada yatýrým hesabým ve fonlarým var.
hepsinde de ayný taktik var. para varsa MKK ücretini banka anýnda alýyor. hiç acýmýyor. hesabýnda boþta para yoksa alamýyorlar. bunu en az 3 senelik detaylý takip tecrübeme dayanarak söylüyorum.
hesapta para yoksa bankalar MKK ücretini tahsil etmek için - eksi bakiyeye düþüremiyorlar. muhtemelen kanunen buna bir engel vardýr. yoksa onu da kesin yaparlardý.
Tfx dende hesap açtým .Faal olarak fx piyasasýnda alsat ile uðrasan biri olarak tfx deki fiyatlar forexdeki spreadlere yakýn ve oldukça iyi gercekten.
Dolar beklediðim seviyelere gelirse reel döviz alsat yapacaðým tek yer.Döviz bürosundan daha mantýklý üstelik 24 saat açýk [emoji106]
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri